2011. február 14. hétfő, 16:17

 

Autó nélkül ma már elképzelhetetlen lenne életünk, de kinek is köszönhetjük mindezt?
Carl Benz 125 évvel ezelőtt, 1886. január 29-én Berlinben szabadalmaztatta háromkerekű motoros kocsiját, a „Benz Patent-Wagen-t”.

patent wagen

Carl Benz szabadalmának különlegessége, hogy az általa kifejlesztett benzinmotort egy korábban nem létező, újonnan megépített járműbe szerelte. Az autó feltalálója, Carl Benz és a vele egyidőben alkotó, Gottlieb Daimler cégei 1926-ban egyesültek. Megszületett a Mercedes-Benz márka, amely azóta is folyamatosan alakítja az autó történelmét.
Carl Benz talán maga sem gondolta volna, hogy találmányának köszönhetően gyökeres változás indul el az autózás és az emberiség történetében is. A stuttgarti autógyártó iránymutató találmányai voltak azok, amelyek az egyéni szabadság jelképévé, sőt jelentős gazdasági tényezővé tették a kritikusok által kezdetben „nem jövőképesnek” ítélt „ló nélküli kocsit”. Hosszú volna mindazokat az előnyöket és változásokat felsorolni, melyeket ez a nagyszerű találmány hozott az életünkbe. Míg manapság természetesnek gondoljuk, hogy beszállunk az autóba, és szinte oda megyünk vele, ahová csak akarunk, ez nem volt mindig magától értetődő.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER