Címkék: Genfi Autószalon | Nissan | Nissan IDS

2016. március 02. szerda, 17:27

 

Az idei Genfi Autószalonon a Nissan fejlett technológiája és jövőbeli fejlesztései állnak majd a figyelem középpontjában. A Nissan először mutatja be Intelligens Mobilitás jövőképét, és a standon - Európában elsőként - bemutatkozik az IDS tanulmányautó.

Mobilitásról alkotott jövőképének dinamikus megjelenítésével a Nissan standja életre kelti a holnap technológiáit. Akár a Nissan közlekedési víziójába nyerünk bepillantást, akár a Nissan új prémium crossovereinek lenyűgöző formatervét és stílusát vizsgáljuk meg, a stand jól demonstrálja, hogy mi teszi a Nissant az iparág egyik legizgalmasabb és leginkább jövőformáló márkájává.

A zéró-emissziós mobilitást és a balesetmentes közlekedést céljául kitűző Nissan Intelligens Mobilitás jövőkép határozza meg a gyártó termék- és technológiafejlesztését. A legfontosabb vállalati döntéseket három fő kérdés – a meghajtás, a vezetési módok és a társadalmi integráció – határozza meg.

ids-eleje

A Nissan Intelligens Mobilitás három innovációs pilléren nyugszik:

  • Nissan Intelligens Vezetés – a vezető magabiztosságát növelő eszközök élén a Nissan önjáró autó technológiája és a ’Piloted Drive’ áll
  • Nissan Intelligens Meghajtás – az elektromos autókból már ismert teljesítmény és hatékonyság új szintje
  • Nissan Intelligens Kapcsolódás – új kapcsolódási pontok a járművek és a társadalom hálójában

Az IDS tanulmányautó a Nissan Intelligens Mobilitás jövőképét testesíti meg, amely elsőként a Genfi Autószalonon mutatkozik be Európában. Az IDS tanulmányautó minden más látnivaló elől ellopja a rivaldafényt magasan fejlett EV technológiájával, kiemelkedő aerodinamikai teljesítményével, lélegzetelállító gyorsulásával és kifinomult mesterséges intelligenciájával. 

A vezető és autója közötti kapcsolatot forradalmasító tanulmányautó újabb bizonyítéka, hogy a Nissan továbbra is az autóipari technológiák élvonalában áll: gyakorlatias, a való világban is helyt álló megoldásokat fejleszt az önjáró technológiára építve. Az innováció élményét kínálja mindenki számára.

Erre keresve sem találhatunk jobb példát a Nissan Qashqainál. A Nissan díjnyertes crossoverének 2017-ben érkező továbbfejlesztett verziója a gyártó első önjáró technológiával felszerelt modellje lesz európában. A Nissan zászlóshajójának számító sunderlandi gyárban készülő továbbfejlesztett Qashqai tartalmazza majd a ’Piloted Drive 1.0’ rendszert, melynek segítségével az autó nagy forgalomban is képes lesz emberi beavatkozás nélkül az önálló egysávos közlekedésre.

Az önjáró ’Piloted Drive’ technológiát és a prémium stílus teljesen új szintjeit felsorakoztató Nissan a Genfi Autószalonon mutatja be új, ’Premium’ crossover-tanulmányait is.
A Nissan látványos, különleges változatban mutatta be két legnépszerűbb crossoverét, a Qashqait és az X-Trailt. A jelenlegi modellekre építve a Nissan azt szerette volna feltérképezni, hogy a dinamikusabb és prémium kialakítással hogyan teheti még vonzóbbá díjnyertes crossovereit.
A Nissan formanyelvének speciális anyaghasználattal való kifejezése mindkét modell esetén tovább növeli a prémium Nissan crossoverek vonzerejét. A városi élmények koncepciójára építő modellek megvalósítása egyedi, és mindkettő más-más karakterű ügyfelek számára vonzó. Ráadásként, a Qashqai Premium tanulmányautóban megtalálható az új ‘Piloted Drive 1.0’ rendszer – a Qashqaiban 2017-ben debütáló technológia.

ids-hat

A 2016-os Genfi Autószalonon való részvételekor a Nissan egymást követő hatodik éve könyvelhet el növekedést, és európai forgalma, minden eddigi csúcsot megdöntve, 2015 végére elérte a 715 623 darabot. A 4,0%-os piaci részesedés megtartása mellett növelni tudta forgalmát olyan kulcsfontosságú országokban, mint Spanyolország, Olaszország, az Egyesült Királyság és Németország, így a Nissan továbbra is újabb csúcsokat hódít meg.

2016 a Nissan gyárak számára is mérföldkő, hiszen a sunderlandi gyár működésének 30., a Nissan szentpétervári gyára pedig 10. évfordulóját évfordulóját ünnepli. Ez újabb bizonyíték arra, hogy a kulcsfontosságú piacokon a helyi gyártásba való folyamatos beruházás meghozza gyümölcsét.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER