2011. október 27. csütörtök, 22:32

 

Az Euro NCAP konzorcium a legmagasabb, azaz ötcsillagos minősítéssel értékelte az Audi Q3 passzív ütközésbiztonságát. A felnőtt utasok a frontális-, hátsó- és oldalütközések során tanúsított magas fokú védelme, a gyermekutasok biztonsága, valamint hatékony gyalogosvédelme az Audi Q3 modelleket kategóriájuk egyik legbiztonságosabb autóivá avatja.

audi-q3-toresteszt

Az európai közlekedési minisztériumok, autóklubok, biztosítók és fogyasztóvédők által 1997-ben alapított konzorcium átfogóan vizsgálja az újonnan megjelenő modellek ütközésbiztonságát. Ennek során az Euro NCAP követelményei jelentősen felülmúlják az európai törvényi előírásokban foglalt elvárásokat.

A Q3 esetében a tesztelők a vezető és az első utas számára a frontális és az oldalirányú ütközés esetében egyértelműen az ötcsillagos minősítést jelentő értékeket mérhettek, de az új Audi Q3 a gyermekek számára is magas fokú védelmet biztosít. Az Euro NCAP az elöl és a hátul ülők biztonsági öveinek bekapcsolására figyelmeztető jelzéseket is értékeli, az Audi Q3 fedélzetén mindkét rendszer a szériafelszereltség része.

A gyalogosok védelme szintén fontos szempont az Audi számára, s a Q3 esetében kifejezetten ennek szellemében megtervezett orrkialakítás segíti az esetleges gázolás következményeinek enyhítését. A Q3 ennek megfelelően kedvező eredményt ért el a gyalogosvédelem terén.

Az intézet által értékelt szempontokon túlmenően az Audi az aktív biztonságra is nagy hangsúlyt fektet. Az Audi Q3 így például - szériafelszerelésként kínált - nappali világítása révén jóval korábban észlelhető, különösen a gyalogosok számára. A vezetői segédrendszerek között szerepel a szintén az alapkivitelt bővítő elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP), akárcsak az extrafelszerelésként rendelhető „Audi active lane assist” és „Audi side assist” berendezések.




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER