2012. augusztus 14. kedd, 17:14

 

A független nemzetközi műszaki minősítő intézet a TÜV Nord tanúsítványaiban igazolta a Kia környezetvédelmi tevékenységeit és három modelljének kiemelkedő környezetvédelmi erényeit, mutatóit.

kia-ceed

A közelmúltban bemutatott vadonatúj ötajtós Kia cee’d, az Optima hibridhajtású kivitele és a műszakiságában is alaposan felfrissített Sorento terepjáró is sikerrel teljesítette az ISO 14040-es életciklusra vonatkozó szabványának előírásait, elvárásait. A tanúsítás során vizsgálták a teljes gyártás környezeti terhelési jellemzőit, valamint az autókét is, a modellek teljes élettartamára vetítve. Figyelembe vették az anyaghasználatot, a gyártási technológiákat, a működésből származó emissziókat és a majdani teljes újrahasznosítási folyamat hatásait is.

kia-optima-hybrid

Ugyanakkor a cee’d előző, és jelenleg futó generációja is új minősítést szerzett, mindkét sorozat megszerezte az ISO 14062-es “környezettudatos tervezés”-re vonatkozó bizonyítványt. Ennek odaítélésekor, a teljes tervezési folyamatot vizsgálják, kifejezetten környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokból. Figyelembe veszik a tömeg csökkentésére irányuló műszaki törekvéseket, és az újra felhasználható anyagok alkalmazásának részarányát is.

A Kia környezettudatos termékfejlesztési stratégiájának öt főlépése:


-    Ellenőrző listák alkalmazása egy-egy modell teljes életciklusára és környezeti hatásaira vonatkozóan
-    Háromdimenziós modellezési eljárások alkalmazása az egyes elemek újrahasznosíthatóságának ellenőrzésére, minősítésére
-    A teljes autó részletes elemzése alkatrészei újrahasznosíthatóságának szempontjából
-    Környezetbarát anyagok használata
-    A gyártási folyamat egyszerűsítése, az alkatrészek, az anyaghasználat, és a beépítési folyamatok egyszerűsítésén keresztül

A fenti szempontrendszer következetes alkalmazásával a Kia hatásosan csökkentette termelésének környezeti hatásait. Az idei ISO 14040-es tanúsítványban fontos szerepet kapott a gyártás széndioxid kibocsátásának átlagosan 6 és 25% közötti csökkentése az említett modelleknél.

A Kia 2008-ban szerzett először minősítést a TÜV Nord-tól, akkor a cee’d első generációja kapott tanúsítványt. Az új minősítésekkel, az ISO 14040-nel elismert Kia modellek száma immár eléri a tízet. Azzal együtt, hogy a cee’d korábbi és aktuális sorozata is elnyerte a “környezettudatos tervezés”-re vonatkozó elismerést a márka megszerezte a minősítő szervezet valamennyi fontos környezetvédelmi tanúsítványát.

Soon-Nam Lee a Kia külföldi piacokért felelős marketing igazgatója elmondta: “2008-óta számos modellünk részesült kiváló minősítésben, tavaly éppen a Picanto, a Rio, és az Optima. Hisszük, hogy autóink környezeti jellemzőinek elismerése a jövőben is terjed majd, hozzásegítve minket márkánk európai imázsának további emeléséhez.”

A TÜV Nord központja észak Németországban található, nemzetközi minősítő szervezete több mint 10 000 mérnököt foglalkoztat a világ 70 országában. Tevékenységük az ipar valamennyi területére kiterjed.

kia-sorento


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER