2010. szeptember 02. csütörtök, 23:28

 

Az idén májusban indult, a felhasználók aktivitásán alapuló közösségi forgalomfigyelő rendszer újabb fejlesztésekkel bővült. Az okostelefonon futó, pillanatnyi sebességtérképet mutató real-time adatokat közvetít arról, hogy az utakon mennyire dinamikus a közlekedés, azaz gyorsan vagy lépésben lehet-e haladni.

 

dugoterkep okostelefonra

Az új szolgáltatásokkal pedig a rendszer felhasználói már nemcsak a sebességről, de a közlekedést befolyásoló eseményekről, mint a traffipaxokról, az útlezárásokról, a balesetekről vagy a torlódásokról is értesíthetik egymást.

A májusi sajtótájékoztatón bemutatott új, közösségre épülő, okostelefonokra fejlesztett, real-time adatokat mutató forgalomfigyelő rendszer tovább bővült az eredeti terveknek megfelelően. Az egyik legfontosabb fejlesztés és folyamatosan bővülő funkció, az úgynevezett eseménykezelés. A felhasználók jelezni tudnak közlekedési eseményeket és így azokról a rendszeren keresztül értesíthetik egymást. Ezek közül várhatóan a legnépszerűbb a traffipaxok helyének közzététele lesz. Az állandó sebességmérőket már betöltötték a rendszerbe, azok folyamatosan láthatóak, a változatos helyekre kitelepített lézeres vagy egyéb sebességmérőket viszont a közösség tagjai azonnal jelezhetik egymásnak. Mindezek mellett olyan további, a felhasználói közösségét érdeklő közlekedési eseményekről lehet értesítést küldeni, mint az útlezárások és útfelbontások, a balesetek vagy a szembejövő oldalon lévő dugók is.

Az elmúlt hónapokban az új funkcionalitás mellett az alapszoftvert is optimalizálták a fejlesztők mind a Windows Mobile, mind az iPhone platformon. A módosítások eredményeként a szoftver kevesebb áramot fogyaszt, lassabban meríti le a telefon akkumulátorát, vagy például finomodott a képernyőmozgatás is.

A közösség regisztrált felhasználói száma már 3 000 felett van és a fejlesztők arra számítanak, hogy az iskolakezdéssel együttjáró forgalomnövekedés miatt tovább növekszik az aktív felhasználók száma. Annak érdekében, hogy a közösség tevékenységét ösztönözzék és honorálják, díjakat adnak lelkes és aktív tagjaiknak.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

faramuci
0
 
 
És ez neten keresztül megy? Mert nagyon jó ötlet, de ehhez azért jó lenne a korlátlan (tényleg korlátlan) mobilinternet elérés is.
Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER