2012. augusztus 16. csütörtök, 21:54

 

Az Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) ismét kihangsúlyozta a Volvo Car Corporation vezető szerepét az autóbiztonság terén. A legfrissebb jelentés szerint a tesztben résztvevő különböző prémium márkák típusait vizsgálva, mindössze két modell - melyek közül az egyik a Volvo S60 - kapta meg a legjobb besorolást az IIHS félátfedéses frontális töréstesztjén.

volvo-s60

Az új tesztben az autó a bal elejével 64 km/órás sebességgel csapódik neki egy merev korlátnak, egy - a vezetőüléshez biztonsági övvel rögzített - Hybrid III típusú tesztbábuval. A teszt azt modellezi, hogy mi történik abban az esetben, ha az autó eleje egy másik járművel, illetve olyan tárggyal ütközik, mint például egy fa vagy egy villanyoszlop.

"A viszonylag kis átfedés egy igen komoly ütközési szituációt modellez, így rendkívül elégedettek vagyunk a teszt eredményével. Célunk olyan autók gyártása, amelyek biztosítják az autóban utazók védelmét a legtöbb, a valós közlekedési viszonyok között előforduló ütközés esetén. Ez a teszt megerősíti, hogy biztonsági rendszereink abban az esetben is megfelelően működnek, ha az autó elejének csak egy kis része vesz részt az ütközésben" - mondta el Thomas Broberg, a Volvo Car Corporation vezető biztonsági tanácsadója.



További kiemelkedő eredmények
A közelmúltban számos tanulmány ismerte el a Volvo Car Corporation elkötelezettségét az autóbiztonság iránt. A tavalyi évben a Volvo öt modellje - a C30, az S60, az S80, az XC60 és az XC90 - nyerte el a Top Safety Pick ("Legbiztonságosabb választás") díjat. A Volvo az egyetlen európai prémium márka, amely öt díjnyertes modellel büszkélkedhet a 2011-es IIHS jelentésben.

Az XC60 volt továbbá az egyetlen olyan crossover szabadidő-autó, amely IIHS Top Safety Pick díjat és 5 csillagos amerikai NCAP besorolást kapott. A 2010-es teszten az XC60 minden egyes töréstesztre, így a frontális törésteszten a vezető és az utas védelmére, valamint mindkét oldalsó tesztre is 5 csillagos besorolást kapott.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER