2013. március 06. szerda, 19:46

 

Az új Škoda Octavia magas biztonsági színvonalával ötcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP töréstesztjén. Ez a magas értékelés az új Škoda Octavia kiemelkedő teljesítményét, így a felnőtt- és gyermek utasvédelmet, a gyalogosvédelmet és a biztonsági segédrendszereit ismerte el.

Az új Škoda Octaviát az európai piacokon a következő hetekben vezetik be.  A cseh gépkocsigyártó a Genfi Autószalonon első alkalommal mutatja be az új Škoda Octavia Combit is.

skoda-octavia-toresteszt


Az Euro NCAP tesztjei során a legmagasabb osztályzatokat az első ülésen helyet foglaló átfogó felnőtt-utasvédelméért adja. Az új Škoda Octavia az elérhető pontok 93 %-át szerezte meg ebben a kategóriában. Az utastér stabil maradt, az első ülésen lévő tesztbábuk gyakorlatilag sértetlenek maradtak a teszt után. Az első ülésen helyet foglaló, különböző méretű, különböző ülőhelyzetben lévő utasok átfogó felnőtt-utasvédelem ugyancsak jó. Hasonló módon az új Škoda Octavia nagyon jó eredményeket ért el a gyermekbiztonság vonatkozásában is. Az Euro NCAP teszt mérnökei magas pontszámokat adtak az új Škoda Octavia gyalogosvédelmére is. Mindezeken túl az Octavia fejlett biztonsági segédrendszerei is nagyban hozzájárultak ötcsillagos eredményéhez. E tekintetben elsősorban az EU-országokban a szériafelszereltséghez tartozó elektromos menetstabilizáló rendszer (ESC), valamint a vezető és az első utas biztonsági övének bekapcsolására figyelmeztető jelzés meghatározó.

Az új Škoda Octavia olyan aktív biztonsági segédrendszereket vannak, amelyek idáig a magasabb kategóriákba tartozó gépjárműveken találhattunk meg. Ezek közé tartozik többek között a „Front Assistant” vészfék-funkció (2013. májustól), a sávtartást segítő „Lane Assistant”, a másodlagos ütközések elkerülését szolgáló vészfék-asszisztens, a baleseti helyzetekben a járművet biztosító „Crew Protect Assistant” rendszer, a „Driver Activity Assistant” fáradtságérzékelő funkció. E berendezések a balesetek a jármű utasaira, illetve a közlekedés többi résztvevőjére gyakorolt hatását hivatottak enyhíteni, vagy akár teljesen meg is előzni azokat.



Baleset során passzív biztonsági rendszerek átfogó csomagja gondoskodik a vezető és utasai lehető leghatékonyabb védelméről. Adott esetben akár kilenc légzsák is óvhatja őket, amelyek a hárompontos biztonsági övekkel kifinomult együttműködésben fejtik ki hatásukat. Első ízben jelennek meg az Octavia kínálatában a térdlégzsákok (az EU-országokban széria) és a hátsó oldallégzsákok.

Mindezeken túl pontos működésű futóműve, hosszú tengelytávja és szilárd, mégis igen könnyű karosszériája biztosít kifejezetten stabil menettulajdonságokat a legifjabb Škoda számára. Az új Škoda Octavia méreteiben is jelentősen növekedett, és a könnyebb karosszériaszerkezetnek köszönhetően 102 kilogrammal könnyebb, mint a korábbi modell.

Az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) európai közlekedési minisztériumok, autóklubok, biztosítók és fogyasztóvédők független konzorciuma, amely részletes töréstesztek alapján értékeli az új modellek biztonságát.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER