2012. május 30. szerda, 11:23

 

Az új generációs Hyundai i30 maximális, ötcsillagos eredményt ért el a független biztonság-ellenőrző szervezet, az Euro NCAP vizsgálatán.  A szigorú tesztfolyamat végén elért eredmény is igazolja, hogy az új generációs Hyundai i30 az alsó-középkategória egyik legbiztonságosabb tagja.

hyundai-i30-toresteszt

Az új generációs i30 kategóriaelső 90 százalékos eredménnyel teljesítette a gyermek utasvédelmi vizsgálatokat, amelyek során egyaránt maximális pontszámot kapott a „18 hónapos” és a „hároméves” tesztszituációban.

A „felnőtt utasvédelem” terén az új generációs i30 szintén 90 százalékos eredményt ért el, a jármű hatékonyan óvja vezetője és utasai épségét. Külön dicséretet kaptak a fejtámaszok és az ülések, amelyek ráfutásos balesetben hatékonyan védik az utasokat az ostorcsapás jellegű nyaksérüléstől.

Az új generációs i30 a „gyalogosvédelmi” vizsgálaton is jól teljesített: a lökhárítók tökéletesen óvják a gyalogosok lábszárát, ezen a részterületen maximális pontszámot érdemelt ki az autó. A „biztonsági segédrendszerek” kategóriában elért 86%-os végeredmény a menetstabilizáló elektronikai rendszer, valamint az első és hátsó biztonsági övek bekötésére emlékeztető rendszer jelenlétének volt köszönhető.



„Az új generációs i30 ötcsillagos eredménye ismét kiválóan példázza a Hyundai azon elkötelezettségét, hogy maximális biztonságot garantáljon vásárlói számára. Ez a kiváló teljesítmény újabb meggyőző érv az Európában gyártott, új generációs i30 mellett, amely nem csak kiváló minőségű, takarékos és gazdagon felszerelt, de – immár bizonyítottan – rendkívül biztonságos is” – kommentálta a független közlekedésbiztonsági szervezet által nyilvánosságra hozott eredményt Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Az új generációs i30 immár sorban a hetedik olyan Hyundai modell – az első generációs i30, az i20, az ix35, az ix20, az i40 és a Veloster után – amely maximális, ötcsillagos eredménnyel teljesíti az Euro NCAP szigorú biztonsági vizsgálatsorozatát.

Az új generációs i30 az összes európai piacon megkapja a Hyundai Tripla 5 garanciális csomagját. A díjnyertes ügyféltámogatási csomag ötéves, kilométer-korlátozás nélküli gyártói garanciát, ötéves asszisztencia-szolgáltatást, valamint öt éven át érvényes, évenként egyszeri műszaki átvizsgálást tartalmaz.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER