Címkék: Formula E

2019. július 16. kedd, 12:24

 

Egy hihetetlen szezon végén a DS Techeetah csapatvilágbajnok lett és Jean-Éric Vergne az első pilóta, aki két világbajnoki címet tudhat magáénak a Formula E-ben. 

 

 

A brooklyni Red Hook városrészben lezajlott két intenzív verseny után Jean-Éric Vergne a 2018/2019-es ABB FIA Formula E szezon világbajnokaként érhetett célba.

 

 

 

 Mark Preston, DS Techeetah csapatfőnök: „Ez a finálé nem is kezdődhetett volna rosszabbul a pályán történt balesetek miatt, de ennél jobban sem végződhetett volna, hiszen kettős világbajnoki győzelmet szereztünk. Egy világbajnokság megnyerése akár szalmaláng is lehet, de kétszer véghezvinni ezt már jelentős eredmény, amely megerősíti vezető pozíciónkat a bajnokságban.
Szeretnék gratulálni Jean-Éric Vergne-nek és a csapat minden tagjának, valamint a gyárnak is, mert a motorsport valahol egy csapatsport. A csapat úgy kell, hogy működjön, mint egy jól olajozott gép, és a miénk úgy működik, mint egy óramű.”

Xavier Mestalan Pinon, a DS Performace igazgatója: „4 éve vágtunk bele a Formula E-be és mindig a győzelem volt a célunk. Ez a cél ma duplán teljesült, világbajnokok vagyunk. A DS Techeetah-é a csapatvilágbajnoki cím, míg az egyéni világbajnoki címet Jean-Éric Vergne szerezte meg. Ez egy nem mindennapi eredmény, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Ehhez a teljesítményhez a megfelelő helyen kellett lennünk a megfelelő időben és a megfelelő emberekkel. Ez ma este sikerült. Az egész csapat nagyon büszke. Megcsináltuk!”

Jean-Éric Vergne kétszeres Formula E világbajnok: „A mai nap egyszerűen hihetetlen volt. A hétvége nem úgy indult, ahogy szerettük volna és a mai nap sem volt éppen ideális, de mindez már nem számít, hiszen mindkét világbajnoki címet elnyertük. Még most is teljesen felfoghatatlan, hogy én vagyok az első kétszeres világbajnok versenyző és ezért köszönettel tartozom a csapatnak és mindenkinek, aki a háttérben dolgozott a sikerért. Összehoztuk!”

André Lotterer: “Hatalmas gratuláció JEV-nek és a teljes DS Techeetah Team-nek. Soha nem találkoztam még ilyen profi csapattal és mindenki megérdemelte ezt a kettős győzelmet. Bárcsak sikerült volna tovább növelnem a különbséget, de ez sajnos nem az én hétvégém volt! A lényeg, hogy csapatban és egyéniben is világbajnokok vagyunk.”

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER