2012. április 04. szerda, 22:17

 

A Volvo április 3-án mutatta be a sajtónak az új Volvo V40 autóját. A leleplezett autó nem csak figyelemreméltóan szép, de alapfelszereltségben is gazdag védelmi és kényelmi alkalmazásokat kínál.

volvo-uj-v40

Motorok és ár
Kétféle benzines 150 és 180 lóerős és háromféle 115/180/177 lóerős dízel motorral rendelhető, a T5-ös csúcsmodell pedig ősztől vásárolható meg.
A T3-as motorral szerelt 150 lóerős Volvo V40 induló ára áfával és regisztrációs adóval együtt 5.990.000.- Forint, a 115 lőerős, 3,6 literes vegyes fogyasztású és 94 g/km széndioxid-kibocsátású dízel D2-es kivitel pedig 6.490.000.- Forint.

volvo-v40-bemutato

A gazdag alapfelszereltségből kiemelünk néhányat:

Továbbfejlesztett City Safety koccanásgátló rendszer, amely 50 km/órás sebességig aktív
Az 50 km/h sebességhatárig működő rendszer lézersugarakkal pásztázza az autó előtti 6–8 méteres útszakaszt, és ha itt lassabban haladó vagy álló járművet észlel, a fékrendszerben előre felépíti a hidraulikus nyomást, hogy amint a vezető a fékpedálra lép, a fékek szinte azonnal maximális hatásfokkal működjenek. Ha pedig a vezető nem fékez, a rendszer önműködően visszaveszi a gázt, és maga kezdi fékezni az autót, hogy enyhítse a koccanás hatását. Sőt, ha az autó és az előtte haladó jármű közötti sebességkülönbség nem haladja meg a 15 km/h-t, a City Safety akár az ütközés elkerülésére is képes. A City Safety rendszer az autó beindításakor lép működésbe.

Gyalogosvédelmi légzsák
Elektromosan állítható és fűthető, holttérfigyelő külső tükrök (a tükrök széle domborított, hogy a sofőrnek minél kevesebb holttere maradjon.)
Kísérőfény (programozható időtartammal) és közelítőfény: Megvilágítja az utat, amikor megközelítik vagy elhagyják az autót. Ha pedig az jármű közelében megnyomják a távvezérlő gombját, kigyulladnak az autó lámpái és megvilágítják a környezetet. Kiszállás előtt meghúzva a fénykürt karját, a tompított fény – a beállítástól függően – 30, 60 vagy 90 másodpercig égve marad.

Sebességhatároló
Függönylégzsák elöl-hátul, mindkét oldalon, oldallégzsákok az első ülésekben, térdlégzsák a vezetőnél
Start/Stop automatika

IDIS - intelligens vezetőtájékoztató rendszer (ügyel arra, hogy felesleges információk ne vonhassák el a vezető figyelmét. Ha a rendszer a kormánymozdulatokból és a pedálok használatából ilyen helyzetre következtet, visszatartja a fedélzeti számítógép kevésbé fontos adatait – de még a beépített telefont sem engedi megszólalni. Amikor normalizálódik a helyzet, a korlátozás automatikusan megszűnik. Az IDIS beállítható úgy is, hogy a telefon minden helyzetben működjön.)

ROPS - védelmi rendszer borulás esetére. Boruláskor a giroszkópos szenzor működésbe hozza a passzív borulásvédelmi rendszert, mely minden ülésnél aktiválódnak az övfeszítők, amelyek a borulás alatt az ülésbe szorítják az utasokat, továbbá felfújódnak és egy ideig felfújt állapotban maradnak a függönylégzsákok, Ezzel egy időben felfújódnak és egy ideig felfújt állapotban maradnak a függönylégzsákok (IC), hogy hosszabb időn át is védjék az utasok fejét.
SIPS - oldalütközés-védelmi rendszer

Audio rendszer: "Performance" (rádió/CD/MP3 dekóder, 5" kijelző, 2x25 Watt, 4 hangszóró, AUX bemenet)

Elektromos ablakemelők elöl és hátul auto up és auto down funkcióval
Elektronikusan vezérelt egyzónás légkondicionáló (ETC)
Személyre szabható funkciók a menürendszer segítségével. A kijelzők színe és az adatok megjelenítése változtatható.





Extrák

Téli csomag (fűthető első ülések; fényszórómosó; fűthető szélvédő) 170.000,-Ft Summumnál alap.
BLIS - holttérfigyelő, sávváltást és tolatást segítő rendszer (csak tolatóradarral vagy parkolást segítő rendszerrel) 165.000,-Ft
Parkolást segítő rendszer (tolatóradarral nem; csak digitális műszeregységgel együtt) 315.000,-Ft
Ráfutásra figyelmeztető rendszer adaptív tempomattal, automatikus fékezéssel és gyalogos felismeréssel 590.000,-Ft
Sávelhagyásra és elalvásra figyelmeztető rendszer adaptív fényszóróval, táblafelismerővel és sávban-tartóval 190.000,-Ft
Panoráma napfénytető elektromos napfényvédő-rolóval 350.000,-Ft

Ki-ki döntse el, mely számára a fontos. Kiemelésünk nem teljes. Az újdonságokra és vélhetően közérdeklődésre számító alkalmazásokat emeltük ki.

A Volvo V40 már rendelhető, az első autók várhatóan augusztus végén
érkeznek meg tulajdonosaikhoz.
Volvo V40 árlista 2012. április 2-ától érvényes.



volvo-v40-muszerfal

uj-volvo-v40


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER