Címkék: GAZOO Racing | Nascar | Toyota | WEC | WRC

2016. február 09. kedd, 16:58

 

A Toyota GAZOO Racing, a Toyota Motor Corporation gyári motorsport tevékenységeiért felelős csapata ismertette 2016-os programját.

A motorsport rendezvények kulcsfontosságú szerepet játszanak az autóvezetés élményének népszerűsítésében, és ily módon kiemelt jelentőséggel bírnak a Toyota azon törekvései, hogy minél nagyobb számban tudhasson támogatói között az autókért rajongó ügyfeleket, érdeklődőket. Azáltal, hogy minden idevágó tevékenységét a Toyota GAZOO Racing szárnyai alá helyezte, a Toyota szabadon összpontosíthatja erőforrásait és szaktudását munkatársainak és termékeinek fejlesztésére, ezáltal lehetővé téve minél jobb gépkocsik megvalósítását.

A Toyota 2017-ben visszatér az FIA rali világbajnokságba (WRC). Ennek előkészületei már folyamatban vannak, a Yaris modellen alapuló versenyautó fejlesztése jelenleg is zajlik, felkészítve a járművet a 2017-es FIA szabályzat követelményeire.

gazoo logo

A Toyota GAZOO Racing csapat égisze alatt a Toyota olyan további versenyeken és bajnokságokban vesz részt, mint a FIA hosszú távú világbajnokság (WEC), a Nürburgringi 24 órás hosszú távú verseny, vagy a japán nemzeti ralibajnokság. A WEC bajnokságban az új Toyota TS050 Hybrid versenyautóval áll rajthoz 2016-ben a Toyota; a csapat megkísérli visszahódítani a világbajnoki címet, és idén júniusban első ízben diadalmaskodni a Le Mans-i 24 órás futamon. A Toyota Higashi-Fuji műszaki központjában kifejlesztett TS050 Hybrid versenyautó új hybrid rendszert kapott. A 2016-os Nürburgringi 24 órás hosszú távú futamon idén tizedik alkalommal vesz részt a Toyota. A kerek évforduló tiszteletére összesen három autót állít rajthoz a gyártó: a Toyota C-HR Racing, illetve a Lexus RC F és RC modelleket.

Az Amerikai Egyesült Államokban a Toyota folytatja szereplését a NASCAR futamokon. Dél-Amerikában pedig a 2017 elején elrajtoló Dakar ralin induló Toyota Auto Body Co., Ltd. csapatát támogatja.

Japánban a helyi motorsport élvonalába tartozó két sorozatban: a Super GT és Super Formula szériákban vesz részt a Toyota; emellett a 86 Coupét nevezte a Super Taikyu sorozatba.

Az élvonalbeli nemzetközi versenyeken való, sikeres részvétel ígéretét hordozó ifjú, tehetséges pilóták felkarolására irányuló törekvései részeként a Toyota folytatja a ralisportra irányuló Toyota GAZOO Racing Rally Challenge, illetve a pályaversenyzőket kinevelő Toyota Young Drivers (TDP) programokat.

A Toyota igyekszik aktívan erősíteni és népszerűsíteni az autós kultúrát, arra törekedve, hogy kinevelődjön a szenvedélyes rajongók új generációja. Ezen tevékenységeiben a legkülönfélébb nem hivatalos, aktív részvételt szorgalmazó eseményeken igyekszik megszólítani az ügyfeleket. Ilyen a Toyota GAZOO Racing 86/BRZ verseny, a Toyota GAZOO Racing Netz Cup Vitz verseny, és a Toyota GAZOO Racing Rally Challenge. Ezeken kívül a Toyota országszerte együttműködik kereskedőivel, akik egy sor interaktív eseményt szerveznek különböző versenypályákon és hasonló helyszíneken.

Emellett a digitális platformokon és közösségi hálókon keresztül a Toyota továbbra is folyamatosan tájékoztatja a közönséget a soron következő versenyekről, ralikról és egyéb eseményekről. Ezen túlmenően a rali- és pályaversenyeken szerzett tapasztalatok alapján tuningolt, nagyteljesítményű modelljeinek kínálatáról, így pl GRMN vagy G szériákról is tájékoztat.

A Toyota GAZOO Racing új logóját is a mai napon mutatták be, azzal az egységesített színvilággal, amelyet a WRC és WEC futamokon , a Nürburgringi 24 órás versenyen, valamint a japán ralibajnokság futamain induló összes jármű képviselni fog.

A Toyota a jövőben arra törekszik, hogy leányvállalataival együtt élvezetes, lelkesítő élményeket biztosítva a széles nyilvánosság előtt népszerűsítse a motorsportot.

A Toyota 2016-os motorsport-tevékenységei

1) FIA rali világbajnokság (WRC

  • A Toyota a tavalyi év elején jelentette be, hogy visszatér a WRC-be, amelyet a "mind jobb autók" kezdeményezés népszerűsítésére különösen alkalmas, jelentős csatornának tekint.
  • Tommi Mäkinen csapatfőnök irányításával Finnországban fejlesztik azt a rali versenyautót, amellyel 2017-től szorítóba áll. A versenyautó motorját a Toyota Motorsport GmbH (TMG) fejleszti. 
  • A versenyautó alapját a Yaris modell adja, a mérnökök jelenleg is azon dolgoznak, hogy a gépkocsi minden szempontból megfeleljen a 2017-es FIA előírásoknak. A végleges versenyautó tesztjei a tervek szerint márciusban veszik kezdetüket.

Csapatnév

Toyota GAZOO Racing

A csapat képviselője

Akio Toyoda

Csapatfőnök

Tommi Mӓkinen (Finnország)

Versenyautó

Yaris WRC (hosszúság: 3910 mm; szélesség: 1820 mm)

Erőforrás

Toyota motor (TMG fejlesztés folyamatban)

1,6 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotor (a nemzetközi versenyspecifikációkkal összhangban)

Abroncsok

Michelin

wrc20yaris

 

2) FIA hosszú távú világbajnokság (WEC

  • A FIA hosszú távú világbajnokságot (WEC) 2012 óta minden évben megrendezik. A Toyota 2016-ban a bajnokság mind a kilenc futamán rajthoz áll, beleértve az új versenyt is Mexikóban.
  • Az idei év legjelentősebb eseményei a harmadik és a hetedik futam lesznek: a Le Mans-i 24 órás (június 18-19.), illetve a Fuji 6 órás (október 16.) verseny.
  • A TMG és a Toyota GAZOO Racing az újonnan kifejlesztett TS050 Hybrid versenyautó két példányával nevezett be mind a kilenc versenyre.
  • A Toyota Higashi-Fuji műszaki központjában, Japánban kifejlesztett THS-R hajtáslánc nem csupán új belső égésű motort, de új első és hátsó villanymotorokat/generátorokat is kapott; ezek megnövelt kapacitása révén mind a négy kerék intenzívebb hajtást kaphat. A Toyota ezeket a fejlett hybrid technológiákat idővel sorozatgyártású hybrid modelljeiben is hasznosítani kívánja.
  • Az összes járművet Michelin abroncsokkal szerelik fel.
  • Anthony Davidson, Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Stéphane Sarrazin és Mike Conway pilóták mellé az idei szezonban újoncként csatlakozik Kamui Kobayashi.

Csapat

Versenyautó

Rajtszám

Pilóta

Toyota GAZOO Racing

TS050 Hybrid

még nincs információ

Anthony Davidson (Egyesült Királyság)

Sébastien Buemi (Svájc)

Kazuki Nakajima (Japán)

még nincs információ

Stéphane Sarrazin (Franciaország)

Mike Conway (Egyesült Királyság)

Kamui Kobayashi (Japán)

wec20ts-040

3) Nürburgringi 24 órás hosszú távú verseny

  • A Toyota GAZOO Racing összesen három versenyautóval: egy Toyota C-HR Racing típussal, valamint egy-egy Lexus RC, illetve Lexus RC F modellel áll rajthoz az idén 44. alkalommal megrendezésre kerülő, Nürburgringi 24 órás hosszú távú futamon. A versenyt Németországban, május 26-29. között rendezik meg.
  • Az idei évben jubilál a Toyota, tizedszer vesz részt a futamon a GAZOO név alatt.
  • A pilótákra és csapatokra itt váró, kíméletlen körülmények között jól érvényesül majd a Toyota azon törekvése, hogy "még jobb autók" kifejlesztésében jeleskedő szakembereket képezzen ki.
  • A C-HR Racing a crossover modellt megvalósító, új gyártási folyamatok alkalmazásának köszönheti létrejöttét.
  • Az RC megbízhatóságát és minőségét tovább javító módosítások mellett új technológiai megoldásokon alapuló funkciókkal gyarapodik.
  • Az RC F fejlesztésében részt vevő Tom’s Racing a verseny irányítását vállalta magára, hozzájárulva a Toyota azon szándékához, hogy munkatársait minél alaposabban felkészítse, valamint mind jobb gépkocsikat építsen.
  • Az összes járművet Bridgestone abroncsokkal szerelik fel.

Csapat

Versenyautó

Rajtszám

Pilóta

Toyota GAZOO Racing

Toyota C-HR Racing

még nincs információ

Masahiko Kageyama (Japán)

Kumi Sato (Japán)

Hiroki Yoshida (Japán)

Lexus RC

még nincs információ

Takayuki Kinoshita (Japán)

Takamitsu Matsui (Japán)

Naoya Gamo (Japán)

Toyota GAZOO Racing

a Tom’s Racinggel karöltve

Lexus RC F

még nincs információ

Takeshi Tsuchiya (Japán)

Tatsuya Kataoka (Japán)

Kazuya Oshima (Japán)

Takuto Iguchi (Japán)

nur20rc

4) NASCAR

  • A Toyota idén is részt vesz a NASCAR szériában, ahol a Toyota Motor Sales, U.S.A., Inc., valamint  a Toyota Racing Development, U.S.A. képviselik a márkát.
  • A Toyota a Sprint Cup szériában és az Xfinity szériában egyaránt a Toyota Camry-val vesz részt. A Toyota Tundra a Camping World Truck szériában indul.
  • Az összes járművet Goodyear abroncsokkal szerelik fel.

 NASCAR Sprint Cup széria csapatok

Csapat

Rajtszám

   Pilóta (mind USA)

Joe Gibbs Racing

11

Denny Hamlin

18

Kyle Busch

19

Carl Edwards

20

Matt Kenseth

Furniture Row Racing

78

Martin Truex Jr.

 
 

5) Dakar rali

  • A Toyota rendszeresen támogatja a Team Land Cruiser Toyota Auto Body csapatot, amely Toyota Land Cruiser 200 típusú versenyautókkal indul a Dakar ralin.
  • Az idén januárban megrendezett, 2016-os Dakaron a csapat egyik autója a szériagyártmányok számára kiírt Cross-Country sorozat első helyén végzett, immár sorban harmadik alkalommal, míg a másik autó ugyanebben a géposztályban az ötödik helyen ért célba. 

Versenyautó

Pilóta / navigátor

Sorozatgyártású típusok számára kiírt Cross-Country szériában elért helyezés 1

Sorozatgyártású, dízelüzemű típusok számára kiírt Diesel Cross-Country szériában elért helyezés

Összesített eredmény

#343

(Land Cruiser 200)

Pilóta

Nicolas Gibon (Franciaország)

1

1

32

Navigátor

Jean Pierre Garcin (Franciaország)

#342

(Land Cruiser 200)

Pilóta

Akira Miura2 (Japán)

5

5

48

Navigátor

Laurent Lichtleuchter (Franciaország)

 

*1 benzin- és dízelüzemű géposztályok

*2 a Toyota Auto Body alkalmazottja

6) Super GT

(1) GT500 osztály

A Lexus RC F ebben az élvonalbeli japán pályaverseny-szériában áll rajthoz. A mezőnyben minden autót kétliteres, négyhengeres RI4AG közvetlen befecskendezéses benzines turbómotorral szerelnek fel. A Lexus GAZOO Racing a következő csapatokat támogatja a Toyota Racing Development bevonásával:

Géposztály

Csapat

Versenyautó

Rajtszám

Pilóta

Abroncsok

GT500

Lexus Team LeMans Wako's

Wako's 4CR RC F

6

Kazuya Oshima (Japán)

BS

Andrea Caldarelli(Olaszország)

Lexus Team

WedsSport Bandoh

WedsSport ADVAN

RC F

19

Yuhi Sekiguchi (Japán)

YH

Yuji Kunimoto (Japán)

Lexus Team Tom's

még nincs információ

36

Daisuke Ito (Japán)

BS

Nick Cassidy (Új-Zéland)

KeePer Tom's RC F

37

James Rossiter (Egyesült Királyság)

BS

Ryo Hirakawa (Japán)

Lexus Team Zent Cerumo

Zent Cerumo RC F

38

Yuji Tachikawa (Japán)

BS

Hiroaki Ishiura (Japán)

Lexus Team Sard

Denso Kobelco

Sard RC F

39

Kohei Hirate (Japán)

BS

Heikki Kovalainen (Finnország)

 

Abroncsjelölések: BS = Bridgestone; YH = Yokohama

(2) GT300 géposztály

A Toyota egy új Toyota Prius, valamint egy Lexus RC F GT3 típussal indul a GT GT300 géposztályban.

Géposztály

Csapat

Versenyautó

Rajtszám

pilóta (mind Japánból)

Abroncsok

GT300

apr

Toyota Prius apr GT

30

Hiroaki Nagai

YH

Kota Sasaki

Toyota Prius apr GT

31

Koki Sagai

BS

Yuichi Nakayama

LM corsa

Syntium LM corsa RC F

60

Akira Iida

YH

Hiroki Yoshimoto

 

Abroncsjelölések: BS = Bridgestone; YH = Yokohama

7) Japán Super Formula bajnokság

  • A japán formula-versenyzés királykategóriájához a Toyota egy kétliteres, négyhengeres RI4A közvetlen befecskendezéses benzines turbómotort fejlesztett ki. A Toyota tizenegy járművet biztosít összesen hat csapatnak.
  • A 2016-os idénytől kezdve a szériában minden gépkocsit a Yokohama Rubber Co.,Ltd. abroncsaival szerelnek fel.

Csapat

Rajtszám

Pilóta

P.MU/CERUMO・INGING

1

Hiroaki Ishiura (Japán)

2

Yuji Kunimoto (Japán)

Kondo Racing

3

még nincs információ

4

még nincs információ

Sunoco Team LeMans

7

Kamui Kobayashi (Japán)

8

Narain Karthikeyan (India)

KCMG

18

Yuichi Nakayama (Japán)

Team Impul

19

Joao Paulo de Oliveira (Brazília)

20

még nincs információ

Team Tom's

36

Andre Lotterer (Németország)

37

Kazuki Nakajima (Japán)

 

8) Japán ralibajnokság

  • Ahogy tavaly, a Toyota GAZOO Racing idén is egy, a Vitz (külpiacokon Yaris) modellen alapuló versenyautóval vesz részt a szigetország legfontosabb ralibajnokságában.
  • A Toyota részvétele széles spektrumot fed le: a márka alkalmazottai dolgoznak szerelőként, a vállalat a járműfejlesztéstől a versenyzésig számos területen vállal aktív szerepet. A részvétel célja az alkalmazottak képzése, valamint a járműfejlesztéshez szükséges tapasztalat biztosítása.

Csapat

Versenyautó

Pilóta (navigátor)

Mérnökök és szerelők

Toyota GAZOO Racing

TGR Vitz GRMN Turbo

még nincs információ

Toyota alkalmazottak

9) Super Taikyu széria

A Toyota GAZOO Racing 2012 óta szponzorálja a Tom's Spirit csapatot, amely Toyota 86 sportkupéval indul a Super Taikyu szériában. Az idei évben a Toyota Team Tom’s Spirit 86 versenyautóval indulnak a versenysorozatban, amely a 86-hoz hasonló sportautók élvezetes vezethetőségét hivatott népszerűsíteni.

Csapat

Versenyautó

PIlóta

Toyota Team Tom's Spirit

Toyota Team Tom’s Spirit 86

Takuto Iguchi

Takamitsu Matsui

Naoya Gamo

10) Részvételen alapuló motorsport események Japánban

A vezetés örömét mindenkire kiterjeszteni vágyó Toyota GAZOO Racing a legkülönfélébb autóvezetési programokat szervezi Japán különböző pontjain, egész évben, és fokozott támogatást biztosít mindazoknak, akik szeretnének részt venni az egymárkás szériákban és hasonló versenysorozatokon. Az idei évtől kezdve a TRD Rally Challenge a Toyota GAZOO Racing tevékenységei alá tartozik, a jövőben Toyota GAZOO Racing Rally Challenge néven működik.

  1. Toyota GAZOO Racing 86/BRZ verseny (szervező: Toyota Cars Race Association)

A Toyota GAZOO Racing továbbra is megszervezi a közúti járművek számára kiírt bajnokságot, és a szabályzat módosításával az eddigieknél is szélesebb rétegek számára teszi lehetővé az indulást.

Dátum

Helyszín:

 

Dátum

Helyszín:

Április 2-3.

Twin Ring Motegi

 

Szeptember 2-3.

Fuji Speedway

Április 23-24.

Okayama International Circuit

 

Október 2.

Tokachi International Speedway

Május 14-15.

Sportsland SUGO

 

Október 29-30.

Suzuka Circuit

Június 4-5.

Fuji Speedway

 

TBD (egybeesik a TGRF programmal)

Fuji Speedway

Július 3.

Autopolis

 

Megjegyzés: Minden futamot két formátumban: Professional és Clubman szériában rendeznek meg.

(2) Toyota GAZOO Racing Netz Cup Vitz Race

(szervező: Toyota Cars Race Association)

A Toyota GAZOO Racing továbbra is megszervezi a közúti járművek számára kiírt bajnokságot.

Dátum

Helyszín:

 

Dátum

Helyszín:

Április 10.

Twin Ring Motegi

 

Augusztus 6-7.

Fuji Speedway

Április 23-24.

Okayama International Circuit

 

Szeptember 3.

Fuji Speedway

Május 21-22.

Autopolis

 

Szeptember 11.

Sportsland SUGO

Május 28-29.

Okayama International Circuit

 

Szeptember 25.

Suzuka Circuit

Június 4-5.

Fuji Speedway

 

Október 2.

Tokachi International Speedway

Június 26.

Tokachi International Speedway

 

Október 16.

Autopolis

Július 3.

Autopolis

 

Október 29-30.

Suzuka Circuit

Július 10.

Sportsland SUGO

 

November 5-6.

Fuji Speedway

Július 31..

Tokachi International Speedway

 

TBD (egybeesik a TGRF programmal)

Fuji Speedway

(3) Toyota GAZOO Racing Rally Challenge

A TRD Rally Challenge programot mostanáig a Toyota Racing Development színeiben rendezte meg a Toyota Technocraft Co., Ltd. 2016-tól kezdődően a széria a Toyota GAZOO Racing versenytevékenységei közé tartozik, és Toyota GAZOO Racing Rally Challenge néven kerül megrendezésre. Annak érdekében, hogy minél szélesebb tömegeket vonjanak be nézőként vagy versenyzőként, a programban 16 darab egynapos raliversenyt rendeznek, amelyeket február és november között vasárnapoként tartanak különböző japán helyszíneken.

Dátum

Helyszín:

 

Dátum

Helyszín:

Február 21.

Chitose (Hokkaido prefektúra)

 

Július 17.

Hirosaki (Aomori prefektúra)

Április 3.

Nantan (Kyoto prefektúra)

 

Július 31..

Shibukawa (Gunma prefektúra)

Április 24.

Kiso (Nagano prefektúra)

 

Augusztus 21.

Fukushima (Fukushima prefektúra)

Május 29.

Tokushima (Tokushima prefektúra)

 

Augusztus 28.

Tango Peninsula (Kyoto prefektúra)

Június 12.

Rikubetsu (Hokkaido prefektúra)

 

Szeptember 4.

Toyoura (Hokkaido prefektúra)

Június 19.

Takaoka (Toyama prefektúra)

 

Szeptember 11.

Asamushi (Aomori prefektúra)

Június 26.

Akitakata (Hiroshima prefektúra)

 

Október 16.

Kyoryu Katsuyama (Fukui prefektúra)

Július 10.

Yoshinogari (Saga prefektúra)

 

November 6.

Shinshiro (Aichi prefektúra)

 

11) PIlótaképző programok Japánban

(1) Toyota GAZOO Racing Rally Challenge program

A program 2015-ben indult útjára azzal a céllal, hogy fiatal pilótákat készítsen fel a nemzetközi színtérre. A tavaly kiválasztott résztvevők, Takamoto Katsuta és Hiroki Arai idén folytatják a munkát a programban, és arra készülnek, hogy európai raliversenyeken vegyenek részt Tommi Mӓkinen útmutatásával. 2016-ban a finn nemzeti ralibajnokságban is indulnak.

Pilóta

Navigátor

Takamoto Katsuta

Daniel Barritt (Egyesült Királyság)

Hiroki Arai

Phil Hall (Egyesült Királyság)

(2) Toyota Young Drivers program (TDP)

  • A program azokat a fiatal pilótákat támogatja, akiknek esélyük nyílhat arra, hogy a világ élvonalbeli motorsport futamain vegyenek részt.
  • A program küldetése felkutatni a fiatal tehetségeket, és megfelelő keretrendszert biztosítani ahhoz, hogy a résztvevők minél inkább kibontakoztathassák képességeiket, egyéni adottságaiktól függően.
  • 2016-ban Ryo Hirakawa, a Toyota Young Drivers program résztvevője először állhat rajthoz az európai Le Mans szériában.
  • Sho Tsuboi, aki 2015-ben megnyerte az első ízben megrendezett japán FIA F4 bajnokságot, idén már a japán Formula 3 bajnokságban versenyez.

 A Toyota Young Drivers Program 2016-os résztvevőinek listája

Pilóta

(mind japán)

Géposztály

Csapat

Megjegyzés / 2015-ös eredmények

Ryo Hirakawa

Super GT

Lexus Team Tom's

・Super Formula

(összesített 8. helyezés a szériában)

・Super GT GT500

(összesített 5. helyezés a szériában)

European Le Mans Series

még nincs információ

Yuichi Nakayama

Japán Super Formula bajnokság

KCMG

・indult a Super Formula bajnokságban

・Super GT GT300

(összesített 3. helyezés a szériában)

Super GT (GT300)

apr

Kenta Yamashita

Japán Formula 3 bajnokság

Team Tom’s

・Japán Formula 3 bajnokság (öt futamgyőzelem, összesített 2. helyezés a szériában)

Sho Tsuboi

Japán Formula 3 bajnokság

Team Tom’s

・Megnyerte a japán FIA F4 bajnokságot

 

2016-os versenynaptár a Toyota Young Drivers Program végzősei számára

Pilóta

(mind japán)

Géposztály

             Csapat

Kazuki Nakajima

FIA hosszú távú világbajnokság

Toyota GAZOO Racing

Japán Super Formula bajnokság

Team Tom’s

Kamui Kobayashi

FIA hosszú távú világbajnokság

Toyota GAZOO Racing

Japán Super Formula bajnokság

Sunoco Team LeMans

Hiroaki Ishiura

Super GT

Lexus Team Zent Cerumo

Japán Super Formula bajnokság

P.MU/CERUMO・INGING

Kohei Hirate

Super GT

Lexus Team Sard

Kazuya Oshima

Super GT

Lexus Team LeMans Wako's

Yuji Kunimoto

Super GT

Lexus Team WedsSport Bandoh

Japán Super Formula bajnokság

P.MU/CERUMO・INGING

(3) Formula Toyota Racing School (FTRS)

A Formula Toyota Racing School lehetővé teszi a Toyota számára, hogy felfedezze és gondozza azokat a japán autóversenyzőket, akik egy nap a világ élvonalában versenyezhetnek, hogy számukra képzést biztosítson, egyben bővítse motorsport-bázisát. 2016-tól kezdődően azoknak támogatják a versenyeken való részvételét, akik a megítélés szerint a legígéretesebb versenyzői karrier elé néznek.

Megjegyzés: A 2016-ös FTRS naptárat még nem állították össze.

(4) FIA F4 Japán Bajnokság

A Toyota GAZOO Racing támogatja a formula versenyzés belépőkategóriájának számító FIA F4 japán bajnokságban induló fiatal pilótákat. Hét versenyhétvége, 14 futam a naptárban.

12) Öt földrész autóvezetői projekt

A Toyota Öt földrész autóvezetői projektje 2014-ben indult útjára Ausztráliában, majd észak-amerikai etapja, a Mind Jobb expedíció 2016-ban ért véget.

A projekt idén Dél-Amerikában folytatódik. 

A Toyota GAZOO Racing támogatását élvező projektben az alkalmazottak világszerte, kíméletlen körülmények között tesztelik a járműveket, és ennek során olyan ismereteket szereznek az útviszonyokról, amit laboratóriumi tesztek során nem lehetne reprodukálni. A program során megszerzett tudásanyag hozzásegíti a Toyotát ahhoz, hogy megvalósítsa a mind jobb autók építésére vonatkozó célkitűzését, és elősegítse az alkalmazottak tapasztalat-szerzését. A Toyota célja, hogy a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokra zárja le ezt a programot.

Év

Földrész

Megtett távolság

Vezetéssel töltött napok száma

2014.

Ausztrália

Kb. 20 000 km

72 nap

2015.

Észak-Amerika

Kb. 28 000 km

110 nap

2016.

Dél-Amerika

Kb. 20 000 km (tervezett)

100 nap (tervezett)

13) A Toyota GAZOO Racing Waku Doki körpályáján szervezett programok és versenyzői vezetéstechnikai oktatás

A nagyközönség alapvető gépjárművezetéssel kapcsolatos, részletes tájékoztatása mellett a Toyota GAZOO Racing feladata olyan programok biztosítása, amelyeken keresztül a kezdők könnyen és biztonságosan találkozhatnak a vezetés örömével, és belekóstolhatnak a pályaversenyzésbe. 2016 során Japánban összesen tizennégy pályaverseny-programot tartanak. A Toyota GAZOO Racing ezen felül olyan programokat is szervez, amelyeken a résztvevők megtapasztalhatják a vészfékezési és szlalomozási technikákat. A Toyota GAZOO Racing különböző japán versenypályákon összesen kilenc alkalommal szervez sportos vezetéstechnikai oktatást is. Ezeket a programokat azoknak a pilótáknak dolgozzák ki, akik szeretnék javítani vagy a következő szintre emelni sportos vezetési képességeiket, és akár részt venni az olyan versenyeken, mint a 86/BRZ bajnokság.

a. Waku Doki pályaprogram (vészfékezés és szlalom technika)

A pályaprogramok során a résztvevők alaposabban megérthetik a jármű alapvető vezetés során felmerülő viselkedését.

b. Waku Doki rendes pályaverseny program

A program a pályaversenyzés élményét adja vissza.

c. Sportos vezetéstechnikai képzés

A foglalkozások során a vezetők fejleszthetik képességeiket, és felkészülhetnek az olyan szériákban való részvételre, mint a 86/BRZ versenysorozat..

Dátum

Helyszín:

Típus

 

Dátum

Helyszín:

Típus

Március 31

Twin Ring Motegi

c

 

Augusztus 30.

Fuji Speedway (második alkalom)

c

Április 5.

Okayama International Circuit

c

 

Augusztus 31.

Fuji Speedway (“mobilitás”)

b

Április 26.

Sportsland SUGO

c

 

Szeptember 6.

Tsukuba Circuit

b

Június 2.

Fuji Speedway (első alkalom)

c

 

Szeptember 11.

Tokachi International  Speedway

b

Június 18.

Autopolis (első alkalom)

b

 

Szeptember 17.

TS Takata Circuit

b

Június 19.

Autopolis (első alkalom)

c

 

Szeptember 21.

Fuji Speedway (rövid)

b

Július 2.

Ebisu Circuit

b

 

Október 22.

Autopolis (második alkalom)

b

Július 6.

Twin Ring Motegi

b

 

Október 23.

Autopolis (második alkalom)

c

Július 17.

Asan Circuit

b

 

Október 26.

Suzuka Circuit

c

Július 19.

Tsukuba Circuit

c

 

November 5.

Sportsland SUGO

b

Július 31.

Nihonkai Maze Circuit

b

 

November 9.

Suzuka Circuit

b

Augusztus 3.

Okayama International Circuit

b

 
 

Megjegyzés: A Toyota rendszeresen szervez Waku Doki pályaprogramokat (vészfékezés és szlalom technika) a Mega Weben, a márka tokiói élményközpontjában.

14) Helyszín biztosítása autórajongók számára

A Toyota igyekszik helyszínt és lehetőséget biztosítani arra, hogy az autórajongók összegyűlhessenek, és megoszthassák egymással az autókról alkotott véleményüket és ötleteiket.

  1. Toyota GAZOO Racing fesztivál

Az éves fesztiválon számos autórajongó vesz részt, legkülönfélébb érdeklődési körűek. A Toyota idén novemberben is, a Fuji Speedway-en kívánja megrendezni a programot.

(2) Toyota GAZOO Racing park

Annak érdekében, hogy minél többen szeressenek bele az autóvezetésbe, a Toyota különféle programokat szervez, amelyekre a legváltozatosabb korosztályokat várják.

(3) Toyota GAZOO Racing megjelenés a japán tuningautó-kiállításokon

A Toyota GAZOO Racing rendszeresen állít ki a Japánban szervezett tuningautó-szalonokon, például a Tokiói Autószalonon. Ezeken az eseményeken a látogatók közelről megismerhetik a GRMN és a G legújabb fejlesztéseit, vagy a koncepció- és versenyautókat. Ez a kapcsolatteremtés fontos visszajelzést jelent a Toyota terméktervezői számára.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER