Címkék: Fiesta Van | Ford | haszongépjármű | Ranger Wildtrak | Transit

2018. április 25. szerda, 22:16

 

A Ford a Birmingami Haszongépjármű Szakkiállításon mutatja a vadonatúj Fiesta Van modellt és a FordPass Connect fedélzeti modem-technológiát.

 

Az új Transit Custom, Transit Connect és Transit Courier modellekből álló Ford Transit haszongépjármű-családhoz immár a Fiesta Van is csatlakozik, jelezve, hogy a márka kategóriaelső ajánlattal tér vissza a kompakt méretű városi kisáruszállítók piacára.

A vadonatúj Fiesta Van és az új Transit Connect a két első haszongépjármű Európában, amelyekben FordPass Connect fedélzeti modem-technológia javítja a munkavégzés hatékonyságát és kényelmét.

“Az egymással és környezetükkel kommunikáló haszongépjárművek izgalmas lehetőségeket teremtenek, valódi értékeket kínálva a vásárlók számára. Amit ma Birminghamben bemutatunk, valójában csak a kezdet,” ígérte Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának ügyvezető igazgatója. “Minden idők legerősebb járműpalettájával a Ford az eddigi leghatékonyabb megoldásokat nyújtja az árucikkek és az emberek nagyvárosi szállításához.”

A Haszongépjármű Szakkiállítás további látványosságai közt érdemes megemlíteni azokat az innovatív ötleteket is, amelyeket szintén a városi fuvarozáshoz fejlesztett ki a Ford: ilyen például a londoni flottakísérletekben szereplő Transit Custom plug-in hibrid haszongépjármű, illetve digitális szolgáltatási megoldások a költséghatékonyabb és gyorsabb házhoz szállításhoz. A vállalat Birminghamben állítja ki az különleges, új Ranger Wildtrak X modellt is.

Az elmúlt három év során a Ford magabiztosan őrizte első helyezését a haszongépjárművek európai piacán, és ez a pozíció 2018-ban is stabilnak tűnik, hiszen a vállalat március végéig 93.200 darab haszongépjárművet értékesített, ami 1993 óta a Ford legjobb első negyedéves eredményének számít.*Stílusos, kompakt és gazdaságos: a vadonatúj Fiesta Van

Az erős piaci igénynek köszönhetően a Fiesta Van még a 2018-as évben újra megjelenik a Ford haszongépjármű-családjában. A legújabb, többszörösen díjnyertes Fiesta személygépkocsira épülő vadonatúj Fiesta Van kifejezetten stílusos, kompakt és gazdaságos jármű, ami bármilyen méretű vállalkozás számára praktikus munkaeszköz lehet.

Az új modell kínálatában kimagaslóan takarékos erőforrások szerepelnek: egy 1,1 literes, háromhengeres benzinmotor 85 lóerővel, valamint egy 1,0 literes, 125 lóerős EcoBoost blokk, emellett pedig egy 1,5 literes TDCi dízel, amit 85 vagy 120 lóerős teljesítménnyel rendelhetnek meg a vásárlók.**

A háromajtós karosszériában a mérnökök praktikus rakteret alakítottak ki: a majdnem 1,3 méter hosszú hátsó traktusban körülbelül 1 köbméternyi rakomány fér el, és az autó hasznos teherbírása mintegy 500 kilogramm. Az utasteret kompozit rekeszfal választja el a rakodótértől, aminek oldalfalait strapabíró anyag borítja, az erős gumi padlóburkolatba pedig négy rakományrögzítő fület építettek be.

A vadonatúj Fiesta Van kabinja átgondoltan kialakított, kényelmes munkakörnyezet, amit mutatós, de strapabíró anyagokkal kárpitoztak, és a legújabb utastéri technológiákkal – köztük a Ford SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszerrel – szereltek fel.

Az Apple CarPlay és Android Auto™ rendszerekkel kompatibilis SYNC 3 opcióként rendelhető, és lebegő hatású, tablet-jellegű 8 colos színes érintőképernyő tartozik hozzá. A nagyméretű kijelző és a Ford SYNC AppLink segítségével a vezető számos, a telefonjára letöltött hasznos alkalmazást kezelhet, amelyek közt immár a népszerű Waze közlekedési app és a Cisco WebEx is megtalálható.

A hivatásos felhasználók nemcsak a kényelem, hanem a hatékonyság szempontjából is hasznosnak találják majd az új FordPass Connect fedélzet modemet, aminek segítségével az autók és a sofőrök menet közben is kapcsolatban maradhatnak a külvilággal.

Ahogy a Fiesta személyautó-változata, úgy a Fiesta Van modell is a vezetősegítő technológiák példátlanul széles kínálatával érkezik, amelyek nagy mértékben javítják az autó kényelmét és biztonságát; ilyen például a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésmegelőző vészfék-rendszer, az Adaptív Sebességtartó Automatika vagy a Holttérfigyelő rendszer.

A nagyvárosi áruszállítás tipikus nehézségeinek legyőzésében a technológiák széles és átfogó kínálata segít: a Merőleges Parkolás funkcióval kiegészített Aktív Parkolóasszisztens és a Keresztirányú Forgalomfigyelő megkönnyíti a parkolást, a Közlekedési Tábla Felismerés és az Állítható Sebességhatároló használatával pedig megelőzhetők a gyorshajtási bírságok.

Azok a vásárlók, akik számára az üzletben is fontos a sportos stílus, bizonyára örömmel hallják majd, hogy a vadonatúj Fiesta Van modellt Sport változatban is megrendelhetik, különleges első és hátsó dizájn-elemekkel, a karosszéria színére fényezett küszöbvédő elemekkel, és akár 18 colos könnyűfém keréktárcsákkal. A sportos téma a kabinban is látványosan érvényesül, ahol a vezetőt újratervezett ülések és kárpitok várják, nem beszélve az egyedi kormánykerékről, pedálsorról és váltókarról. E modellváltozathoz alapáron kínálja a Ford az Állatható Sebességhatárolót és a Sávtartó Asszisztenst.

Kommunikáló haszongépjárművek FordPass Connect technológiával

Azon stratégiájának részeként, hogy egyre több termékében vezesse be a mobiltelefon-alapú kommunikációt, a Ford bemutatja első olyan európai haszongépjárműveit, amelyeknek felszereltségében már szerepel a FordPass Connect fedélzeti modem-technológia.

Az új Transit Connect és a vadonatúj Fiesta Van modellekben most bemutatott FordPass Connect révén a hivatásos felhasználók eddig sosem látott módon kommunikálhatnak járműveikkel, mobil WiFi-hotspottá alakíthatják autóikat, amihez akár 10 darab WiFi-képes eszközt is csatlakoztathatnak, a sofőrök pedig gyorsabb és nyugalmasabb útvonalakat tervezhetnek a SYNC 3 navigációs rendszer Live Traffic update-je segítségével.

A FordPass Connect arra is lehetőséget kínál, hogy a FordPass mobiltelefonos alkalmazás szolgáltatásai révén egyszerűbbé és hatékonyabbá váljon a szállítás:

    A Járműállapot Figyelmeztetés jelzi, ha a túl régóta használt motorolaj, a kiégett izzók vagy más meghibásodás miatt szervizre van szükség
    A Jármű Állapotjelentés jelzi az üzemanyagszintet, a riasztórendszer állapotát, a gumiabroncsok nyomását és más járműjellemzőket
    Az Ajtózárás/Nyitás segítségével távirányítással is biztosítható az autó és a raktér
    A Járműkereső segítségével a sofőr könnyen megtalálja járművét a zsúfolt parkolókban vagy munkaterületeken

A FordPass alkalmazás rugalmasan használható, így az egynél több járművet működtető vállalkozások kényelmesen összekapcsolhatják autóikat ugyanabban a FordPass felhasználói fiókban, de természetesen különböző fiókokat is használhatnak.Innovatív megoldások a nagyvárosi áruszállításhoz

A Haszongépjármű Szakkiállításon a Ford bemutatja innovatív ötleteit a városi fuvarozás megkönnyítésére, forradalmian új megoldásokat kínálva a zsúfolt belvárosok levegőminőségének javításához és a forgalmi torlódások felszámolásához.

Birminghamben látható a Londonban jelenleg is folyó, 12 hónapon át tartó flottakísérletben részt vevő plug-in hibrid (PHEV) Transit Hybrid áruszállítók egyike; a kísérlet célja annak megállapítása, hogy milyen mértékben javíthatják a hibrid hajtású haszongépjárművek a nagyvárosi levegő minőségét és városi fuvarozás hatékonyságát.

A flottakísérlet támogatója, a Transport for London vállalat által üzemeltetett PHEV Transit Custom fejlett hibrid rendszere 50 kilométeren át képes nulla károsanyag-kibocsátással mozgatni az autót, amelynek hosszabb hatótávolságáról a többszörösen díjnyertes 1,0 literes Ford EcoBoost benzinmotor gondoskodik. A tesztjármű modern telematikai rendszere valós idejű adatokat szolgáltat az áruszállító működéséről.

A nagyvárosi árufuvarozás teljes keresztmetszetét modellező kísérletben összesen 20 darab PHEV Transit vesz részt. A járműveket geofencing-technológiával is felszerelik, ami az autó pillanatnyi tartózkodási helye alapján képes megváltoztatni a hajtáslánc működését.

A kísérleti flotta felállítását 4,7 millió angol fonttal támogatta a brit kormány által alapított Fejlett Hajtásmód Központ. E támogatásnak köszönhető, hogy a Ford és partnerei, a Prodrive Advanced Technology és a Revolve Technologies vállalatok már a tervezettnél sokkal hamarabb tesztelhetik közúton, valós környezetben a kísérleti járműveket, s az így szerzett tapasztalatok alapján a Ford még a sorozatgyártás 2019-es beindítása előtt finomhangolhatja a Transit Custom PHEV terveit.

A Ford standjának látogatói egy olyan digitális szolgáltatás koncepcióját is megismerhetik, amit a vállalat a városi fuvarokat végző flották üzemeltetői számára dolgozott ki. A szolgáltatás lényege az áruszállító flották összekapcsolása a kerékpáros futárokkal és a gyalogos kézbesítőkkel, ami tökéletesen összehangolt házhoz szállítást eredményez. A Ford jelenleg olyan flottapartnerek listáján dolgozik, akiknek segítségével már idén kipróbálhatják Londonban az új elképzelést.

A lenyűgöző Ranger Wildtrak X

Az exkluzív Black Edition modell sikere után a Ford most új változatot mutat be Európa legkelendőbb pickupjából.

A Birminghamben kiállított Ranger Wildtrak X kívül-belül rengeteg látványos megoldást kínál. Az autó külső megjelenését a Performance Blue metálfényezés határozza meg – ami most először rendelhető meg a Wildtrak csúcskivitelhez –, s a látványos karosszériát feketére fényezett hűtőrács, bukócső, tetősínek, oldalsó fellépők, könnyűfém keréktárcsák és Wildtrak matricák egészítik ki. Az autóhoz alapáron jár a kihúzható és zárható platófedél.

A prémium kivitelű kabinban a fekete bőrkárpitozású üléseket River Rock szürke árnyalatú varrás díszíti. A Wildtrak X modell duplakabinos kivitelben készül, és az autót a Ranger erőteljes, 200 lóerős, 3,2 literes TDCi dízelmotorja hajtja, ami hatfokozatú automata sebességváltóhoz és 4x4-es hajtáslánchoz csatlakozik. Az új modellváltozat üzemanyag-fogyasztása 8,8 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 231 g/km.*** A Ranger Wildtrak X már megrendelhető a márkakereskedésekben, és az első autókat augusztusban vehetik át a vásárlók

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER