2011. június 08. szerda, 20:27

 

A modell fejlesztési fázisának befejeztével Volvo Car Corporation megkezdi a Volvo C30 Electric gyártását, így nyár végén az első autókat már kiszállítják a lízing ügyfeleknek, elsősorban vállalatoknak, hatóságoknak és kormányzati szerveknek.

Volvo-C30-Electric-gyartasa

A Volvo C30 Electric értékesítése több európai országban – köztük Svédországban, Belgiumban, Hollandiában és Norvégiában – kezdődik (Magyarországon egyelőre nem rendelhető a modell). 2010 ősze óta egy 50 autót számláló flotta tesztelése zajlott főként a Volvo Car Corporation körein belül. A Volvo C30 Electric meghatározó szereplője volt az „Egy tonna élet” projektnek is, melynek célja a gyakorlatban bemutatni, hogy miként folytathat egy család környezettudatos életmódot. 2012 végéig körülbelül 250 autó gyártását tervezi a vállalat, de a piaci kereslet függvényében ennél több autó gyártása is lehetséges.
Volvo-C30-Electric-akkumulatorai
A Volvo C30 Electric a hagyományos összeszerelő-soron készül a ghenti üzemben, majd az autót Göteborgba szállítják, ahol beszerelik a motort, az akkumulátort és valamennyi más, a modellben megtalálható elektronikát. Az akkumulátorokat az üzemanyagtartály helyére szerelik be, illetve az autó középkonzoljának különleges kialakítású rekeszébe. Ennek köszönhetően a csomagtér mérete változatlan marad. Az autó hagyományos hálózati konnektorról tölthető, egy teljes feltöltés körülbelül 7 órát vesz igénybe, és akár 150 kilométeres távolság megtételére elegendő. A Volvo C30 Electric csúcssebessége 130 km/óra, és az autó négy másodperc alatt gyorsul 0-ról 50 km/órás sebességre.

A Volvo C30 Electric projekt a Volvo Car Corporation hosszú távú, igazán nagyra törő, elektromos megoldásokra áttérő stratégiájának része. A Volvo elektromos meghajtású autóját jelentős nemzetközi figyelem kísérte.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER