2012. március 02. péntek, 16:15

 

A Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), a Subaru autók gyártója ma bejelentette, hogy “SUBARU XV” modellje (az európai specifikáció szerinti balkormányos XV 2.0i változat) a legmagasabb, ötcsillagos értékelést kapta az Európai Új Gépjármű Értékelő Program (Euro NCAP)* 2012-es átfogó biztonsági tesztjén.

subaru-xv-toresteszt

A 2012-es értékelés azt mutatja, hogy az XV biztonsági teljesítménye az Euro NCAP legújabb elvárásainak is megfelel. A 2009 óta összetettebb és szigorúbb értékelési rendszerben az Euro NCAP a “Felnőtt utasok védelme”, a “Gyermekek védelme”, a “Gyalogosvédelem” és a “Biztonsági segédberendezések” kategóriában is pontoz. A Subaru XV immár a második egymást követő évben kapta meg az ötcsillagos értékelést.
* Az Euro NCAP független szervezet, amely európai kormányok, valamint autóipari és fogyasztóvédelmi egyesületek támogatásával végzi munkáját. A szervezet 1997 óta vizsgálja az új autók biztonsági teljesítményét. 

A Subaru továbbfejlesztette különleges “gyűrű alakú karosszéria-megerősítési struktúrájának” energiaelnyelő képességét. Az új XV modellben még több nagy szakítószilárdságú acéllemez található. Ez a megoldás csökkenti az autó tömegét, ugyanakkor pedig nagyobb ütközés- és utas-biztonságot jelent, bármilyen irányból érkező behatások esetében. Emellett az autóban két első légzsák, vezetőoldali térdlégzsák, valamint oldal- és függönylégzsákok találhatók. A biztonsági berendezéseket a VDC (Járműdinamikai Vezérlőrendszer) egészíti ki, ami minden modellben alapfelszerelés, így az XV rendkívül biztonságos autó. A modell már számos kiváló értékelést kapott biztonsága, SUV-os funkcionalitása és stílusos formaterve miatt. A Subaru XV az év során már megjelent az európai márkakereskedésekben, és a megrendelések száma azt mutatja, hogy az autó erős pozícióval indult a piacokon.

Az FHI célja, hogy a Subaruk az “Élvezet és Nyugalom” hangulatát sugallják, amelyek alapja a márka ”Confidence in Motion” (Magabiztosság az utakon) alapelve. Ám az “Élvezet és Nyugalom” alapvető eleme a “biztonság”. A Subaru ezért továbbra is arra törekszik, hogy aktív, passzív és ütközésmegelőző biztonsági technológiái révén teljes körű védelmet kínálhasson vásárlóinak.



Aktív biztonság: nagyobb biztonság a vezethetőséget növelő és a kockázatot csökkentő technológiák által
Passzív biztonság: nagyobb biztonság az ütközés hatásait mérséklő rendszerek által
Ütközés-megelőzés: nagyobb biztonság az olyan modern vezetősegítő technológiák által, mint például a figyelmeztető rendszerek vagy az önálló vészfékezés.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER