Címkék: elektromos | mild hibrid | plug-in hibrid | Volvo S60 sedan

2018. május 22. kedd, 16:32

 

A még idén nyáron bemutatkozó, új Volvo S60 szedán lesz az első dízelmotor nélkül kínált Volvo, megerősítve a Volvo Cars belső égésű motorokon messze túlmutató, hosszú távú piaci elkötelezettségét. 

 

A 2019-től piacra lépő új Volvo modellek mindegyike megvásárolható lesz mild hibrid, plug-in hibrid vagy elektromos meghajtású változatban. Ez az autóipar legteljesebb körű villamosítási stratégiája; a Volvo Cars 2017 júliusában, a hagyományos autógyártók között elsőként kötelezte el magát a teljes körű elektromos átállás mellett.

„A jövőnk elektromos, a továbbiakban nem fejlesztünk új generációs dízelmotorokat.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „Fokozatosan kivezetjük kínálatunkból a kizárólag belső égésű motorral szerelt típusokat; a teljes körű villamosítás felé vezető úton a benzin-elektromos hibrid modellek jelentik a köztes állomást. Az új S60 ennek a vállalásunknak a következő fázisa.”


A villamosítási stratégia megerősítéseként a Volvo idén márciusban bejelentette, hogy 2025-re globális eladásainak 50 százalékát tisztán elektromos járművek fogják kitenni. A 2018. év Pekingi Autószalonon tett bejelentés erőteljes szereplőként pozicionálta a Volvót Kínában, a világ első számú elektromosautó-piacán.
Az új S60 prémium középkategóriás sportszedán a Volvo saját fejlesztésű SPA átméretezhető padlólemezére épül, ugyanarra, amelyre a díjnyertes új 90-es és 60-as modellcsaládok tagjai. Az S60 kombi fivérét, a V60-ast idén mutatták be Stockholmban.


Az új S60 kezdetben négyhengeres Drive-E benzinmotorokkal, valamint kétféle plug-in hibrid benzin-elektromos hajtáslánccal lesz elérhető. Jövőre követik ezeket a mild hibrid változatok.


Az új S60 gyártása idén ősz végén veszi kezdetét a Volvo Cars vadonatúj gyártóüzemében, a Dél-Karolina állambeli Charleston közelében. Az új S60 kizárólag itt készül majd, így a teljes észak-amerikai piacon kívül Charleston látja majd el az összes tengerentúli exportpiacot is.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER