2011. május 23. hétfő, 16:43

 

Az új A6 Avant a Business Class könnyűszerkezetes karosszériájával, illetve számos további fejlesztésével a népszerű modellsorozat sikertörténete immár hetedik fejezetével folytatódhat.

 

uj-audi-A6-avant

Első pillantásra dinamikus és mozgékony benyomást kelt az elegáns, 4,93 méter hosszú Audi A6 Avant. Arányai sportosnak hatnak, tetővonala erősen döntött D-oszlopai felé ívelnek. Kívánságra az Audi legújabb modellje fényszóróit és hátsó lámpáit egyaránt különleges LED-technikával is szállítja.


Az új Avant alacsony saját tömegével mércéül szolgálhat kategóriájában. Karosszériáját ugyanis mintegy 20 százaléknyi arányban alumíniumelemek alkotják. Elődjével szemben az új Avant 70 kilogrammal bizonyul könnyebbnek, az A6 Avant 2.0 TDI modell így üresen mindössze 1.640 kilogrammot nyom.

Csomagtere alapállásban 565 liter térfogatú, a hátsó üléstámlák lehajtásával akár 1.680 literig is bővíthető. Kívánságra az Audi számos igényes felszereléssel is szolgál, a kínálat csúcsán a mozgásvezérelt, automatikusan nyíló csomagtér-ajtó áll. Ennek elektromos mozgatása és a komfortkulcs együttes megrendelésével ugyanis a hátsó lökhárító alatt végzett mozdulatsorra a rendszer önműködően aktiválódik és nyitja a csomagtér ajtaját.

uj-audi-A6-avant-csomagter

Az  új Audi A6 Avant hat közvetlen befecskendezésű – két benzines és négy TDI – motorral,  130 kW (177 LE) és 230 kW (313 LE) közötti teljesítménytartományban rendelhető. A dinamikus menetteljesítményekhez gazdaságosság párosul, a 2.0 TDI változat átlagfogyasztása például 100 kilométerenként mindössze 5,0 literre adódik.

Motorváltozattól függően az új A6 Avant hatfokozatú manuális, illetve a sportos hétfokozatú S tronic, a fokozatmentes multitronic vagy a különösen kényelmes nyolcfokozatú tiptronic sebességváltóval gördülhet le a szerelőszalagról. Az elsőkerék-hajtás mellett legújabb fejlesztési lépcsőjében a quattro állandó összkerékhajtás kínál alternatívát. A hátsó kerekek közötti rugalmas nyomatékelosztásról kívánságra az Audi sport-differenciálműve gondoskodik.

uj-audi-A6-avant-muszerfal

Az új A6 Avant futóműve a sportos dinamika és a kiemelkedő színvonalú menetkényelem különleges ötvözeteként szintén rendkívül igényes konstrukció. Az „Audi drive select” menetdinamikai rendszer az alapfelszereltség része, az új elektromechanikus szervokormányt pedig különösen magas hatásfok jellemzi. Az elsőkerék-hajtású változatokban az elektronikus szabályzású differenciálzár-hatású funkcióval kiegészített elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) biztosít még pontosabb irányíthatósági tulajdonságokat. Extrafelszerelésként az „adaptive air suspension” légrugózás és a későbbiekben a dinamikus kormányzás is szerepel a palettán.

Az új A6 Avant utastere karcsú ívekkel és letisztult formavilággal kényeztet, amelyhez kompromisszumot nem tűrő kidolgozási minőség, bőséges felszereltség és példamutató ergonómia párosul. A high-end opciók listáján a szélvédő-kijelző (Head-up-Display), a folyamatos fényszórómagasság-állítással működő „adaptive light” rendszer, a szellőző- és masszázsfunkciókat kínáló első ülések és számos infotainment-elem is felfedezhető. A csúcsot a merevlemezes tárolóval szerelt érintőfelülettel (touchpad) is vezérelhető „MMI Navigation plus” navigációs rendszer, illetve a Bang & Olufsen Advanced Sound System hifi-berendezése képviseli.

uj-audi-A6-avant-utaster

Az új Audi A6 Avant az „Audi connect”, vagyis a teljes körű internet-hozzáférés tekintetében a Google szolgáltatóval közösen immár különleges online-szolgáltatások is elérhetők az autóban, mint például a speciális úti célok hangvezérléssel irányított keresése. A menet közbeni internetezés illetve e-mailezés lehetőségét WLAN-hotspot biztosítja az utasok számára, míg az Audi online közlekedési információi a választott útvonal terheltségéről szolgálnak valós idejű tájékoztatással a vezető számára.

Az új A6 Avant felszereltségéhez a márka által kínált összes biztonsági és vezetői segédrendszer elérhető, még könnyebbé és egyénibbé téve az autózást. Egyes rendszerek az „MMI Navigation plus” navigációs berendezéssel is szorosan együttműködnek, ami még hatékonyabbá teszi alkalmazásukat. A későbbiekben érkezik az Audi-program egyik fő újdonságaként a környezeti kamerákkal kiegészített „plus” parkolássegítő rendszer. Az új technika négy kisméretű kamerájával alkot részletes képet a jármű közvetlen környezetéről, amely azután gyors szoftver által feldolgozva a központi monitoron különböző nézetekben tekinthető meg.

Az új Audi A6 Avant előértékesítése 2011 nyarán indul.

uj-audi-A6-avant-business-class


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER