Címkék: Volvo

2019. április 24. szerda, 13:08

 

A Volvo Cars a közlekedésbiztonság javítását célzó törekvéseinek égisze alatt egész Európában elérhetővé teszi úttörő jelentőségű, példa nélkül álló, csatlakoztatott biztonsági technológiáját.

 


 

Ez a megoldás lehetővé teszi a Volvo járművek számára, hogy egy felhő alapú hálózaton keresztül kommunikáljanak egymással, és figyelmeztessék a vezetőket a közelükben található csúszós utakra és egyéb veszélyekre.

 A vészvillogóra figyelmeztető (Hazard Light Alert), illetve a csúszós útra figyelmeztető (Slippery Road Alert) funkciókat még 2016-ban vezették be Svédországban és Norvégiában a Volvo 90-es modellcsaládjának típusain. Ezek a szolgáltatások a jövő héttől kezdve egész Európában elérhetők. A 2020-es modellévtől fogva minden új Volvo alapfelszerelésként kínálja a funkciót, egyes korábbi típusok pedig visszamenőleg is kibővíthetők vele.

 


 
 „A biztonsági adatok járművek közötti, valós idejű megosztása hozzájárulhat a balesetek elkerüléséhez.” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának alelnöke. „A Volvo tulajdonosok közvetlenül hozzájárulhatnak a közutak biztonságosabbá tételéhez mindazon autós társaik számára, akik aktiválják a szolgáltatást; ezzel egy időben idejekorán értesülhetnek a rájuk váró, potenciálisan veszélyes forgalmi és útviszonyokról.”
A Volvo által elvégzett biztonsági kutatások kimutatták, hogy amennyiben a vezetők a tényleges forgalmi helyzethez igazítják sebességüket, azzal drámai mértékben csökkenthető a balesetek kockázata. A csatlakoztatott biztonsági technológiák révén az autóvezetők időben értesülhetnek a rájuk leselkedő veszélyekről, és kellő idejük marad alkalmazkodni a megváltozott helyzethez. Ezáltal a technológia támogatja a helyes vezetői magatartást, és javítja a forgalom biztonságát.
 
 A szolgáltatások egész Európára kiterjedő bevezetésével a Volvo Cars ismételten arra invitálja az autóipar szereplőit, hogy csatlakozzanak a Volvo kezdeményezéséhez, és osszák meg egymással a közlekedésbiztonságra vonatkozó anonim adatokat.
 
 Ezen adatok valós idejű megosztásával nagyban javítható a közlekedés általános biztonsága; a hatás annál erőteljesebben érezhető, minél több autót kapcsolunk össze. A Volvo Cars és a Volvo Trucks a tavalyi évtől kezdve megosztott adatok segítségével figyelmeztetik a járművezetőket a rájuk leselkedő veszélyhelyzetekre Svédországban és Norvégiában.
 
 „Minél több járművel osztjuk meg valós időben adatainkat, annál biztonságosabbá válnak útjaink. Bízunk benne, hogy további olyan partnerekkel is együttműködésre léphetünk, akik hozzánk hasonlóan szívügyüknek tekintik a közlekedésbiztonságot.” – mondta Malin Ekholm.

 


 
 A Volvo Cars annak idején az autóiparban elsőként vezetett be ilyen jellegű rendszereket. Amint bekapcsol egy, a technológiával felszerelt Volvo gépkocsi vészvillogója, a vészvillogóra figyelmeztető rendszer (Hazard Light Alert) a felhő alapú szolgáltatáson keresztül figyelmeztetést küld minden, a közelben található Volvo gépkocsinak, figyelmeztetve a vezetőt a potenciális vészhelyzetre. Ez különösen hasznos beláthatatlan kanyarok vagy bukkanók előtt.
 
 A csúszós útra figyelmeztető rendszer (Slippery Road Alert) révén nem csupán az aktuális útviszonyokkal lehetünk tisztában, hanem az előttünk álló útszakaszokon uralkodó körülményekről is értesülhetünk. Ennek érdekében az előttünk járó autók névtelenül adatokat gyűjtenek és továbbítanak, figyelmeztetve az utánuk jövőket a csúszós útszakaszra.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER