2012. november 28. szerda, 16:15

 

Az Euro NCAP összesített értékelés során az új Volvo V60 Plug-in Hybrid az eddigi legmagasabb pontszámot érte el a hibrid autók között. A legutóbbi, 64 km/óra sebességű frontális részátfedéses ütközést magába foglaló teszten elért 5 csillag bizonyítja, hogy a hálózatról tölthető hibrid V60 és a hagyományos V60 biztonsági szintje azonos.

volvo-v-60-plug-in-hibrid

„Ugyanolyan magas követelmények vonatkoznak valamennyi modellünkre. Az Euro NCAP törésteszten elért pontszám bizonyítja, hogy az egyedülálló V60 Plug-in Hybrid ugyanazt a kiemelkedően magas biztonsági szintet nyújtja, mint a hagyományos gépjárműveink” – tette hozzá Jan Ivarsson, a Volvo Car Corporation biztonsági stratégiákért és követelményekért felelős igazgatója.

A V60 Plug-in Hybrid fejlesztése során az akkumulátor integrálása és az általa jelentett extra súly egyedi biztonsági megközelítést igényelt. Az átalakított és megerősített vázszerkezet irányított gyűrődést tesz lehetővé, így magas szintű biztonságot biztosít. A hálózatról tölthető hibrid V60 akkumulátor masszív burkolatú háza a csomagtér alatt helyezkedik el.



„A fejlesztési szakaszban a hálózatról tölthető hibrid átfogó tesztelésen esett át, akárcsak bármelyik új autónk. Ez azt jelenti, hogy teljes törésteszt-sorozatot hajtunk végre különböző terhelésekkel, azaz frontális, ráfutásos, illetve oldalütközéseket szimulálva ellenőrizzük, hogy az akkumulátor technológiája is megfelel-e a szigorú biztonsági követelményeinknek. A V60 Plug-in Hybrid részét képezik továbbá a teljesen egyedi Volvo aktív biztonsági funkciók is, például a City Safety koccanásgátló rendszer és az ütközésre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel” – mondta Jan Ivarsson.

Az új, hálózatról tölthető hibrid V60 gyártása az elmúlt hetekben kezdődött, az első ezer darab „Pure Limited” autót néhány európai országban kezdik el forgalmazni. A modellek még azelőtt elkeltek, hogy elértek volna a bemutatótermekbe. A 2013-as modellév bevezető gyártási volumene után a hibrid járművek gyártása a 2014-es modellévre eléri a 4-6000 darabot, és már a következő évre is halmozódnak a megrendelések. A Volvo V60 Plug-in Hybrid modell Magyarországon egyelőre nem rendelhető.

A V60 Plug-in Hybrid a Volvo és a Vattenfall svéd villamosenergia-szolgáltató szoros együttműködésének eredménye. A fejlesztési projektet a két vállalat közösen finanszírozta.

A hálózatról tölthető hibrid V60 sofőrjének az autó három különféle vezetési módja (Pure, Hybrid és Power) révén nem kell a vezetés során kompromisszumokat kötnie. Az üzemanyag-fogyasztás hibrid üzemmódban mindössze 1,8 l/100 km (új európai kombinált ciklus), amely 48 g/km széndioxid-kibocsátásnak felel meg.

Emellett a sofőr megtehet akár 50 km-t elektromos meghajtással, kipufogógáz-kibocsátás nélkül, vagy szabadjára engedheti a dízelmotor és az elektromos motor kombinált erejét, és élvezheti a rendkívüli teljesítményt. Az autó 215+70 lóerőt, 440+200 Nm nyomatékot biztosít, és 6,1 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER