2013. május 10. péntek, 15:45

 

A Magyar Posta által az autóipar fejlődésének jelentős állomásáról és annak magyar vonatkozásáról, a Galamb József által tervezett T-Modellről megemlékező filatéliai különlegesség után újabb Ford modell kapott helyet postai bélyegen: ezúttal a postai szállítóautóként gyakran használt Transit Connect-nek állítottak emléket a bélyegtervezők.


Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) minden évben közös bélyegkibocsátásra hívja fel a földrajzi Európa postáit. Idén „postai furgonok” a közös téma. A Magyar Posta idén is indul a PostEurop internetes bélyegszépségversenyén. A kiírásnak megfelelően az egyik címlet egy 1914-ben készült Csonka-féle csomagszállítót, a másik, egy Ford Transit Connect-et ábrázol. A keretrajzot más postai járművek részletei díszítik. A kisívből Vidák Zsolt grafikusművész tervei alapján összesen 80.000 példány készült.

ford-transit-connect-belyeg

A bélyegek közül húsz éve az érdeklődő közönség választja ki a legszebbeket. Monaco, Izland, Ukrajna és Örményország után 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben, majd 2012-ben a közel ötven pályázatból a magyar bélyeg volt a legszebb.
A szavazatokat a következő linken lehet leadni: http://www.posteurop.org/europa2013

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a világot kerekekre helyező T-Modell-ről, és magyar tervezőjéről, Galamb Józsefről megemlékező filatéliai különlegesség után egy újabb olyan bélyeget bocsát ki a Magyar Posta, amelyről egy méltán népszerű Ford modell köszön vissza ránk. Reményeink szerint szavazataikkal sokan hozzájárulnak majd ahhoz, hogy idén is, immáron ötödik alkalommal a hazai pályamű nyerje el az első helyet a PostEurop bélyegszépségversenyén.“ – fogalmaz Varga Zsombor, a Ford magyarországi PR és kommunikációs igazgatója.

ford-transit-connect

„Egyik legnépszerűbb kisáruszállítónk, a Transit Connect egyébiránt idén újul meg teljesen, és a vadonatúj modell, valamint személyszállító, immáron 5 és 7 üléses változatban is elérhető személyszállító testvérmodellje, az új Tourneo Connect az év második felében érkezik majd meg a hazai márkakereskedésekbe. Bízunk abban, hogy az új modell elődjéhez hasonlóan népszerű lesz a postai szolgáltatásokat nyújtó vállalatok körében, és egy napon akár egy a most kiadotthoz hasonló bélyegről köszönhet majd vissza ránk.“ – tesz hozz a PR igazgató.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER