2011. március 15. kedd, 13:37

 

A Volvo Cars a világ legnagyobb beltéri veteránjármű-kiállításán egy olyan jubileumi témára fog összpontosítani, amely sokak lelkesedését testesíti meg: a legendás Volvo P1800 idén ünnepli megjelenésének 50. évfordulóját.

Volvo P1800

Március 30. és április 3. között Essenben megrendezésre kerülő Techno Classica kiállításon a vállalat és a Volvo modellek történetét illetve örökségét gondozó Volvo Cars Heritage a P1800-as legkülönlegesebb változatait állítja ki. A Volvo P1800 az 1960-as brüsszeli autószalonon mutatkozott be, gyártása a következő évben kezdődött. A modell így idén ünnepeli 50. évfordulóját annak, hogy a türelmetlenül várakozó ügyfeleknek elkezdték kiszállítását.

Nincs még egy olyan Volvo modell, amely ilyen nagy hatással lett volna a Volvo, sőt az egész autóipar történetére. A P1800 leginkább a hatvanas években készült Az Angyal tévésorozatnak köszönhetően vált népszerűvé és híressé. A kiállításon a Volvo P1800-at olyan hírességek részvételével mutatják be, akik szorosan kötődnek az autó fél évszázados történetéhez.

A Volvo Cars Heritage standján a legendás Volvo modell hat különleges példánya látható majd:
X1 – a legelső P1800 prototípus, amely kézzel készült 1957-ben Torinóban, a Frua vállalatnál
P1800 1961 – egy nagyon szép, sorozatgyártásban készült autó, amelyet a Jensen Motor Ltd. állított össze az Egyesült Királyságban
P1800S 1963 Rally – amely sikeres versenyautóként és filmsztárként is megállta a helyét
1800S 1966 Volvoville – az Egyesült Államokban készült kabriók ma is létező kevés példányának egyike
1800E 1971 – amely egy tökéletesen újjáépített, eredeti példánya a legszokatlanabb típusnak
1800ES 1971 – az idén 40 éves, sok vicces becenévvel ellátott sportkombi

volvo oldtimer

Világsztárokkal ünnepel...
A TechnoClassica kiállításon nemcsak az autók állnak a középpontban, hanem a P1800-as modellhez nagyon szorosan kötődő emberek is részt vesznek majd. A kiállításra ellátogat Pelle Petterson, az autó történetének egyik legfontosabb személye, későbbi jachttervező és olimpiai bajnok, aki 1957-ben megtervezte az autót. A Volvo standjánál csatlakozik hozzá Irv Gordon az Egyesült Államokból, aki több időt töltött a P1800 kormánykereke mögött, mint bárki más a világon. Az autója, amelyet nap, mint nap vezet, eddig több mint 4,5 millió kilométert futott! Páratlan teljesítménye egy olyan Guinness rekord, amelyet valószínűleg soha nem fognak megdönteni.

a Volvo Cars szerviz- és műhelyirodalmának gyűjteménye DVD-n

A kiállításon mutatkozik be az Original Technical Publications (OTP) DVD, amely nem más, mint a Volvo Cars szerviz- és műhelyirodalmának gyűjteménye. Ezen lemezek váltják ki a könyvek, katalógusok és dossziék hatalmas tömegét azok számára, akik klasszikus Volvójukat szerelik, vagy pótalkatrészeket szeretnének rendelni. Az OTP jelenleg tizenegy DVD-n, számos nyelven tartalmazza az 1927 és 1999 között gyártott valamennyi Volvo modell összes elérhető szerviz-, műhely- és pótalkatrész-irodalmát.

A Volvo Cars Heritage és a P1800 tematikus bemutató a 3. pavilon 3.0-257 számú standján tekinthető meg.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER