2012. június 15. péntek, 17:09

 

A Lexus kapta meg az Automotive Interiors Expo díját, az “Év Utastéri Innovációja egy Sorozatgyártású Autóban’ címet az új GS nanoe® technológiájú klímaberendezéséért.

lexus-gs

Június 12-én, a 2012-es Automotive Interiors Expo alkalmából osztották ki első ízben az Automotive Interiors Expo díjait a legmagasabb szintű dizájnt, innovációt és kiegészítőket felmutató utaskabinokat kínáló autók gyártóinak. A zsűri tagjai a világ vezető autós szaklapjainak újságírói voltak.

Az ‘Év Innovációja egy Sorozatgyártású Autóban’ díj azt az autót illeti, amelynek ‘technológiai vagy formai innovációja kitágítja az eddig ismert határokat, és a lehető legrövidebb időn belül megjelenhet más járművekben is’.

lexus-GS-250

Jean-Jacques Serraf, a Lexus Europe ügyvezetője így nyilatkozott a stuttgarti díjátadó ünnepségen: “Örömmel és büszkeséggel tölt el minket ez a díj, amely méltó elismerése az új GS által képviselt filozófiának: annak, hogy az élvonalbeli technológiák alkalmazásával is a legmagasabb szintű vevőelégedettségre törekszünk. Mindez jól illusztrálja a Lexus márka ‘Progresszív Luxus’ jelszavát.’

Az előző rendszernél jóval nagyobb teljesítményű, új klímaberendezés S-Flow technológiája a jóval kisebb energiafogyasztás mellett is optimális utaskomfortot biztosít az új GS kabinjában. A berendezés az ülésfoglaltság-érzékelő rendszert felhasználva azonosítja az üres utasülést, s ilyenkor automatikusan lezárja az ide irányuló légbefúvókat. Az S-Flow gomb megnyomása után ugyanez történik a hátsó üléssorban is, így a rendszer maximális hatékonysággal működhet.

lexus-klima

Mindemellett a rendszer méri a külső és a belső levegő hőmérsékletét, valamint a napsugárzás erejét is, hogy a légkondicionálás mindig optimális legyen. A Hőáramlás Vezérlő segítségével minden ülésen személyre szabható a befúvás ereje. Emellett egy többszintű – az alsó és felső szekciókban egymástól függetlenül működő – légkeverő technológia is működik a kabinban, így mind a vezető, mind pedig az első és hátsó utasok maguk alakíthatják ki a számukra legmegfelelőbb hőkomfortot. Az új rendszer kétszintű belső/külső keringtetésvezérlése révén megelőzhető az ablakok párásodása.

A klímaberendezés új nanoe® technológiát is alkalmaz, ami a légkondicionálás bekapcsolásakor automatikusan aktiválódik, hogy megtisztítsa az utastér levegőjét. A berendezés 20-50 Nm átmérőjű nanorészecskéket (vízmolekulákba burkolt negatív töltésű ionokat) bocsát ki a műszerfal vezető felőli oldalán elhelyezett szellőző nyílásból.
A levegőben lebegő részecskéket és molekulákat lekötő nano-ionok nemcsak légtisztító, hanem szagtalanító hatásúak is, így semlegesítik az ülések és a mennyezet kárpitjába ivódott szagokat, tisztább környezetet teremtve az utastérben.
Mindemellett – mivel nedvességtartalmuk ezerszerese a normál ionokénak – a vízmolekulákba burkolt nano-ionok előnyös hidratáló hatást fejtenek ki az utasok hajára és bőrére, ezzel is javítva az autóban ülők közérzetét.

lexus-GS-450


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER