Címkék: Ford | parkolás

2020. február 27. csütörtök, 16:00

 

Egy Mondeo kombinál több egy méterrel hosszabb áruszállítóval beállni a parkolóhelyre egy zsúfolt városi utcán igazi rémálom.

 

 

Ráadásul elég egy koccanás, és a vállalkozásnak máris pénzébe kerül a javítás és az emiatt kieső üzemidő – nem beszélve a megemelkedő biztosítási költségekről. Az új Ford Transitban fejlett technológiák segítenek csökkenteni a parkolás stresszét, és elkerülni a kisebb-nagyobb, de mindenképpen költséges sérüléseket.

 

 

 

Az Aktív Parkolóasszisztens segítségével a Transit vezetője megtalálhatja a megfelelő méretű parkolóhelyet, ahová az autó automatikus kormányzással be is áll, miközben sofőrje csak a gáz- és fékpedált kezeli. A rendszer ugyanúgy használható a merőleges parkoláshoz, mint a járdaszegéllyel párhuzamos beálláshoz; ez utóbbi esetben elég, ha a parkolóhely mindössze 0,8 méterrel hosszabb, mint maga az autó.

A Transit további technológiái közt szerepel még a Kiállássegítő rendszer, a Keresztirányú Forgalomfigyelő, az Oldalérzékelő rendszer*, illetve a széles látószögű első és hátsó kamerák; ezek a megoldások nagyon hasznosak, amikor a Transittal ki kell állni egy parkolóhelyről, vagy zsúfolt városi környezetben kell manőverezni.

Fejlett Transit technológiák

A legújabb Transit és Transit Custom modellekhez megrendelhető Aktív Pakolóasszisztens technológia összesen 12 ultrahangos érzékelővel működik. A rendszer még akkor is képes leparkolni az autót, ha a többi jármű miatt nem látszik a járdaszegély, sőt lejtőn is használható.

Az Aktív Parkolóasszisztens része a Kiállássegítő rendszer, ami automatikus kormányzással vezeti ki a járművet a parkolóhelyről, miközben a vezető csak a féket és a gázt adagolja.

A Keresztirányú Forgalomfigyelő a parkolóhelyről történő kitolatás közben figyelmezteti a vezetőt, ha az autó nyomvonalát egy másik jármű vagy kerékpár keresztezheti.

Mindezt az Oldalérzékelő rendszer egészíti ki, ami kis sebességű manőverezés közben hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt az autó oldalánál feltűnő, közeli akadályokra.

A széles látószögű első és hátsó kamera segít a közeledő járművek, gyalogosok vagy kerékpárosok észlelésében, amikor a Transit egy átláthatatlan kereszteződéshez ér, illetve szűk parkolóhelyről vagy kocsibeállóról hajt ki.

A magasan elhelyezett tolatókamera jobb képet ad hátramenetben, különösen akkor, amikor az autó nyitott ajtókkal tolat.

 

 

 

Segít még eredményesebbé tenni a vállalkozás működését

A Ford 2019-ben mutatta be az elektromos hajtásláncokat és modern konnektivitási technológiákat is kínáló Transit és Transit Connect modelleket, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy a mai megváltozott körülmények közt is hatékonyan segítsék tulajdonosaik eredményes üzletmenetét.

A Ford Transit Custom 1 tonnás áruszállító szintén megkapta a Ford legújabb EcoBlue és EcoBlue Hybrid hajtásait, emellett pedig olyan technológiákat is, mint a FordPass Connect fedélzeti modem, aminek révén az üzemben tartók maximálisan kiaknázhatják a jármű hatékonyságát.

Az elektromos hajtásokat kínáló Transit Custom Hybrid modellcsalád (benne a Transit Custom Plug-In Hybrid és EcoBlue Hybrid modellekkel) elnyerte a 2020-as Év Haszongépjárműve címet.

Tavaly a Ford az elmúlt 25 év legjobb haszongépjármű-értékesítési eredményét érte el, és 2019-ben a Ford immár ötödik éve volt Európa első számú haszongépjármű-márkája.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER