Címkék: értékálló | hibrid | Lexus

2014. február 10. hétfő, 16:28

 

Idén a Lexus GS 300h modellnek ítélte oda az Auto Bild című német autós magazin az Értéktartás Bajnoka címet. A GS 300h a 2013-as év győztesétől, a GS 450h modelltől vette át a koronát. Saját járműosztályában a GS 300h full hybrid sportszedán százalékos értékvesztése bizonyult a legalacsonyabbnak.

Az eredmény azt bizonyítja, hogy a full hybrid hajtási rendszer nemcsak az autó üzemanyag-fogyasztására, hanem értéktartására is kedvező hatást gyakorol. Ez újra csak alátámasztja a Lexus vezető szerepét a full hybrid hajtás sikeres alkalmazásában, ami egyre több ügyfél számára biztosít kényelmes autózást, emellett pedig világosan bizonyítja, hogy e technológia hatékony és környezetbarát alternatívát jelent a hagyományos hajtásmódokkal szemben.



Az Auto Bild magazin immár 11 éve rendszeresen a Schwacke (A maradványérték felmérésére szakosodott német ügynökséget Európa más országaiban Eurotax néven ismerik.) maradványérték szakértőit kéri fel annak megállapítására, mekkora az egyes modellek abszolút és százalékos értékcsökkenése négy év használat után.



Az értékelés 20.000 kilométeres futásteljesítmény alapján készül, figyelembe véve a jármű árát és fenntartási költségeit. Emellett a szakértők azt is számításba veszik, hogy milyen hatást gyakorol az autó minősége és a dizájnja a várható értékvesztésre.

A GS 300h a GS-család második olyan modellje, amelyben a Lexus Full Hybrid hajtáslánca működik. A 2012 decemberében bemutatott autó forgalmazása most kezdődik az európai piacokon. A GS 300h full hybrid hajtáslánca egy Atkinson ciklusú soros, négyhengeres benzinmotor és egy elektromotor erejét egyesíti; a rendszer összteljesítménye 164 kW (223 LE). Az autó átlagos üzemanyagfogyasztása 4,7 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig 109 g/km.




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER