Címkék: autóipar | Hakan Samuelsson | Volvo Cars

2018. június 20. szerda, 16:41

 

A prémium autókat gyártó Volvo Cars a mai napon ünnepélyesen megnyitja első egyesült államokbeli gyárát Charleston városában (Dél-Karolina), és ezzel mindhárom meghatározó értékesítési térségben termelő, globális autógyártóvá válik. 

Az ultramodern dél-karolinai gyártóüzem létesítése a Volvo Cars „gyárts ott, ahol eladsz” globális gyártási stratégiájához igazodik.

A vállalat első észak-amerikai gyártóüzemén kívül a Volvo Cars két autó- és egy motorgyárat üzemeltet Európában, Kínában három helyszínen gyárt autókat és egy üzemben motorokat, míg további összeszerelő üzemei működnek Indiában és Malajziában.

A Charleston-i üzemben 2018 őszétől készül a vállalat SPA átméretezhető platformjára épülő, új Volvo S60 prémium középkategóriás sportszedán, 2021-től pedig az új generációs Volvo XC90 prémium nagyméretű szabadidőjárművet is gyártani fogják ugyanitt. Az üzemben a helyi, észak-amerikai piacra, valamint nemzetközi exportpiacokra szánt autók egyaránt készülnek majd.

„A Charleston-i üzem révén hamarosan az Egyesült Államok is hazai piacunknak számít.”– mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „A szedán piaci szegmens és a jövedelmezőséget bizonyítottan javító SPA platform jelentős növekedési lehetőséget kínál a Volvo Cars számára az Egyesült Államokban és világszerte.”

A Volvo Cars mintegy 1,1 milliárd dolláros beruházással alapozta meg amerikai gyártótevékenységeit; a Charleston-i üzem a következő években mintegy 4000 munkahelyet teremt. 2018 végéig hozzávetőlegesen 1500 főt fognak alkalmazni

„Első amerikai gyárunk megnyitása hatalmas dolog.”– mondta Anders Gustafsson, a Volvo Car USA elnök-vezérigazgatója. „Egyesült államokbeli tevékenységeink egészséges fejlődnek, autóink nagy becsben tartott elismerésekben részesültek, és az új dél-karolinai létesítmény a Volvo és a közösség számára egyaránt jelentős értéket képvisel.”



Az új Charleston-i létesítményhez tartozó irodaépületben a K+F, beszerzési, minőségellenőrzési és értékesítési osztályok kapnak helyet; összesen akár 300 fő dolgozhat itt. Az üzem maximális termelő kapacitása évi 150 000 gépkocsi. A létesítmény mintegy 647,5 hektáron terül el, az épületek hasznos alapterülete 213 676 m2. A létesítmény alapkövét 2015-ben fektették le.

A vállalat összes globális gyártólétesítményében fog plug-in hybrid gépkocsikat gyártani. A Volvo Cars még 2017-ben, az autóiparban elsőként jelentette be, hogy 2019-től kezdődően minden új modelljét részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal hozza forgalomba.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER