Címkék: Active | áruszállító | Ford haszongépjármű | Ford Transit | személyszállító

2020. július 30. csütörtök, 18:45

 

A Ford tovább bővítette gyorsan gyarapodó Active modelljeinek kínálatát, bemutatva az új Tourneo Connect Active személyszállítót és a Transit Connect Active áruszállítót, amelyek hamarosan megrendelhetők lesznek a márkakereskedésekben, és az első vevők az év végétől át is vehetik autóikat.

 

 

 Kemény, SUV-stílusú megjelenésükkel, jobb tapadást biztosító (opcionális) részlegesen önzáró mechanikus differenciálművükkel (mLSD) és emelt hasmagasságukkal az új Active modellek kiváló választásnak bizonyulhatnak azon vásárlók számára, akik a munkájuk vagy szabadidős tevékenységeik miatt gyakran térnek le az aszfaltos utakról.

A keményebb terep- és időjárási viszonyok közt is magabiztosan uralható Active kivitelek a jellegzetes kabinkidolgozás mellett fejlett vezetéssegítő és komfortnövelő technológiákat is kínálnak, miközben továbbra is ugyanaz a praktikum és sokoldalúság jellemzi őket, ami mára a Connect-sorozat védjegyévé vált.

 

 

Az öt- és hétüléses változatban kapható, tágas Tourneo Connect Active stílusosan és kényelmesen szállítja utasait és minden csomagjukat, legyen szó akár rövid vidéki kiruccanásról, akár egy hosszú nyaralásról a családdal vagy a barátokkal. Az üzleti vagy kettős célú felhasználók számára pedig ott az intelligensen kialakított Transit Connect Active, ami ugyanolyan hasznos társ a mindennapi munkában, mint a hétvége élvezetes eltöltésében.

“Active modelljeinket azok számára készítettük, akik időnként letérnek az aszfaltozott utakról, és szeretnék, ha ez az autójukra pillantva is egyértelmű lenne,” mondta el Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának ügyvezető igazgatója. „Legyen szó akár munkáról, akár szabadidőről, az új Tourneo és Transit Connect Active modellek sokoldalúsága és képességei még élvezetesebbé varázsolják a kalandot.”

A Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active modellek a múlt hónapban bemutatott nagyobb, nyolcüléses Tourneo Custom Active személyszállító és a Transit Custom Active áruszállító mellett jelennek meg a kínálatban, amelyek ugyancsak SUV-stílust, jól variálható belső teret és opcionális mLSD-t kínálnak. Emellett a Ford európai vásárlói már a népszerű Focus és Fiesta személyautók Active változatait is megrendelhetik.

Továbbfejlesztett hajtáslánc – jobb használati érték

Mind a Tourneo Connect Active, mind pedig a Transit Connect Active felszerelhető ugyanazzal a tapadásjavító mLSD technológiával, amelyeket a Ford már bevezetett a nagyobb Active modellekben, és amit a hajtáslánc-specialista Quaife céggel közösen fejlesztettek ki.

A laza vagy csúszós felületű utakon az mLSD automatikusan a jobban tapadó kerékhez irányítja a motor vonóerejét, így a vezető kényelmesebben autózhat a burkolatlan utakon, a murvás ösvényeken és a csúszós felületeken, például a vizes füvön, havon vagy jégen.

A mérnökök külön kipörgésgátló-konfigurációt is terveztek, ami hatékonyabb összhangban működik az mLSD-vel, optimális teljesítményt és magabiztosabb haladást biztosítva a rossz útviszonyok között is.

Ugyanezt a fejlett differenciálmű-technológiát már korábban is alkalmazták a Ford Performance modellek (például a Focus RS, a Fiesta ST és a Focus ST) tapadásának és irányíthatóságának javítására, és mostanra bebizonyosodott, hogy használata nem rontja a jármű CO₂-kibocsátását vagy üzemanyag-fogyasztását.

A Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active hasmagasságát elöl 24, hátul 9 mm-rel növelték, hogy az autó könnyebben haladjon a buckás, mély keréknyomokkal tarkított földutakon. Az emelt magasság egyben magasabb üléspozíciót is jelent, ami ugyanolyan hasznos lehet a városi forgalomban, mint az országúton, vagy a szilárd burkolatú utaktól távol.

 

 

Keménységet sugalló stílus

Az új Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active alapfelszereltségének része a tetősín, amin a kerékpároktól kezdve a kajakon át a munkaeszközökig bármilyen nagyméretű tárgy biztonságosan szállítható. Az elöl-hátul felszerelt alsó védőelemek látványosan kihangsúlyozzák az autók keménységét és strapabírását.

Az Active sorozat látványos, egyedi megjelenéséhez jól illik az ötküllős, exkluzív 17 colos Active könnyűfém keréktárcsák kontrasztos, fémszínű-sötét felülete. Mindkét modellt jellegzetes, hálómintás Active hűtőrács díszíti.

Praktikus megoldás, hogy a karosszéria oldalát, a tükörborításokat, a sárvédőket és a hátsó lökhárítót védőelemek óvják, így a fényezés akkor sem sérül meg, ha az autó útjába ágak lógnak be, vagy ha a rakodótérbe nehéz tárgyakat csúsztatnak.

Az autó hátulján teljes szélességben végigfutó Active matricát az első sárvédőket díszítő Active emblémák egészítik ki, és a látványra két izgalmas új fényezés, a Sedona Orange és a Solar Silver teszi fel a koronát.

Még komfortosabb, még rugalmasabban alakítható utastér

Az Active modellváltozatok exkluzív szövésű, kék varrással díszített üléskárpitozását elegánsan egészíti ki az első ajtók fém küszöbborítása, ami megóvja a fényezést a bakancsok vagy a túrafelszerelés karcolásaitól, miközben az utasok ki- és beszállnak.

A Tourneo Connect Active tágas és rugalmasan alakítható kabinja könnyen átkonfigurálható a mindenkori igények szerint. Az ötüléses Tourneo Connect Active 60/40 arányban osztott hátsó üléssora síkba dönthető, hogy a csomagtérbe könnyű legyen rakodni. A hosszabb Tourneo Grand Connect Active változatban további két ülés található a harmadik sorban, amelyek használaton kívül behajthatók a padlóba.

Az Active sorozat változtatásai nem csökkentik a Transit Connect rakodóterét, ami – a tengelytávtól függően – továbbra is 2,9 m³ vagy 3,6 m³, a hasznos teherbírás pedig 982 kg.

 

 

Fejlett vezetéssegítő rendszerek és hajtásláncok

A vadonatúj Tourneo Connect Active és Transit Connect Active modelleket a Ford 1,5 literes EcoBlue dízelmotorja hajtja, amelynek fejlett üzemanyag-befecskendezése, turbótöltése és emissziócsökkentő technológiái mellett még a blokk belső súrlódását mérséklő mérnöki megoldások is azt szolgálják, hogy az erőforrás alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is élénk teljesítményt biztosítson. 1

A 100 és 120 lóerős változatokban megrendelhető motorhoz simán kapcsoló nyolcfokozatú automata vagy hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozhat. Az mLSD mind a Tourneo, mind pedig a Transit Connect kínálatában elérhető, opcióként a 120 lóerős, manuális váltóval szerelt variánshoz.

Az Active modellekben ugyanazok a fejlett biztonsági és vezetéssegítő rendszerek működnek, mint a Connect-kínálat többi autójában, csökkentve a vezető kifáradását és megelőzve a baleseteket, illetve csökkentve azok súlyosságát.

Ilyen például az Intelligens Sebességhatároló2, ami automatikusan a mindenkori sebességkorlátozáshoz igazítja a jármű maximális sebességét; az Aktív Fékezéssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer2; az Oldalszél Stabilizálás2; vagy éppen az Aktív Parkolóasszisztens2, ami segít beállni a párhuzamos vagy merőleges parkolóhelyekre.

A Tourneo és Transit járműcsaládok tavaly is fontos szerepet játszottak abban, hogy a Ford immár ötödik éve Európa első számú haszogépjármű-márkája lehetett.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER