Címkék: Ford | riasztó

2021. január 15. péntek, 15:54

 

Európában egyre több haszongépjárművet törnek fel: az Egyesült Királyságban például minden 23 percben egyet .

 

 

A biztosítóknál bejelentett szerszámlopások száma több mint 50 százalékkal emelkedett 2019-ben, ami összesen 264 millió font (290 millió euro) kárt okozott a brit iparosoknak, ami fejenként átlagosan 11.566 fontot (12.746 eurót) jelent.

Ezért fejlesztette ki a Ford a Guard Mode nevű megoldást, ami a kommunikáló járművekben alkalmazható, valós időben működő riasztórendszer. Ez a sofőrök, tulajdonosok vagy flottaüzemeltetők okostelefonjára küld értesítést, ha potenciális járműfeltörést érzékel. 

A FordPass Pro okostelefonos alkalmazással használható Guard Mode az első olyan funkció, amit a Ford a vezeték nélküli (over-the-air, OTA) szoftverfrissítéssel aktivál majd, fokozatosan megjelenítve a Ford egész modellkínálatában.

 

 

 

Hogyan működik a Guard Mode ?

A Guard Mode a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás részeként segít a tulajdonosoknak akár öt járművet is felügyelni, garantálva, hogy minimális állásidő mellett munkára készen álljon a járműflotta.

Aktivált állapotban – például munkaidőn kívül vagy a hétvégén – a Guard Mode többféle érzékelő segítségével észleli, ha valaki behatol a járműbe, felnyitja a motorháztetőt vagy a rakteret, illetve beindítja a motort. Ilyen esetekben a rendszer a FordPass Connect modem révén értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára.


A Guard Mode akkor is riaszt, ha a járművet kulccsal nyitják vagy indítják be – amire nem reagálnak a hagyományos járműriasztók –; ez akkor lehet hasznos, ha ellopták vagy lemásolták a kulcsot.

A Guard Mode értesítései a FordPass Pro alkalmazásban jelzik, hogy mikor nyitották ki a járművet, mikor és milyen okból kapcsolt be a riasztó, és a rendszer hol észlelte utoljára a jármű jelenlétét.

A FordPass Pro alkalmazás felhasználói hamarosan előre tervezhetik, hogy mikor aktiválják a Guard Mode rendszert. A Ford tovább dolgozik a járműtulajdonosokkal és partnereivel olyan funkciók kifejlesztésén, melyek segítenek nyugodtan aludni mindenkinek, akiknek munkaeszközük a jármű és az abban tárolt dolgok.

A Guard Mode a FordPass Pro alkalmazásban már meglévő riasztási értesítésekre épül – köztük a tréleres lopási riasztásra –, ami akkor lép működésbe, ha a bezárt járműről leakasztanak egy utánfutót.

Vezeték nélküli frissítések

A Ford számos új funkciót és finomítást biztosít vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a járműtulajdonosok számára, ezzel is javítva a járművek termelékenységét, és minimalizálva a szervizben töltött időt. A haszongépjárművek körében az ágazatban elsőként várható a Guard Mode rendszer aktiválása OTA szoftverfrissítéssel.

A rendszeres OTA szoftverfrissítéseket a FordPass Connect felhasználásával végzik majd el, ami immár alapfelszereltség a Ford haszongépjárművek túlnyomó többségében. A FordPass Connect kapcsolt járműszolgáltatásokra szóló előfizetés (amelyek körébe beletartozik a FordPass Pro alkalmazást felhasználó, termelékenységet és kényelmet szolgáló funkciók széles köre, így a Guard Mode is) immár az európai vásárlók számára is elérhető.


Idézetek

“Áruszállítóink segítenek mozgásban tartani vásárlóinkat és szerszámaikat, hogy elvégezhessék a munkájukat. A FordPass Pro és a Guard Mode segítenek a járműtulajdonosoknak megvédeni járműveiket – és ezzel vállalkozásaikat is –, hiszen egy lépéssel a bűnözők előtt járnak. És ez még csak a kezdet. Mivel immár az összes új modellünk összekapcsolt jármű, hatalmas lehetőségeket látunk az újabb biztonsági megoldások kifejlesztésében, amelyekkel segíthetünk vásárlóink vállalkozásainak felvirágoztatásában.”

Mark Harvey, a Ford Európa vállalati konnektivitásért felelős igazgatója

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER