Címkék: 200 ezer | BMW X4 | jubileum

2018. február 18. vasárnap, 18:08

 

Rövid időn belül búcsúzik a gyártósoroktól az első BMW X4, a távozásig hátralévő heteket azonban egy rendkívüli jubileum fénye ragyogja be: január végén a bajor prémiumgyártó spartanburgi üzemében napvilágot látott a prémium középkategória első Sports Activity Coupé modelljének kétszázezredik sorozatgyártott példánya. A BMW X4 első nemzedékének tömegtermelése a tervek szerint 2018 márciusában ér véget.

 

Az iránymutató úttörő kivételes jubileumot ünnepel: a BMW spartanburgi üzemében elkészült a sorozatgyártásban kínált kétszázezredik BMW X4 modell, amely magabiztos kisugárzásával, sokrétű menettulajdonságaival és sportosan dinamikus karakterével a világpremierje óta eltelt bő négy évben világszerte hatalmas rajongótáborra tett szert. A prémium középkategória első Sports Activity Coupé modelljének jubileumi példánya egy Alpine White metál karosszéria-fényezésű BMW X4 xDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,4 – 5,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 142 – 149 gramm / km), amely az Egyesült Államokból induló hajóút után Ázsiában gurul majd partra.



A január végi jubileum ugyanakkor az első BMW X4 tömegtermelési hajrájának kezdetét is jelöli, hiszen a tervek szerint a modell sorozatgyártási ciklusa 2018 márciusában véget ér. A prémium középkategória első Sports Activity Coupé modellje 2014 óta készül az egyesült államokbeli Spartanburg városában, amely a BMW Group harmincegy üzemből álló, globális gyártási hálózatán belül a BMW X modellcsalád elsőszámú otthonának számít. A BMW X4 mellett a BMW X3, a BMW X5 és a BMW X6 sorozatgyártásban kínált példányai is itt látnak napvilágot, sőt mi több, a hamarosan érkező BMW X7 is a dél-karolinai létesítményben készül majd.

A BMW X4 nem csupán a spartanburgi gyártósorokban, de az innovatív koncepciója erélyeivel kivívott, kategóriateremtő szerepkörben is osztozik a BMW X modellcsalád többi tagjával: a 2014-ben bemutatott újdonsággal a bajor prémiumgyártó ismét új járműosztályt alkotott, amely azóta számos más autógyártónak adott inspirációt.

Kimagasló népszerűségével az első BMW X4 jelentős mértékben hozzájárult a BMW X modellcsalád egyre nagyobb piaci sikeréhez: a legendás BMW kupék sportosan elegáns vonalvezetésébe öltöztetett, sokoldalú menettulajdonságok évről évre újabb célcsoportokban ébresztették fel a BMW X modellek által kínált vezetési élmény iránti osztatlan rajongást.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER