Címkék: árak | bemutató | biztonság | Volvo XC60

2017. május 02. kedd, 20:44

 

A rég várt második generációs Volvo XC60-at az idei Genfi Autószalonon ismerhette meg a nagyközönség. A 2008-ban bevezetett első generáció volt a Volvo legsikeresebb modellje, melyből több, mint 1 millió darabot adtak el. Bemutatkozott hazánkban is, az első autók június második felében érkeznek meg a márkakereskedésekbe. Indulóára 13.919.000,-Ft lesz.

 

Új Volvo XC60 képek
Képgaléria
Új Volvo XC60 képek
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!Az autó külső formája, vonalai élőben is nagyon tetszetősek, érdemes rászánni időt, hogy minden oldalról megszemlélje az ember. Különösen azok a részletek örvendeztetik meg az embert, amelyek a márka sajátjai és nem egy másikra márkára vagy a többi szegmensbelire emlékeztetnek. Küszöbtakaró ajtók, az új ajtó dizájn akkor látszik, ha az ajtók nyitva vannak, ezt a megoldást avval magyarázzák, hogy a kiálló részlettől ne legyen piszkos a beszállók ruhája. Opcióban panorámatetővel is rendelhet, amely a T8 esetében széria.Belterébe kerülve kellemes prémium hangulat fogad, az ülések összképe nagyra nőtt védő gyerekülésekre emlékeztetnek. Finom tapintású a bőrkárpit, ízlésesek a díszítések, s egyből feltűnik a 9 collos képernyő, amely uralja a műszerfalat.  Efölött a műszerfal tetején – felszereltségtől függően Bowers & Wilkins audiorendszer egyik kis hangszóróját találjuk.
Érdemes megemlíteni a váltó mögött lévő menetdinamika kapcsolóját, amely egy nyaklánc ékszerdarabjára emlékeztet.
A Volvo On Call funkció segítségével okostelefonról kezelhetők az XC60 bizonyos funkciói. Például ellenőrizhető az üzemanyag szint, zárható vagy nyitható a központi zár, illetve elindítható az utastér főtése is hűtése is.


A sík padozatú perem nélküli csomagtér 10 literrel bővült, 505 literes, a hátsó üléseket 40/60 arányban lehet ledönteni. A lábmozdulatra nyitódó csomagtérajtó opcióban érhető el.


A CX60-ban elérhetők a Volvo autonóm vezetésre törekvő fejlesztései és biztonsági rendszerei
A City Safety rendszer új kormányerő-rásegítés funkciót kapott, amely segíthet elkerülni a frontális és a sávváltáskori ütközéses szituációkat. Az opcióban rendelhető Pilot Assist félautonóm vezetéstámogató rendszer 130 km/h-ás sebességig képes automatán kormányozni, gyorsítani és lassítani. Mindezt jól látszódó útburkolati jelekkel ellátott úton – evvel azért Magyarországon elég sok helyen meg fog gyűlni a gondja.

Tekintsék meg a rendszer működését

Holttérbe érkező másik autónál


SávelhagyáskorHirtelen feltűnő lassabb jármű kikerülésekor


Szériatartozék biztonsági rendszerek:
Citysafety kormányzás asszisztenssel:
- Automatikus fékezés bármekkora sebességről
- Automatikus fékezés kereszteződésekben
- Ütközés elkerülés 60 km/h-ig
- Ütközésre figyelmeztetés
- Nagytestű állatok észlelése fékezéssel

Aktív biztonság:
- Útelhagyást megakadályozó rendszer
- Biztonsági rendszer útelhagyás esetére
- Sávban tartó asszisztens
- Frontális ütközést elkerülő aktív kormányzás
- Sebességhatároló
- Elalvásra figyelmeztető rendszer
- Közlekedési tábla felismerő rendszer

Opcióként:
Intellisafe assist:
- Pilot Assist 2.0 130 km/h-ig
- Követési távolságra figyelmeztetés
- Viselkedéshez adaptált vezetési mód, ECO mód navigációval
- Adaptív tempomat
Intellisafe surround:
- Holttérfigyelő információs rendszer sávváltás asszisztenssel
- Kitolatást segítő rendszer
- Ráfutásos ütközés következményeit enyhítő rendszer
- Előkészített övek


Az értékesítés kétféle benzin és dízelmotorral indul, illetve elérhető a plug-in hibrid változat is. A bőséges alapfelszereltség mellett 3 féle felszereltségi szint lehet; Momentum, Inscription és R-Design.

Javasolt fogyasztói ára a 190 lóerős dízel belépőmodellnek bruttó 13.919.000,-Ft, a 254 lóerős benzinmotorosé 15.306.000,-Ft, a hibrid modellé 21.828.000,-Ft, amely utóbbinak nincs regisztrációs adója.

Volvo XC60 árlista letöltés 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER