2012. augusztus 25. szombat, 16:48

 

Megindult az új Kia cee’d kombikarosszériás változatának sorozatgyártása a márka szlovákiai üzemében. A cee’d ötajtós kivitele után a kombi immár a második új modell a zsolnai sorokon az idén.

Az újdonság iránti kereslet a tervek szerint komolyan megemeli a szlovákiai üzem gyártási mennyiségét, így a 2012-es teljes évi produktum eléri majd a 285 000 darabot. A cee’d előző generációjának kombija kicsit többet, mint a gyártás ötödét adta az elmúlt években Zsolnán, idén az első hét hónapban összesen 167,000 autó és 266,000 motor készült itt, ez a tavalyi adatokhoz viszonyítva 11 és 52 százalékos emelkedést jelent.

kia-ceed

“Az új cee’d kombi nagyon fontos újdonság a Kia európai palettáján, egész 2012-ben készültünk e modell sorozatba vételére. Bízunk az új karosszériaváltozat európai sikerében, és abban, hogy hozzásegíti majd a szlovákiai üzemet a megcélzott termelési darabszám eléréséhez.” Mondta Eek-Hee Lee, a Kia Motors Slovakia elnöke.

A korábban már bevezetett ötajtóshoz hasonlóan az új cee’d kombi kivitele is sikeresen ötvözi a lendületes külsőt a beltér kifinomultságával. A kombihoz négy motor lesz elérhető, két benzines és két modern szerkezetű turbódízel. A csomagtartó alaphelyzetében is tágas, 528 literes, és a hátsó üléstámlák előre döntésével pedig akár 1642 literig is bővíthető.

A Kia zsolnai gyára jelenleg az új cee’d háromajtósának, a pro_cee'd-nek a gyártásba vételére készül, annak sorozatgyártása 2013 elején indul.

kia-ceed-kombi


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER