2011. augusztus 01. hétfő, 19:47

 

Nálunk járt az új Ford Focus 5 ajtós kivitelben, 150 lóerős motorral, szép piros (Red Candy) metálfényű megújult ruházatában.

 

 

Képgaléria
Ford Focus
Új Ford Focus
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

Új Ford Focus Teszt
Új Ford Focus ára
Új Ford Focus tesztautó Műszaki adatai

Külső dizájn

Az új Focus kinézete nem csak áramvonalasabb – mely nyilván kedvez a fogyasztásnak -, de dögösebb külsővel is rendelkezik. Gyönyörű az ablakok vonalvezetése, melyek a hátsóktól sötétítettek. A régi Focus tetejét hátrébb húzták, mely továbbra is kicsi szárnyban végződik, evvel együtt lefelé növő 3 buborékos feneke lett. Csinos és tetszetős, pláne az ablakoknál végighúzódó krómcsíkok miatt is. Mind a hátsó, mind pedig az első lámpák rafinált formájúak és elegánsak. Kerekei 15 küllős alufelnin ácsorogtak. Összességében az új Focus megjelenése elegáns.

uj-ford-focus-oldalrol


ford-focus-regi

 

 








regi-ford-focus-elolroluj-focus-elolrol











Belső tér és kialakítás

A vezető szempontjából a műszerfal logikus és szép. Világoskék fényekkel és mutatókkal találkozunk. A két nagy kijelző, fordulatszámmérő és sebességmérő között találjuk a fontosabb adatok mutatóját. Megtett kilométer, hőmérséklet, átlagfogyasztás, tempomat-km beállítás, következő tankolásig megtehető kilométer. Itt jelenik meg a navigáció következő manővere is, és ami zseniális a felajánlott váltófokozat. A Focus meglepően korán kéri a felváltást, de a motor könnyedén enged is neki. Persze nem kell szolgaian követni, hisz, nekünk kell előre látni; fékeznünk kell irányváltáshoz vagy gyorsabb manővert, előzést elvégezni, melyet az autó készségesen, biztonságosan és gyorsan megtesz. Jól esett volna az aktuális sebesség digitális kijelzése is.

ford-focus-muszerfal

uj ford-focus-muszerfal

A kormány kényelmes, jófogású. Mindenhol. Az autó kormányzása jólesően pontos. Apropó, az autó gombbal indul, a start-stop rendszer pedig jó érzéssel tölti el az embert, hogy spórol, az újraindítás azonnali. A váltó pontos, fogása a plexinek köszönhetően kánikulában sem égető.
focus-tarolo-konyoklo
A navigáció angol nyelvű, cserében kapunk egy részletes felhasználói könyvet. A navigáció alatt találjuk a rádió, CD, telefon és navigáció beállítás menüt. Az új Focusban bluetoothal kapcsolódhat a telefonunk az autóhoz és kihangosítójához. Ezen eszközök alatt a klíma beállításait találjuk. A levegőztető rendszert nem tudtam úgy állítani, hogy ne ért volna testet. A klíma egyébként pontos és két térfélre állítható.
A könyöklő nem húzható előre, de még kényelmes. Előtte két darab pohártartó található, a könyöklő alatt tárolórekesz.

Kedves Családapák! A Focusban középen lenyíló szemüvegtartó van, és a vezető is megvilágított tükörben piperészkedhet. A belső világítás elég és szép.
Az autó távirányítású nyitásakor a tükreit kinyitja, zárásakor becsukja, a világítást, fényszórót nem kapcsolja le automatikusan, cserében viszont hangjelzést ad.

uj focus kenyelmi alkalmazasai

A vezető ülést elhagyva az első ülés kényelmes, onnan is szép látvány az új Focus belső képe. A küszöb Fordos fémcsík. Hátul két kényelmes ülést találunk elfogadható lábtérrel. Középen ülni jó, mert látunk mindent, de kényelemben kicsit nyűgös. Úgy ülésben, mint fejtámaszban. A csomagtér mérete családnak szűkös, de még elfogadható, a hátsó ajtót fogantyúval húzzuk le.

uj-ford-focus-hatso-ulesek



Nézzünk be a motorháztető alá. Kérjük Tisztelt Ford vannak olyan emberek, akik, ha nem is tudnakfocus motorter mit kezdeni a motortérrel szeretik felnyitni az autók mellkasát. Belenézni, gyönyörködni, megmutatni. Talán előbbre lehetne hozni azt a motorháztető nyitó bütyköt egy kicsit, ha apu csak szélvédőmosót vagy fagyállót töltene utána. Köszönjük :) .

MP3 és USB csatlakozó
A Bluetooth® és Voice Control rendszer egy USB csatlakozóval is rendelkezik, ami lehetővé teszi az egyes eszközök autóhoz való csatlakoztatását Bluetooth® kapcsolat nélkül. Így a modern audiorendszernek köszönhetően MP3 zenei fájlokat játszat le a memóriáról vagy akár MP3 lejátszóról (pl. iPod®-ról) is.

De mi az az aktív hűtőrács
A szellőzőnyílása alacsony sebességnél - a motor állandó hűtése érdekében - folyamatosan nyitva van, gyorsulásnál pedig automatikusan bezárul, ez segít a hatékonyabb üzemanyagfelhasználásban

Törésteszt

Az új Focus maximális, 5 csillagos értékelést kapott az Euro NCAP átfogó biztonsági tesztjén

Opciók
Automata távolsági fényszóró
A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer a kormánykerék rezgetésével jelez
a sávtartás segítő rendszer korrigálja a kormányzást, és visszairányítja az autót a helyes sávba
Sofőr figyelmeztetés Amennyiben a technológia észleli a sofőr fáradságát, a kijelzőn egy figyelmeztető ikon jelenik meg, javasolva, hogy tartson szünetet az autózásban.
Követési távolság tartás
Holttér figyelő rendszer
Beparkoló rendszer
Automata-Start-Stop rendszer Az automata-Start-Stop rendszer automatikusan lekapcsolja a motort, ha a gépjármű álló helyzetbe kerül.

Összességében az új Ford Focus egy szép, elegáns kinézetű autó. Az extrákért még kell egy kicsit kotorni a zsebünkben, ellenben ezeket az extrákat már felső kategóriában kínálják, amit viszont megkaphatunk egy családi autóban szinte fele áron.

uj-ford-focus

Jövő
SYNC a MyFord Touch™ rendszer A technológia 2012-től kezdve lesz elérhető az új Focusban: Ez a beszéd által vezérelt kontroll-rendszer lehetővé teszi a vezető számára, hogy a jármű bizonyos funkcióihoz egyszerűen kapcsolódjon.

Új Ford Focus Teszt
Új Ford Focus ára
Új Ford Focus tesztautó Műszaki adatai



Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER