2010. szeptember 27. hétfő, 13:49

 

Energiahatékonysági tanácsadó irodát nyitott az ELMŰ. Az áramszolgáltató az energiatudatos magatartás széles körben történő elterjesztését tűzte ki célul, ennek jegyében üzembe helyezték Budapest első elektromos autó-töltőállomását is.

 

elektromos auto toltokut



A Váci úti székház (1132 Budapest, Váci út 72-74.) előtt elhelyezett „kutat” Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára és Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az ELMŰ Nyrt. igazgatóságának elnöke avatta fel. Az új töltőállomáson egy éven át (2011. szeptember 30) díjmentesen tölthetők fel az elektromos autók akkumulátorai.

Tovább szélesíti lakossági szolgáltatásait az ELMŰ. A társaság székhelyének földszintjén megnyitott energiatanácsadó iroda és bemutatóteremben olyan interaktív bemutató modulok kaptak helyet, amelyek kézzelfogható módon demonstrálják az egyes, háztartásban alkalmazott rendszerek energiafogyasztását, valamint az energiamegtakarítás lehetőségeit.
A társaságcsoport legújabb, nagy jelentőségű kezdeményezése az elektromos autózás hazai elterjesztésére irányuló úgynevezett Elektromos Mobilitás Program.

Ennek jelképes nyitányaként avatták fel Budapest első elektromos autó-töltőállomását.
Thiell asszony az ünnepélyes átadást követően elmondta: „Európában megkezdődött az elektromos autók térhódítása, amelynek a társaság aktív résztvevője és támogatója kíván lenni. Az ELMŰ elkötelezett a jelenlegi autóközlekedést gyökeresen megreformáló elektromos autózás jövője mellett. Az Elektromos Mobilitás Program alapítójaként és nagyköveteként hosszú távú terveink vannak a hazai elektromosautó-töltőhálózat fejlesztése terén. A most útjára indított kísérleti kezdeményezés célja a gyakorlati tapasztalatok megszerzése és az innováció minél szélesebb körben való megismertetése.”

Az ELMŰ a jövő évben kezdi el kiépíteni elektromos autókból álló flottáját, a tervek szerint 2011-ben már 20 speciális autó „tankolhat” az ELMŰ hálózatában.
Az újonnan átadott, nyilvános áramtöltő-berendezéssel az első, az ELMŰ járműflottájában üzembe helyezett elektromos autót, egy FIAT 500-as típusú gépkocsit töltöttek fel. Bemutatásra került továbbá a szintén elektromos hajtású FIAT Fiorino is.

elmu elektromos toltokut

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Kara kán
0
 
 
Nagy gratula az Elműnek!
Ja, és legyen ingyenes a villanyautók parkolása Budapesten - cserébe jobb lesz a levegő.
Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER