Címkék: Genfi Autószalon | Nissan | Nissan Qashqai

2016. március 02. szerda, 17:09

 

A díjnyertes Nissan Qashqai lesz a vállalat első olyan járműve Európában, mely önjáró ’Piloted Drive’ technológiával felszerelve gördül le a gyártósorról - jelentette be ma a Nissan.

 

A Nissan zászlóshajójának számító sunderlandi gyárban készül majd a ’Piloted Drive 1.0’-val felszerelt, továbbfejlesztett Qashqai. Az új technológia lehetővé teszi, hogy a jármű akár nagy forgalmú utakon is sávján belül, önjáróan közlekedjen.

Többezer órányi tesztelés és az autóra szerelt érzékelők gondoskodnak róla, hogy a rendszer pontosan észlelje az autó környezetét.

qashqai-eleje

A mai bejelentéssel a márka újabb fontos lépést tett afelé, hogy az önjáró autótechnológiák mindenki számára elérhetővé váljanak és még közelebb kerüljünk a Nissan Intelligens Mobilitás jövőképének - az autózás intelligens jövőjének - teljes körű megvalósításához. A Nissan már korábban nyilvánosságra hozta elhatározását, hogy 2020-ra önjáró funkcióval felszerelt járműcsaládot vezet be, amelynek egyes tagjai képesek lesznek a városi csomópontokban és sűrű forgalomban is biztonságos navigálásra a vezető beavatkozása nélkül.

Az következő négy évben a Nissan kiterjeszti járműveinek önjáró képességeit a többsávos közlekedést is önállóan kezelni képes rendszerek beveztésével. A többsávos haladást segítő rendszer, az autópályán haladva képes lesz a kockázatok automatikus mérlegelésére és szükség esetén a sávváltásra is. Az évtized végére pedig az önálló városi közlekedés és a nagy forgalmú útkereszteződésekben való navigálás sem okoz majd problémát a Nissan önjáró technológiájának.

A technológia a széles körben elterjedt, tömegpiacra szánt autók felszereltségének része lesz, megfizethető áron. Az önjáró technológia fejlettségét a Nissan 2016-ban egy európai közúti bemutatóval demonstrálja majd.

qashqai-oldal

Paul Willcox, a Nissan európai elnöke a Genfi Autószalonon tett bejelentéskor a következőket nyilatkozta:„A Nissan Qashqai mindig is úttörőnek számított a piacon, így teljesen helyénvaló, hogy az ügyfelek a mobilitás jövőjével a mi díjnyertes crossoverünkön keresztül ismerkednek majd meg, akár már 2017-ben.
Az autó az amit az emberek szeretnek. Az autó az amiben az emberek bíznak. Ez indította el a crossoverek sikertörténetét és erre építünk most is, az új, önjáró járműcsalád kifejlesztésekor. Ismét itt egy a prémium osztályban jellemző technológia, melyet a Nissan milliók számára tesz elérhetővé.”

A Nissan páratlanul sikeres modellje, a legújabb generációs Qashqai 2015 szeptemberében elérte a félmilliós gyártási darabszámot, amivel rekordot döntött: a brit autógyártás történetében eddig még egyetlen autó sem érte el ezt a mennyiséget ilyen gyorsan. A Nissan sunderlandi rekorder gyárában a gyártás 2014-es kezdete óta minden 62. másodpercben legördül a gyártósorról egy második generációs Qashqai.

Az önjáró vezetéshez kapcsolódó technológiák bevezetése valójában nem technológiai forradalmat, hanem szerves fejlődést jelent, hiszen egyes elemeik a biztonsági pajzs technológiának köszönhetően már ma is sok autónkban jelen vannak.” - tette hozzá Willcox. „Továbbra is a vezető irányít, de a vezetésből kivesszük a kellemetlen részeket, mint például a nagy forgalomban való araszolást, hogy a vezetés újra felvillanyozó élmény legyen.”

qashqai-belso

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER