2012. november 15. csütörtök, 17:04

 

Az új generációs Hyundai i30 wagon maximális, ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP független járműértékelő szervezet vizsgálatán. A legújabb tesztek tanúsága szerint a kombi modellváltozat ugyanolyan biztonsági teljesítményt nyújt, mint az ötajtós kivitel, amely kategóriájának egyik legbiztonságosabb tagja.

A Hyundai által, az Euro NCAP felügyelete alatt és jóváhagyásával elvégzett töréstesztek során az új generációs i30 wagon kategóriaelső 90 százalékos eredményt ért el a „gyermek utasvédelmi” ellenőrzés mindkét, 18 hónapos és 3 éves gyermekek biztonságát vizsgáló tesztjén.  A „felnőtt utasvédelmi” kategóriában az új generációs i30 wagon ugyancsak 90 százalékot ért el. A tesztelők külön kihangsúlyozták, hogy ráfutásos ütközés esetén az első fejtámlák kiváló védelmet nyújtanak ostorcsapás nyaksérülés ellen.

uj-hyundai-i30-kombi

Az új generációs i30 wagon a „gyalogosvédelmi” teszten is jól teljesített, maximális pontszámot érdemelt ki azért a magas szintű védelemért, amelyet az első lökhárító biztosít a gyalogosok lábszárának. Az autó menetstabilizáló elektronikai rendszere, valamint az első és hátsó biztonsági övek bekötésére emlékeztető rendszer is hozzájárult ahhoz, hogy a modell 86 százalékos eredménnyel zárja a „biztonsági segédrendszerek” vizsgálatot.

„Az ötcsillagos értékelés jól mutatja, mennyire fontos számunkra, hogy kifejezetten Európa számára fejlesszünk autókat, és a lehető legmagasabb szintű biztonságot szavatoljuk a Hyundai ügyfeleinek. Azon stratégiáink, amelynek szellemében Európában, európai vásárlóknak gyártunk autókat, töretlenül sikeresnek bizonyul, és egyre több új vásárlót csábít a Hyundai formatervéhez és minőségéhez, valamint a márka által képviselt használati értékhez.” - mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Az új generációs i30 wagon a legújabb azon Hyundai modellek sorában, amelyek maximális, ötcsillagos eredményt értek el az Euro NCAP szigorú törésteszt-programján. Ezt megelőzően szintén ötcsillagos teljesítményt nyújtott az első generációs i30, az i20, az ix35, az ix20, az i40, a Veloster és az új generációs, ötajtós i30.

Minden, Európában értékesített, új generációs i30 vásárlója részesül a vállalat Tripla 5 garanciális csomagjának előnyeiből. A díjnyertes ügyféltámogatási csomag ötéves, kilométer-korlátozások nélküli garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást, valamint öt éven át évenkénti ingyenes átvizsgálást tartalmaz.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER