2012. február 16. csütörtök, 15:44

 

A Mazda Motor Corporation első alkalommal a 2012-es Genfi Autószalonon leplezi le Európában az új Mazda TAKERI tanulmánymodellt, a Mazda egyedi i-ELOOP elnevezésű, energia visszatápláló fékrendszerével ellátott, jövő-generációs középkategóriás szedánját.

A TAKERI modell a Mazda svájci standján a Mazda áttörést jelentő SKYACTIV technológiáinak  sorával ellátott, vadonatúj kompakt szabadidőautója, a Mazda CX-5, valamit a kifejezetten az európai piac számára kifejlesztett, MX-5 Special Edition Spring 2012. modell, továbbá számos új technológia és sorozatgyártott modell társaságában debütál.


Mazda TAKERI koncepció
A TAKERI tanulmánymodell, a Mazda új, „KODO – A Mozgás Lelke” dizájn formanyelvének legújabb adaptációja, egyben az erő és a vonzerő új szintjének megtestesülése szedán stílusban. A TAKERI jól példázza a Mazda jövő-generációs, C és D szegmensű szedán modellje új irányzatának ízlésvilágát, miközben örökölte a Mazda SHINARI, az elmúlt évben, Genfben bemutatott, izgalmas négyajtós sport coupé koncepció vízióját. E mögött a meglehetősen megnyerő külső mögött a TAKERI koncepció a Mazda új, „i-stop” elnevezésű start-stop rendszerével és a hatsebességes SKYACTIV-Drive automata váltóval ellátott, új és rendkívül hatékony SKYACTIV-D dízel hajtásláncát hordozza.

mazda-takeri

A TAKERI az energia-gazdaságosság terén a legmagasabb szintű elvárásoknak való megfelelést célozza a Mazdát jellemző Zoom-Zoom vezetési élmény kompromisszum-mentes megtartása mellett. Tulajdonképpen ez a Mazda első, i-ELOOP rendszerrel ellátott modellje, amely elnevezés az “Intelligent Energy Loop”, azaz intelligens energia hurok adaptációja. Az i-ELOOP rendszer, a márka első energia visszatápláló fékrendszere egy egyedi megoldást alkalmazva a jármű lassítása közben a mozgási energiát villamos energiává alakítja, és ezt az energiát egy elektromos, duplarétegű kondenzátorban tárolja. Ez az energia biztosítja a jármű elektromos berendezéseinek működését, amelynek következtében 10 százalékkal csökken az energia felhasználás és javul az üzemanyag-gazdaságosság. Mindez a Mazda TAKERI koncepciómodell kiemelkedő üzemanyag-gazdaságosságát amellett biztosítja, hogy közben sem a teljesítményt, sem a kényelem érzetét nem csorbítja.


Mazda CX-5
A vadonatúj CX-5 az első sorozatgyártású modell, amely magán viseli a Mazda új “KODO – A Mozgás Lelke” formanyelvének elemeit, és ugyancsak az első, amely teljes mértékben az új SKYACTIV technológiájú motorokkal, váltókkal, futóművel és karosszériával rendelkezik. A CX-5 mindezáltal kiemelkedő teljesítményt, kiszámítható és könnyű kezelést, továbbá magas szintű vezetési élményt és elsőrendű biztonságot nyújt. A kategóriavezető üzemanyag-gazdaságosság és CO2 kibocsátás a CX-5 rendkívül könnyű karosszériájának, aerodinamikai dizájnjának, valamint a meglehetősen takarékos, i-stop rendszerrel ellátott SKYACTIV motorok és az üzemanyag-gazdaságos SKYACTIV váltók alkalmazásának együttes eredménye. 

mazda-cx-5


Mazda MX-5 Special Edition Spring 2012

Az új MX-5 Special Edition Spring 2012 modell extra igényes kivitelben kerül piacra, köszönhetően a tömérdek olyan, prémium jellegzetességének, mint kívül a króm lámpabúra betétek, védőrácsok és ködlámpa keretek, valamint belül a „Havana Barna” prémium bőrkárpitozás. A kizárólag Európában elérhető, legendás Mazda roadster legfrissebb verziója vászon- vagy lehajtható kemény tetővel (az elérhetőség piaconként változó) és négyféle karosszéria színben rendelhető: a Radiant Ebony – kizárólag e modell számára választható – mellett Crystal Fehér Gyöngy, Metropolitan Szürke és Brilliant Fekete színekben. Az audio lejátszó összekapcsolhatóság mellett a Special Edition Spring 2012. kivitel lesz az első MX-5, amely integrált navigációs rendszerrel rendelkezik majd.

mazda-mx-5


A 82. Genfi Autószalon Mazda standján a japán márka a vadonatúj SKYACTIV technológiát is bemutatja valamennyi jelenlegi modellje mellett. A nagyközönség számára a kiállítás március 8. és 18. között tart nyitva.

A 2012-es Genfi Autószalon legfőbb újdonságai a Mazdánál
Referencia modellek:   
Mazda TAKERI (Európai premier)
Mazda CX-5
Mazda MX-5 Special Edition Spring 2012 (Premier)

Technológiák   
SKYACTIV-D clean dízelmotor
SKYACTIV-G közvetlen-befecskendezésű benzinmotor
SKYACTIV-Drive automataváltó
SKYACTIV-MT manuális váltó
i-ELOOP energia visszatápláló fékrendszer
CX-5 “X-ray” kijelző

Sorozatgyártású modellek    Mazda2, Mazda3, Mazda5, Mazda6, Mazda MX-5


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER