2010. szeptember 10. péntek, 21:07

 

Megkezdődött az új Volvo V60 sportkombi gyártása a svédországi torslandai üzemben. A V60 új S60 szedánnal együtt a Volvo eddigi legdinamikusabb modellje.
A teljes gyártási kapacitás elérése után körülbelül 240 darab V60 fog legördülni a gyártósorról naponta.

 

Volvo autogyar

Az új Volvo V60 sportkombi első, tesztelésre szánt prototípusa még januárban hagyta el a torslandai gyárat a sorozatgyártás előkészítésének részeként.
Az elkövetkezendő hetekben naponta körülbelül 60 autó gyártását tervezi az üzem. Szeptember közepére a napi gyártási sebesség több mint 100 autóra növekszik, majd november elejére a gyár eléri teljes kapacitását, a napi 240 darab Volvo V60-at.

Éves szinten várhatóan 50 000 darab V60 modell fog elkészülni, amelyek 90%-a az európai piacon talál majd vevőre. Az öt legnagyobb piac Svédország, az Egyesült Királyság, Hollandia, Olaszország és Németország.

Volvo V60 osszeszerelese
Az eddigi legjobb minőségi eredmények
Mindent egybevetve, a torslandai üzemben öt különböző Volvo modellt gyártanak. Az új V60 mellett itt készül az S80, a V70, az XC70 és az XC90. Az elmúlt év során összesen 102 762 autó gördült le a gyártószalagokról. Ebben az évben a gyártott autók száma várhatóan eléri a 135 000 darabot.

„A gazdasági válság következményeként a gyár is nehéz időszakot élt át, de mostanra sikerült talpra állni. Munkatársaink hatalmas erőfeszítéseket tettek a hatékonyság növelése és a szabványosított munkamódszerek bevezetése terén. Már most kiváló minőséget vagyunk képesek biztosítani – a valaha elért legjobbat. Ezért nagyszerű érzés, hogy egy új típussal bővíthettük gyártási portfóliónkat” – tette hozzá Magnus Hellsten a Volvo Car Corporation gyártásért felelős alelnöke.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER