2013. május 27. hétfő, 10:28

 

A Ford átfogó teszteknek vetette alá az új Transitot a mérnökök 6 hónap alatt 10 évnyi extrém használatot szimuláltak. Az 5 millió kilométernek megfelelő teszteken 150 profi tesztvezető, flottafelhasználók és mérnökök vettek részt. Az autókat a extrém körülmények közt; só- és sárfürdőkben, +40 és -40 fok közti hőmérsékleteken tették próbára. Továbbá az autó hat hónapon át vontatott egy megrakott utánfutót, s két hónapon keresztül csak végsebességen hajtották.

ford-transit

Barry Gale, a Ford Európa haszonjármű-részlegének főmérnöke a következőket mondta: “Azt hiszem, kevés vásárló tudja elképzelni, mi mindenen ment keresztül ez az autó, a lehető legkeményebb próbákat eszeljük ki, amit egy haszonjármű még elviselhet.

Mindezt egy tízéves, 240.000 kilométeres kíméletlen használaton alapuló tartóssági célkitűzések kialakításáért tették. A tartóssági tesztfolyamatot egy belgiumi próbapályán végezték.

ford-transit-muszerfal


Példák a tesztfeladatokra:
Autópálya-sebesség: Két hónapon át tartós száguldás maximális sebességen
Nyolcas: Az autó egy hónapon át megállás nélkül nyolcasokat írt le a pályán
A futómű erőssége: 60 km/órás sebességgel ütközni egy 140 mm magas járdaszegélynek
Kátyúk és bukkanók: Az autó 5.200 alkalommal hajtott végig egy kátyús és rázós szakaszon 70 km/órás sebességgel
Korrózióvédelem: Az autó durva kaviccsal borított útszakaszokon, só- és sárfürdőkön hajtott át, utána pedig nagy páratartalmú kamrában ázott 12 héten át
Hőmérséklet: Dubaiban 40 fokos hőségben, Finnországban pedig -40 fokban

ford-teherauto

A tesztlaborokban több tízezer órányi motorteszt részeként 46 napon át fékpadokon modellezte az új Transit 2.2 Duratorq dízelmotorjának nagy terhelésű, folyamatos városi üzemét. A fékpadok 30 napon belül 10 évnyi valós futásteljesítményt szimuláltak.

A tesztsorozat során gyűjtött tapasztalatok alapján a Ford több mint 100 jelentős módosítást hajtott végre a Transit Custom szerkezetén; a mérnökök egyebek mellett áttervezték és megerősítették a motortartó bakokat és a küszöbelemeket.

uj-ford-transit

Az új Ford Transit Custom ötcsillagos értékelést kapott az Euro NCAP töréstesztjén. Az új haszongépjármű már kapható a hazai márkakereskedésekben is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER