2011. április 26. kedd, 18:04

 

A nemzetközi eseményen a TV2 műsorvezetői, és a válogatón a legjobb eredményt elérők szállnak versenybe a három BMW X3-asért.

 

 

demcsak-zsuzsa

Holnaptól vasárnapig (április 27. és május 1. között) rendezik meg Genfben a BMW X3 Games elnevezésű nemzetközi sportversenyt. A megmérettetésen hat sportágban – futásban, vitorlázásban, síelésben, golfban, autóvezetésben és kerékpározásban – valamint egy kreatív feladatban mérkőzik meg az Európa 19 országából érkezett 60 csapat.

majthenyi-szabolcsMagyarországot két együttes is képviseli: a TV2 csapatában Demcsák Zsuzsa, a Mokka műsorvezetője, Dudás Ádám, a Tények Reggel műsorvezetője, valamint Németh Lajos, a csatorna időjósa versenyez
, míg az előválogatón a legjobbnak bizonyult Sport&Style Team Hungary tagjaként Baksay-Szabó Ádám, Vatai Miklós és Majthényi Szabolcs áll rajthoz Svájcban. A tét nem kicsi: a győztes csapat minden tagja egy-egy új BMW X3-assal lesz gazdagabb.

A Sport&Style Team Hungary igen jó esélyekkel indul a versenyen, hiszen tagjainak eddigi sporteredményeit ismerve nem kizárt, hogy ők vihetik majd haza az új BMW X3-asokat. A TV2 csapata sem versenyez azonban hiába, hiszen bár esélyeik csekélyebbek, de nemes célért küzdenek, mivel a BMW Magyarország a csapat eredményeinek függvényében anyagi támogatást nyújt a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinika részére.

A két csapat április elején találkozott egymással, és közös edzésekben állapodtak meg, a felkészülésben pedig a BMW Sailing Team, a BMW Vezetéstechnikai Tréningek oktatógárdája, illetve Fehér Zsolt golfoktató segítette őket az elmúlt hetekben.

A kerékpár versenyszámot a Jura-hegység változatos terepein rendezik, ahol a technikán kívül a csapatmunka is szerepet kap majd. A vitorlásregattán a Genfi tó hullámait szelhetik majd a versenyzők a BMW által biztosított, Beneteau First Class 7.5 típusú yachtok fedélzetén. A síversenyt a világ egyik legszebb terepeként számon tartott, svájci-francia határon fekvő Chamonix síparadicsomban tartják, ahol előzetes kvalifikációval meghatározott sorrendben siklanak majd a versenyzők. Az autóvezetési feladatot új BMW X3-asokkal teljesítik a résztvevők. A golfversenyt Divonne-les-Bains-ben, Európa egyik legjobbjának számító golfpályán tartják, amely amellett, hogy csodás kilátást nyújt a Mont Blanc-ra, komoly technikai tudást követel meg a játékosoktól. A verseny kilenclyukú Gross Stableford rendszerben zajlik majd. A 14 kilométeres futószámot pedig a festői szépségű Lac de Divonne tó környékén rendezik.

A résztvevők az alábbi számokban indulnak:nemeth-lajos

Demcsák Zsuzsa, TV2 Team: Vitorlázás, sí
Németh Lajos, TV2 Team: Futás, kerékpár
Dudás Ádám, TV2 Team: Autóvezetés, golf
Baksay-Szabó Ádám,     Sport&Style Team: Autóvezetés, golf
Majthényi Szabolcs, Sport&Style Team: Vitorlázás, sí
Vatai Miklós, Sport&Style Team: Futás, kerékpár

Program:

Május 28. csütörtök: Futás, golf
Május 29. péntek: Síelés, autóvezetés
Május 30. szombat: Hegyikerékpározás, vitorlázás


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER