2011. október 25. kedd, 22:52

 

Megnyílt az Audi Hungaria Motor Kft. Projekt-és Oktatóközpontja Győrben. Az ünnepségen részt vett Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja is. Az újonnan vásárolt oktatóközpontban az új munkatársak kiválasztása,  a meglévő és új munkatársak képzése folyik, valamint itt kapnak helyet az új járműgyári projekt irodái is.

 

audi-gyar-oktato-kozpontja

„Az Audi Hungaria teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővülése a szaktudás elmélyítését igényli a gyártási és elektrotechnikai, valamint a nem szakmai kompetenciák terén” – hangsúlyozta Thomas Sigi, az Audi AG személyügyekért felelős igazgatótanácsi tagja. „Az új oktatóközpont lehetővé teszi a duális képzés további bővítését többek között az elektronikai műszerész, automatizálási technikus és mechatronikus szakmák képzésére vonatkozóan.” Ezáltal a vállalat évente átlagosan 100 szakmunkástanuló képzését biztosítja.

„Ez az oktatóközpont a tudásba történő befektetés példája, egy jelentős lépés azon az úton, mely a következő nemzedékek sorát formálja majd, magát a jövőt”- mondta Dr. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

A 11 000 négyzetméteres oktatóközpontban naponta több mint 100 munkatárs vehet részt szakmai és nem szakmai képzéseken, LEAN oktatáson, és gyakorlatorientált tréningeken. Ezáltal az új járműgyár munkatársai elsajátíthatják többek között a karosszériagyárba és lakkozóba szükséges alapkészségeket, valamint szakmájuknak megfelelő kompetenciákat szerezhetnek, például az automatizálási technika terén. Közel 50 modern berendezéssel és robottal szerelték fel a járműszereldéhez, lakkozóüzemhez, karosszériagyárhoz, mechatronikai és elektronikai képzésekhez kiépített tanulószigeteket.

audi-oktatas

„Megfelelő helyszínt találtunk az Audi Hungaria közvetlen közelében az új „audisok“ kiválasztására és képzésére. Így az új munkatársak megfelelő tudással és felkészültséggel kezdik majd feladataikat az új járműgyárban” – mondta Rozman Richárd, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Az Audi Akademie Hungaria, a Projekt- és Oktatóközpont üzemeltetőjeként 50 munkatársat foglalkoztat. Az AUDI AG és további külső partnerek segítik a gyakorlatorientált és magas minőségű képzések megvalósulását.

A jövőben a képzéseken kívül az oktatóközpontban zajlik  majd az új járműgyár munkatársainak kiválasztása is.  Továbbá ebben az épületben kapnak helyet a „Gyárbővítés Győr” projekt irodái is.

2013-tól Győrben naponta 500 jármű készül majd, ezek között Audi TT Coupé és TT Roadster sportautók, A3 Cabriolet modellek és egy új A3 modell is. Ezzel a járműgyártó 2 100 új munkahelyet teremt a győri gyárban. A jövőben az Audi Hungaria a szolgáltatókkal és beszállítókkal együtt több mint 15 000 embernek biztosít megélhetést a régióban közvetlenül vagy közvetve.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER