2011. augusztus 25. csütörtök, 21:37

 

A Chevrolet két személyautója, az új Chevrolet Aveo ötajtós karosszéria változata valamint a Chevrolet Orlando hétüléses családi egyterű, a legmagasabb ötcsillagos EuroNCAP besorolást érdemelte ki. Az eredményeket a márkafüggetlen vizsgáló intézet a mai napon tette közzé.

chevrolet-aveo-hatchback

Chevrolet Aveo törésteszt
Chevrolet Orlando törésteszt

A Chevrolet Aveo a lehetséges 100 pontból 85-öt szerzett, a szervezet értékelése szerint és ezzel a maga szegmensében a legjobbak között szerepel. Az Orlando családi egyterű úgyszintén kivállóan szerepelt és 80 pontot gyűjtött a lehetséges százból.

Az olyan kulcsfontosságú területeken, mint a felnőtt és gyermek utasvédelem a Chevrolet új kisautója, az Aveo 95 és 87 pontot szerzett. Az Orlando 95 pontot szerzett a felnőtt utasvédelem területén és 79-et a gyermek utasvédelem vonatkozásában.



“Úgy az Orlando családi egyterű, mint az új Aveo kimagasló biztonsági paraméterekkel rendelkezik” – jelentette ki Wayne Brannon a Chevrolet Europe elnöke és vezérigazgatója.  “A biztonság számunkra kimagaslóan fontos és éppen ezért örülünk az európai vizsgálaton elért legmagasabb osztályzatnak.”

Az Aveo alapfelszereltségben is hat légzsákkal rendelkezik, amelyek a gépkocsi közepén elhelyezett érzékelő és diagnosztikai egységbe vannak bekötve. Az autó ezen felül rendelkezik gyermek biztonsági ülés rögzítőkkel. Teljes körű aktív biztonsági rendszerekkel van felszerelve, beleértve a menetstabilizátort, kipörgésgátlót, négy csatornás ABS fékrendszert fékrásegítővel és elektromos fékerő elosztóval. A visszagurulást gátló rendszer és a sebesség korlátozással kiegészített tempómat úgyszintén az új Aveo alapfelszereltségét képezi.


chevrolet-orlando
Az Orlando szintén hat légzsákkal rendelkezik valamint ISOFIX biztonsági gyermekülés rögzítéssel is el van látva. Az autó ütközés érzékelői automatikusan kireteszelik az ajtókat baleset esetén. ABS fékrendszer, kipörgésgátló, elektronikus fékerő elosztó, fékrásegítő és menetstabilizátor is részei az alapfelszereltségnek. Az Orlando biztonsági rendszerének felépítése a szintén ötcsillagos EuroNCAP osztályzást kiérdemelt Chevrolet Cruze szedánra alapul.

A Chevrolet Orlando 2011. elejétől kapható Európa szerte, míg az Aveo idén tavasszal érkezett a piacokra. Ez a két autó részét képezi a Chevrolet centenáriumi évében bevezetésre kerülő sok új modellnek. További európai újdonságok a megújult Captiva, az ötajtós Cruze, a Camaro kupé és kabrió, a Corvette Grand Sport valamint a többszörösen díjazott elektromos autó, a kiterjesztett hatótávú Volt.





  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER