Címkék: biztonság | Volvo

2017. június 10. szombat, 09:09

 

A Volvo Cars biztonsági szakembereit rangos elismerésben részesítette az Egyesült Államok nemzeti közlekedésbiztonsági intézete (NHTSA).

 

A Volvo Cars, amelynek neve egyet jelent a fejlett biztonsági rendszerekkel, újfent elismerésben részesült a közlekedésbiztonság javítását, a súlyos és halálos kimenetelű balesetek számának csökkentését célzó erőfeszítéseiért; ezúttal az Amerikai Egyesült Államok nemzeti közlekedésbiztonsági intézete (NHTSA) részéről.



 
A globális autóipar egyik legfejlettebb tesztlétesítményében, a Volvo Cars biztonsági központban dolgozó Per Lenhoff igazgatót és Magdalena Lindman közlekedésbiztonsági adatelemzési szakértőt az NHTSA elismerésben részesítette a fokozott közlekedésbiztonságért tett erőfeszítéseikért. A szakemberek az évek során a legkülönfélébb rendszerek – például az útelhagyás esetén működésbe lépő utasvédelmi rendszer – fejlesztésében vettek részt, melynek során valós és CAD (számítógéppel támogatott fejlesztés) tesztmódszereket alkalmazva rögzítették és szimulálták az ütközéseket.
 
A mindenekelőtt valós biztonsági problémákra megoldást kereső Magdalena Lindman és Per Lenhoff nagymértékben hozzájárultak a Volvo Cars legújabb modelljeinek, köztük az új XC60 szabadidőjárműnek a kiemelkedő biztonsági színvonalához. Az új XC60 az egyik leggazdagabb vezetőtámogató és kormányzást segítő alapfelszereltséggel rendelkező járműként lépett a piacra.
 
„Nagy örömünkre szolgál, hogy munkánkat ily módon ismerték el.” – mondta Magdalena Lindman, a Volvo Cars biztonsági központ műszaki szakértője, közlekedésbiztonsági adatelemző. „Küldetésünk, hogy útjainkat mindenki számára biztonságosabbá tegyük. Pontosan ezért fektetünk olyan nagy hangsúlyt a valós adatok megismerésére és értelmezésére. A Volvo Cars fejlesztői nem csupán az utasbiztonsági tesztek teljesítésére törekszenek: autóinkat úgy építjük, hogy azok életeket mentsenek. Mindig is ez volt számunkra a kiindulási pont.”
 
Lindman és Lenhoff személyében újabb tagokkal bővült a Volvo biztonságtechnikai mérnökeinek azon exkluzív társasága, akik az évek során a forradalmi biztonsági fejlesztésekkel végzett munkájuk elismeréseként ebben a díjban részesültek.

„Rendkívüli öröm számunkra, hogy az NHTSA elismerte Magdalena és Per kiemelkedő teljesítményét. A Volvo Cars egyik alapköve, hogy védelmezzük az embereket, megértsük igényeiket, és jobbá tegyük életüket. Következetesen törekszünk a valós életben felmerülő biztonsági problémák megoldására, és ez az évek során egyértelműen számtalan ember életére volt pozitív hatással. Célkitűzésünk, hogy 2020-ra nullára csökkentsük az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát.” – mondta Malin Ekholm, a Volvo Cars biztonsági központjának alelnöke.
 
A Volvo Cars biztonságtechnikai szemléletének köszönhetően egyedülálló szerepet tölt be az autóiparban. 1970 óta a svéd márka több ezer valós baleset adatait gyűjtötte össze, hogy azokat kielemezve pontosabban megérthesse, és ezáltal hatékonyabban kielégíthesse a valós biztonsági szükségleteket. A biztonsági jövőkép és a valós biztonság részei a Volvo Cars ’Omtanke’ fenntarthatósági programjának.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER