Címkék: elektromos | KIA | Soul

2014. június 21. szombat, 07:40

 

A Kia Soul EV a koreai márka legújabb gyártmányaként komoly tanúsítványt nyert el teljes élettartamára vetített, kiemelkedő környezetvédelmi teljesítményéért. A független németországi műszaki intézet, a TÜV Nord az ISO 14040 életciklus elemzési (LCA) szabvány szerint adta ki az új Kia Soul EV tanúsítványát.

 

Az LCA szabvány az autó és a teljes gyártási folyamat környezeti hatásait is vizsgálja. Ennek során olyan tényezőket is figyelembe vesznek, mint az anyagválasztás, a károsanyag-kibocsátás és az újrahasznosíthatóság.

A Soul EV-t a modell Európában jelenleg kapható dízel változatával összehasonlítva a nulla emissziójú elektromos autó különösen jól teljesített a „Globális felmelegedési potenciál” terén: teljes élettartama alatt 39,7 százalékkal kevesebb üvegházhatást erősítő gázt (pl.: szén-dioxidot és metánt) bocsát ki. A Soul EV szintén jobban teljesített a „Fotokémiai oxidánsok” terén, mivel a gyártási folyamat és az üzemeltetés során egyaránt csak nagyon kevés ilyen szennyező keletkezik.

A Kia először 2008-ban szerzett TÜV Nord minősítést. Az első generációs cee’det számos további Kia modell követte; a mai napig 11 típus szerezte meg az ISO 14040 Életciklus-tanúsítványt.

A Kia által alkalmazott termékfejlesztési folyamat minimalizálja a gyártási tevékenységek környezeti hatásait; a márka által 2006 óta kifejlesztett összes modell az LCA követelményeket szem előtt tartva született.

A környezetbarát fejlesztési folyamat öt alapvető pillére:
-    Az autó élettartamára vetített környezeti teljesítmény kiértékelése ellenőrző lista alapján
-    3D grafikák alkalmazása a tervezési fázisban az újrahasznosíthatóság ellenőrzésére
-    A termék részletes fizikai elemzése a fejlesztési fázisban az újrahasznosíthatóság ellenőrzésére
-    környezetbarát anyagok alkalmazása
-    a gyártási folyamat karcsúsítása az anyaghasználat fejlesztése és az alkatrészek
egyszerűsítése révén

A koreai és európai piacra gyártott Soul EV típusok egyaránt megkapták az ISO 14040 tanúsítványt; az észak-amerikai piacra szánt modellek augusztusban kerülnek sorra.A Kia az idei év elején bejelentette, hogy teljes globális gyártási hálózatára meg kívánja szerezni az ISO 50001 minősítést, ami szigorúbb energiagazdálkodást is jelent. Az ISO 50001 a vállalati energia megtakarításra vonatkozó nemzetközi szabvány. A Kia gwangjui üzeme még 2012-ben megszerezte az ISO 50001-es minősítést; a többi gyáregység is hamarosan következik.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER