2011. szeptember 05. hétfő, 09:51

 

A Volvo Car Corporation és a Siemens egy mindenre kiterjedő, stratégiai fontosságú együttműködés keretében közösen fogja végezni az elektromos autók műszaki fejlesztését. Az együttműködés fő célja a villamos hajtással kapcsolatos technológiák, a teljesítményelektronikák és a feltöltési technológiák közös fejlesztése, valamint e rendszerek integrációja a Volvo C30 Electric járművekbe.

elektromos-volvo

A C30 Electric modellek első, Siemens villanymotorokkal szerelt példányainak tesztelését várhatóan már az év végén elkezdi a Volvo. A svéd autógyártó 2012 végén juttatja el a legfeljebb 200 járműből álló tesztsorozatot a Siemensnek, ahol a kocsikat a vállalat belső tesztelési eljárásának részeként, valós helyzeteket szimulálva tesztelik és tökéletesítik.

A versenyképesség fokozása
A két vállalat céljai és fő képességei az elektromos mobilitás területén tökéletesen kiegészítik egymást. Ez az együttműködés lehetővé teszi a Siemens számára, hogy iparági vezető elektromos hajtástechnológiai megoldásait egy elismert járműgyártóval közösen vezesse be az autóiparban is. A Volvo Car Corporation pedig számíthat a Siemens bizonyított és hatékony technológiáira a jövőben gyártott járművek villamos rendszereinek kialakítása során.

„Nagyon örülünk, hogy együttműködhetünk a Siemens vállalattal. Világszinten vezető tudásuk és tapasztalataik egészen új szintre emelik majd az elektromos hajtású autóinkban alkalmazott technológiát” – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette: „Gyorsan törünk előre ezen a területen. Az a célunk, hogy elsőként vezethessük be a legmodernebb villamosítási technológiákat. Ez az együttműködés hozzásegít minket azon célunk megvalósításához, hogy lépést tartsunk az elektromos autók folyamatosan bővülő piacával.”

Az elektromos erőátviteli rendszer, az akkumulátorvezérlő és -töltő technológia kulcsfontosságú tényezőknek számítanak az elektromos autók fejlesztésében és gyártásában.

siemens-volvo

„Az együttműködés a Volvóval fontos mérföldkő olyan csúcsminőségű alkatrészek és rendszerek fejlesztésében, amelyeket később sorozatgyártásba venni kívánt elektromos autókba építhetünk be. Hosszú távú terveink között szerepel, hogy vállalatunk az elektromos autók külső és belső rendszereinek szállítójaként globális szerepet töltsön be. Úttörőnek tekintjük magunkat elektromos mobilitás valamennyi területén” – mondta Siegfried Russwurm, a Siemens igazgatótanácsának tagja, és a Siemens ipari részlegének elnök-vezérigazgatója.

A villanymotorok, melyeket a Siemens a Volvo számára fejlesztett ki, 108 kW maximális kimeneti teljesítmény és 220 Nm maximális nyomaték leadására képesek. Az inverter kialakítását közösen tökéletesítik majd, hogy az minden autóipari biztonsági követelménynek megfeleljen. A Siemens ezenkívül kiemelkedően hatékony és gyors beépített és külső töltőkkel látja majd el az autókat.

Úton a sorozatgyártás felé

A Volvo Car Corporation ebben az évben kezdi el gyártani kis sorozatban a Volvo C30 Electric modellt, és jövőre veszi kezdetét a hálózatról tölthető hibrid Volvo V60 modell értékesítése.

„Ez azt jelenti, hogy a prototípusok és a kis darabszámban megjelent járművek gyártásáról áttérünk a sorozatgyártásra a hálózatról tölthető hibriddel. A hamarosan megjelenő egységes platformunk pedig hozzásegít minket a teljes modellkínálatunk villamosításához” – foglalta össze Stefan Jacoby.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER