Címkék: Szabó Zsolt

2019. augusztus 02. péntek, 05:25

 

A napokban szárnyra kelt hír, miszerint a Zengő Motorsport volt versenyzője, Szabó Zsolt Dávid, Michelisz Norbert csapatában folytatja tovább pályafutását, a mai nappal hivatalosan is bejelentésre került.

 

 

Ezzel a 23 éves miskolci versenyző a M1RA pilótájának vallhatja magát.
Nagy Dani távozásával megüresedett ülést Szabó Zsolt tudhatja magáénak, így Luca Engstler mellett Ő küzdhet tovább a TCR Europe szériában. A csapat összetettben jelenleg a harmadik helyen tudhatja magát, mely pozíciónak megőrzése, illetve javítása egyik fő céljuk.

 

 


  Szabó Zsolt izgatottan várja, hogy újra versenyautóba ülhessen, hiszen erre legutóbb 2018 novemberében, a WTCR makaói szezonzáróján volt alkalma.
„Mit is mondhatnék? Nagyon boldog vagyok, hogy újra versenyezhetek. Minden olyan gyorsan történt. Este tízkor tudtam meg, hogy lenne lehetőség autóba ülni a M1RA-nál, és utána nem is bírtam aludni egész éjjel. Amiatt aggódtam, hogyan tudjuk majd ilyen rövid időn belül kiváltani az induláshoz szükséges versenyzői licencemet, ami az utolsó pillanatig kérdéses volt. Örülök, hogy minden akadály elhárult, de semmilyen elvárás nincs a hétvégi eredményekkel kapcsolatban. Oschersleben nekem a csapattal és az autóval való összeszokásról szól majd, a célom pedig a tisztes helytállás” – jelentette ki Zsolt.

 A M1RA újdonsült versenyzője még az Oscherslebenbe való elutazás előtt tett egy pécsi kitérőt, hogy a csapat alapítójának tanácsait személyesen hallgassa meg az Európa-kupában való debütálása előtt.
„Beszélgettünk vezetéstechnikai dolgokról is, amiket a múltban nem a legjobban csináltam, de most legalább ilyen fontos volt nekem a lelki rész is, hogyan dolgozzam fel a mostani helyzetet. Több mint nyolc hónapja nem ültem versenyautóban, csak gokartban, ami miatt van bennem drukk, de a Norbiból áradó nyugalom és határozottság sokat segített” – árulta el Zsolt.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER