Címkék: 2015 | Genfi Autószalon | mitsubishi | Mitsubishi L200 | pick-up

2015. február 17. kedd, 18:03

 

9 év és 1.300.000 legyártott darab (2014. decemberi adat) után, a 4. szériás Mitsubishi L200 pick-up hamarosan távozik és helyét a most bemutatásra kerülő 5. széria veszi át – európai bemutató a 85. Nemzetközi Genfi Autószalonon.

 

A Mitsubishi Motors Corporation stratégiai modelljét úgy fejlesztették, mint a “tökéletes sportcélú haszongépjárművet (Ultimate Sport Utility Truck)”, amely új magasságokba emeli a megbízhatóságot, a tartósságot, a belső kényelemet és az irányíthatóságot, hogy még inkább megfeleljen a globális pick-up ügyfelek egyre változatosabb igényeinek (európai specifikáció):

Teljesítmény
A teljesen új, 2.4 literes alumínium MIVEC turbófeltöltős dízelmotornak (4N15) és a kiváló futási ellenállásnak köszönhetően 17 százalékkal javult a CO2 kibocsátás. A leköszönő L200-as 193 g/km-es CO2 kibocsátását 169 g/km-re sikerült csökkenteni egy teljesen új 6-sebességes manuális váltó alkalmazásával.

Az új 4N15-ös 133kW/113kW-os (430Nm / 380Nm) motor alacsony fordulatszámon is erőteljes teljesítményt biztosít még akkor is, ha tele van a plató. A kis turbinás változó geometriájú turbófeltöltő reakciója jelentősen javult, az új motor kiemelkedő vezetési élményt nyújt az új 6-sebességes manuális váltóval és a kormányváltó fülekkel is rendelkező automata váltóval egyaránt.


Külső kialakítás
Az előd modell sportos és elegáns kialakításának átemelésével, az új L200-as külső megjelenése dinamizmust vetít előre, amely egy atléta kidolgozott izmait idézi. Az új külső dizájn hozzájárul az alacsony légellenállási tényezőhöz (0,40 Cd) és a kedvezőbb üzemanyag fogyasztáshoz.


Belső kialakítás
A csendes utastér a teljesen új dízelmotor és a zajcsökkentő intézkedések által valósult meg. A kabin csendessége még autópályán vagy rossz minőségű utakon haladva is lehetőséget biztosít az első és hátsó üléseken utazók zavartalan beszélgetéséhez.    

A masszívabb felépítés és a továbbfejlesztett hátsó felfüggesztés eddig soha nem tapasztalt, hihetetlenül sima (csökkentett vibrációjú) utazást eredményez.

Jelentős, érzékelhető minőségbeli továbblépés kényelmesebb ülésekkel és jobb vezetési pozícióval kombinálva a még komfortosabb vezetési élményért.


Agilis működés, kiváló manőverezhetőség
Az új L200 agilis vezetési élmény nyújt a gyorsabb kormány áttételnek köszönhetően, amely az elődtől örökölt kategória első 5,9 méteres fordulási sugárral egészül ki.


Tartósság
- Kihasználva a globális sikermodell elődnél megszerzett tudást és tapasztalatot, az új L200-as megbízhatósága és szívóssága tovább javult a karosszéria struktúra megerősítése és finomhangolása, valamint az alváz 7%-kal magasabb torziós merevsége által. Így könnyedén elviseli a pick-up modellek használatakor adódó szélsőséges terepek és helyzetek okozta extrém igénybevételt.

- Alacsony karbantartás igényű hajtáslánc (15.000km-ről 20.000km-re növelt olajcsere intervallum, 60.000km-ről 180.000km-re növelt hűtőfolyadék intervallum, 80.000km-es szervizperiódusú automataváltó helyett karbantartásmentes automataváltó,...)


Biztonság

Megnövelt pro-aktív biztonság
- SS4-II (Super Select 4WD II - felező funkcióval) még jobb kanyarstabilitással, vezető által választható négyféle hajtásmóddal, elektronikus 4WD forgó vezérlőgombbal
- Aktív Stabilitási és Kipörgésgátló Rendszer (MASC & MATC), Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LWD), Utánfutó stabilizáló asszisztens (TSA), Hegymeneti elindulás segítő rendszer (HSA)
- Bi-Xenon fényszóró (integrált LED típusú nappali menetfénnyel)

Megnövelt passzív biztonság
- A passzív biztonság is tovább javult köszönhetően a hét légzsáknak (beleértve: az első-, oldalsó-, függöny- és térdlégzsákot)


Új funkciók (elérhetőségük piaconként és modellenként eltérő)
- Nagyobb kényelem az új, dupla-ajtós (azaz 4 ajtós) kialakításnak köszönhetően a Club Cab verziók esetén
- Kulcs nélküli nyitási és indítási rendszer, start-stop motorindító gombbal
- Tempomat (sebességhatárolóval)
- Kétzónás automata légkondicionáló rendszer
- Kormányoszlopra szerelt váltófülek
- Magasságában és mélységében állítható kormány
- Tolatókamera
- DAB rádió (digitális sugárzású rádióvételi lehetőség)


A teljesen új L200-as a Mitsubishi Motors thaiföldi gyárában készül a globális autópiacra – az európai bevezetés (MME 34 ország) 2015 nyarán várható, Club Cab és Double Cab kivitelben is elérhető lesz.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER