Címkék: Green Car | Hyundai | Hyundai Tucson

2015. december 07. hétfő, 19:18

 

A vadonatúj, 2016-os Hyundai Tucson bejutott a Green Car Journal által szervezett 2016. Év Zöld Szabadidőjárműve díj döntőjébe.

Évről évre öt modell vív meg azért a nagy becsben tartott címért, amely a piac legtakarékosabb szabadidőjáművét illeti meg, elismerve annak környezetvédelmi vezető szerepét az autóiparon belül. A 2016. Év Zöld Szabadidőjárműve verseny győztesét jövő év január 21-én, a Washingtoni-i Autószalonon hirdetik ki.

A Green Car Journal az elbírálási folyamat során számos szabadidőjárművet megvizsgál, kielemezve azok környezetvédelmi teljesítményét és technológiai újdonságait, majd öt modellre szűkíti le a mezőnyt. A díj legvégső célja, hogy megtalálják azokat a járműveket, amelyek a személyes közlekedést környezeti szempontból kedvezőbb irányba mozdítják el, anélkül, hogy megfosztanák tulajdonosukat a vezetés élményétől vagy a szabadidőjárművekre jellemző funkcionalitástól. A folyamat során olyan jellemzőket vesznek figyelembe, mint az üzemanyag-fogyasztás, a tömegcsökkentés, a fejlett hajtáslánc-technológiák, az alternatív vagy tiszta üzemanyagok használata, és így tovább. Csak olyan modell juthat be a döntőbe, amely a díj évének legelső napján (2016. január 1.) már megvásárolható.

tucson-a-dontos

„A Hyundai Tucson bebizonyította, hogy az új generációs szabadidőjárművek képesek kívánatos teljesítményt és rendkívül sokoldalúságot kínálni, lenyűgözően kedvező üzemanyag-fogyasztás mellett.” – mondta Ron Cogan, a Green Car Journal és a CarsOfChange.com szerkesztője és kiadója. „A szabadidőjárművek vezetői jellemzően szeretnének mindent egyszerre megkapni: stílus, funkcionalitás, fejlett szolgáltatások, takarékos üzem. Az új Tucson egyik téren sem okoz csalódást.”

A vadonatúj Tucson kétféle motorral és váltóval rendelhető. Az alapmodelleket a Hyundai Motor 2,0 literes, közvetlen üzemanyag-befecskendezéses, négyhengeres erőforrása hajtja, 164 lóerővel és 205 Nm forgatónyomatékkal; a motorhoz hatfokozatú automata sebességváltó csatlakozik. Az Eco, Sport és Limited kivitelekben a Hyundai Motor új, 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses, négyhengeres turbómotorja található Az új erőforrás a kategóriában elsőként hétfokozatú EcoShift® duplakuplungos sebességváltót (DCT) kapott, amely gyors és takarékos váltásokat, valamint még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást kínál. A Tucson első- és összkerékhajtással egyaránt megvásárolható.

„Az, hogy bekerültünk az Év Zöld Szabadidőjárműve verseny döntőjébe, elismerése a Hyundai Motor azon célkitűzésének, hogy áldozatok nélküli fogyasztáscsökkentést érjünk el.” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America vállalati és terméktervezésért felelős alelnöke. „Ebben a viszonylag nagy étvágyú járművekkel teli szegmensben büszkén kínálunk ügyfeleinknek egy olyan lehetőséget, amely a méret, a funkcionalitás és az üzemanyag-fogyasztás terén egyaránt mentes a kompromisszumoktól.”

Hyundai Motor
Az 1967-ben alapított Hyundai Motor Company ügyfeleinek élethosszig tartó partnere szándékozik lenni, az autóiparban éppúgy, mint az élet más területein. Az olvasztott acéltól a kész gépjárművekig terjedő ipari kompetenciával rendelkező, innovatív üzleti csoportosulásként működő Hyundai Motor Group első számú vállalatként a Hyundai Motor Company kiemelkedő minőségű, rendkívül népszerű modelleket kínál. A Hyundai Motor nyolc gyártólétesítményt és hét műszaki és formatervező központot üzemeltet világszerte; a vállalat 2014-ben 4,96 millió gépkocsit értékesített a globális piacokon. A nemzetközi tevékenységei keretében csaknem 100 000 alkalmazottat foglalkoztató Hyundai Motor a mindenkori helyi igényekhez optimalizált modellekkel tökéletesíti folyamatosan termékkínálatát, és arra törekszik, hogy mind inkább megszilárdítsa vezető szerepét a tiszta hajtástechnológiák terén, kezdve a világ első sorozatgyártású, hidrogén üzemű gépjárművével, az üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modellel.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER