2012. május 25. péntek, 17:05

 

Idén a független Euro NCAP szervezet szigorúbb követelményrendszert állított fel, így a korábbinál nehezebb elérni az ötcsillagos minősítést. Ezen emelt kritériumok szerint kategóriájának első autótípusaként kapta meg a 208 a maximálisan elérhető öt csillagot.

peugeot-208-toresteszt

A 208-nak már az Access nevű alapkivitelében is magas színvonalú a biztonsági felszerelése: ABS, ESP, hat légzsák, hátsó Isofix gyermekülés-rögzítés, sebességhatároló, figyelmeztetés az első övek becsatolására, megrövidülő kormányoszlop és sok egyéb. Utasait alumínium energiaelnyelő profilok, illetve nagy- és ultra-nagy szilárdságú acélból készült karosszériaelemek védelmezik.Ez az Euro NCAP minősítés a legjobb bizonyíték a 208 magas aktív és passzív biztonsági szintjére.
A vezetés biztonságát erősíti az újratervezett karosszériában a vezető pozíciója is.
Azáltal, hogy szemmagasságban helyezik el az információkat a megemelt műszerfalon, csökkentik azt az időt, amely szükséges a szemnek, hogy átálljon az útról a műszerekre. Ezen kívül a súlycsökkentés, és a kis kormánykerék is hozzájárul az autó élénkségéhez és a dinamikus vezetési élményhez.

A kívül kicsi, belül tágas 208 praktikus mindennapi autó, különösen városi használatban nagyon praktikus, miközben a komfortja is gazdagabb lett. További előnyei az új felépítéséből adódnak: átlagosan 110 kilóval könnyebb lett a 207-nél, ennek megfelelően kevesebbet fogyaszt és kevesebb CO2-ot bocsát ki, mérséklődtek az üzemköltségei, és fokozódott a biztonsága.peugeot-208


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER