Címkék: Magyar Rallycross Bajnokság

2019. szeptember 30. hétfő, 09:02Makai György győzelmével zárult a Magyar Rallycross Bajnokságban induló Hankook Racer Cup RX első szezonja.

 

 

 A máriapócsi pálya, a Rabócsing volt a végső verseny helyszíne, ahová Makai György komoly esélyesként érkezett, a bajnoki cím megszerzését azonban nem vette félvállról, mindent megtett azért, hogy dicsőséges helytállással avassák bajnokká.

A szombati napon az előfutamok zajlottak, ahol Makai és Kismarty egy-egy győzelemmel készült a vasárnapi folytatásra. A záró napi
kvalifikáción ismét Makai György bizonyult a leggyorsabbnak, őt Kismarty-Lechner Gábor követte, majd harmadikként ebben a sorozatban kezdő Kovács Zoltán érkezett. 

  A két elődöntő sorrendje a három előfutam eredménye alapján alakult ki. Egy korábbi hármas ütközés miatt, izgalmas szituáció
alakult ki az autók helyreállításáért. Az egyik elődöntőt, a versenyt addig vezető Makai György kezdte az élről, a második helyről Csuti László rajtolt, akik ebben a sorrendben be is értek a célba. A második elődöntőben Kismarty-Lechner Gáboré volt a pole pozíció, aki mellől Kovács Zoltán indult, közöttük folyamatosan ment az adok-kapok, amíg Kovács egy sajnálatos szituációból végül kiesett –az egyik kanyarkijáraton megfogta a falat-. A bajnokság összetett második helyén álló Boldizs Bence egy műszaki probléma miatt búcsúzott. Így ebben az elődöntőben végül hárman maradtak, akik mind tovább is jutottak a döntőbe.

A döntő végül úgy alakult, hogy Makai György indult az élről, majd sorrendben Kismarty, Csuti, dr. Bölcskei, Somogyi, végül Mihalik
zárta a sort. Kismarty tudott elsőként eljönni Makaival a nyomában, így a többiek rögtön el is mentek jokerkörre. Nem sokkal később
az ötödik körben teljesítette egyszerre a két éllovas is a kötelező kört. Többszöri kontakt után végül Kismarty-Lechner
Gábor nyerte az idényzáró rabócsingi megmérettetést, Makai György állhatott a dobogó második fokára, míg Csuti László végzett harmadikként.

 Ezzel az eredménnyel a 2019-es bajnokság végeredménye is kialakult: Makai György lett 2019-ben a bajnok. Az összetett második helyén Boldizs Bence végzett, míg a szoros küzdelemből Kismarty-Lechner Gábor került ki győztesen, ezzel megszerezve a bronzos pozíciót. Minimális különbséggel ugyan, de Csuti László lett a negyedik, majd Somogyi Márk és Kovács Zoltán pedig a legjobb hatban.

Egy nagyon értékes bajnokságon vagyunk túl, ahol a leglátványosabb futamok most is a Hankook Racer Cup RX nevéhez fűződnek. A mezőnnyel jövőre ismét a rallycross sorozatban találkozhatunk, azonban annyi különbséggel, hogy 2020-ban a teljes szezon minden futamán résztvesznek!

 

 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER