2011. november 29. kedd, 22:04

 

Az Audi R8 GT modellt ismerte el az Autobild SportsCars az év legjobb sportautójaként. Az olvasók az Audi további öt modelljét választották az első három közé kategóriájukban.




Az Audi R8 GT „2011 sportautója” („SportsCar des Jahres 2011“) a „Sorozatgyártású szupersportkocsik“ kategóriájában. A díjat az „Auto Bild SportsCars“ szakmai zsűrije immár tizedik alkalommal osztotta ki.

Mintegy 450 meghívott vendég előtt vehette át Stephan Reil, a quattro GmbH fejlesztési igazgatója a német autós szakma az Audi R8 GT számára odaítélt, egyik legtekintélyesebb elismerését. A SportsCar 2011“ jubileumi szavazásán a szakmai magazin összesen 70.976 olvasója vett részt.

audi-r8-gt

Az Audi nagy teljesítményű sportmodelljének kifejlesztéséért és gyártásért az Audi leányvállalataként működő quattro GmbH felelős. Az 5,2 literes, V10-es motor 412 kilowattot (560 LE) teljesít, az R8 GT modellt mind hosszirányú, mind pedig oldalgyorsulási képességei tekintetében kiemelkedő, egyben villámgyors, szinte késedelem nélküli reakciók jellemezte sportgéppé avatva. Saját tömegét a tervezők az R8 5.2 FSI quattro változathoz képest további 100 kilogrammal mérsékelték. Az Audi R8 GT így álló helyzetből mindössze 3,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 320 kilométer/óra. Az ECE-szabvány szerinti üzemanyag-fogyasztás átlagosan 13,9 literre adódik 100 kilométerenként.

A mezőnyt a sorozatgyártású, tuning és kisszériás csoportokra osztott 17 kategóriában összesen 173 autó alkotta, amelyeket előzőleg mintegy 300 teszt és menetpróba során értékeltek a szakemberek. Az említett győztes mellett kategóriája első három helyezettje között végzett még a Q7 V12 TDI („Sorozatgyártású SUV-modellek“), az RS 3 Sportback („Sorozatgyártású alsó-középkategóriájú modellek“), az RS 5 („Sorozatgyártású kupé modellek“), az Audi A6 Avant 3.0 TFSI quattro („Sorozatgyártású kombi modellek“) és az R8 GT Spyder („Sorozatgyártású kabrió modellek“).



  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER