2012. augusztus 29. szerda, 11:14

 

A vadonatúj Volvo V40 az Euro NCAP töréstesztjén a legmagasabb, öt csillagos értékelést kapta, ráadásul az összesített eredmény az intézet történetében az eddigi legjobb érték. Az Euro NCAP európai biztonsági intézet 2009 óta készít összesített értékelést valamennyi általa tesztelt autó biztonsági szintjéről.

volvo-v40-toresteszt

Négy különböző alkategóriában hajtanak végre különálló teszteket, amelyek értékelése után összeáll az összesített minősítés: a felnőtt utasok biztonsága, a gyermekbiztonság, a gyalogosbiztonság és a biztonsági rendszerek.

„Fantasztikus eredmény. Büszkék vagyunk rá, hogy miénk a világ legbiztonságosabb autóinak egyike, amellyel egy újabb fontos lépést tettünk a 2020-ra kitűzött célunk felé: arra törekszünk ugyanis, hogy senki ne szenvedjen halálos vagy súlyos sérüléseket az új Volvo gépkocsikban ülve” – mondta Thomas Broberg, a Volvo Car Corporation vezető biztonsági tanácsadója.



Rekord felnőttutas-biztonságból
Nem csak az összesített eredmény döntött rekordokat. A vadonatúj Volvo V40 felnőttutas-biztonsága ugyanis a valaha mért legjobb eredményt érte el a teszteken, nem kevesebb mint 98 százalékot. Az új modell fejlesztése során a cél a nagyobb méretű autókkal megegyező biztonsági szint elérése volt. A kiváló eredmény hátterében az átfogó megközelítés, valamint az erőteljes szerkezet és olyan rendszerek állnak, mint például a WHIPS, azaz az ostorcsapás-nyaksérülésekkel szemben védő rendszer. A biztonsági rendszerek kategóriában a Volvo V40 a maximális pontszámot érte el.

„A vadonatúj Volvo V40 kategóriájában a legintelligensebb és legbiztonságosabb autóként mutatkozott be. Számos aktív biztonsági rendszert tartalmaz, ilyenek például az automatikus fékezés, a gyalogosvédelmi rendszer, a Lane Keeping Aid sávtartást segítő rendszer és a BLIS holttérfigyelő rendszer” – nyilatkozta Thomas Broberg.

Rekord a gyalogosbiztonsági kategóriában is

A Volvo V40 a gyalogosbiztonság kategóriában is új rekordot állított fel. Ennek egyik fontos tényezője az innovatív, egyedi gyalogos légzsák, amely a Volvo V40 modellben az alapfelszereltség részét képezi. Az autó elején található érzékelők azonnal észlelik a gyalogossal való érintkezést. A pirotechnikai kioldószerkezet kioldja a motorháztető csuklóit, és ezzel egy időben a motorháztető felemelkedik a kinyíló légzsák révén. A felfújt légzsák lefedi a nyitott motorháztető alatti területet, valamint a szélvédő közel egyharmadát és az A oszlop alsó részét. A felfújt légzsák párnázó hatása és motortér kemény részeitől való megnövekedett távolság kombinációja segít megvédeni a gyalogos fejét az esetleges ütközés során.

Az Euro NCAP a rendszerre vonatkozó leírása többek között a következőket említi: „...a rendszer jól működött, a csuklók kiváló védelmet nyújtanak valamennyi területen, amellyel a gyalogos feje ütközhet. Ezzel a Volvo V40 az első autó, amely a maximális pontszámot érte el ezen a területen.”

A Volvo már korábban is elnyerte az Euro NCAP Advanced Award díjat a City Safety koccanásgátló rendszerével, amely valamennyi V40 modellben (illetve az S60, S80, V60, V70, XC60 és XC70 modellekben is) az alapfelszereltség részét képezi. A rendszer akár 50 km/órás sebességnél is működik, amely magasabb, mint a más autógyártók által kínált hasonló rendszerek értékei.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy javítsunk autóink jelenleg is magas biztonsági színvonalán. Ehhez folyamatos kutatásokat végzünk, hogy kiderítsük a közúti balesetek okait és mélyrehatóan megértsük a tényleges ütközések kimenetelét” – mondta Thomas Broberg.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER