2012. december 17. hétfő, 13:05

 

A ‘2013-as Év Haszonjárműve’ címmel jutalmazott vadonatúj Transit Custom a kategória első modellje, amely ötcsillagos eredményt ért el az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén, míg személyszállító testvérmodellje a Tourneo Custom ugyancsak ötcsillagos értékelést kapott. A ’Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer’ révén ráadásul a Ford Transit Custom az első haszongépjármű, amely valaha Euro NCAP Advanced díjat kapott.

transit-toresteszt

Új korszakot nyitott a vadonatúj Transit Custom, a kategória első ötcsillagos eredményét érve el az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén, ahol a vadonatúj Tourneo Custom ugyancsak ötcsillagos értékelést kapott. A ‘2013-as Év Haszonjárműve’ címmel jutalmazott Transit Custom a kategória legmagasabb, 77 százalékos eredményét érte el az általános biztonság területén, és ugyancsak kategóriaelső teljesítményt mutatott a gyermekek védelme (90 százalék) és a felnőtt utasok védelme (84 százalék) tekintetében az Euro NCAP új töréstesztjén.



A Ford Transit Custom ráadásul az első haszongépjármű, amely valaha Euro NCAP Advanced díjat kapott: a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer immár a hetedik a Ford által begyűjtött különféle Advanced díjak sorában – ez több, mint amennyivel bármely más gyártó dicsekedhet. Ezen felül külön elismerést szerzett a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC is.

“A Transit Custom újraírja a biztonság fogalmát.” – mutat rá Barb Samardzich, a Ford Európa termékfejlesztési alelnöke. “Sikeresen kombináltuk a nagy szilárdságú acél felépítményt, a gyalogosokat védő orrkialakítást és a kategóriaelső biztonsági technológiákat annak érdekében, hogy olyan áruszállítót alkossunk, amely a lehető legmagasabb fokú biztonságot nyújtja – vagyis olyasmit, amit a flottaüzemeltetők és kisvállalkozók egyaránt sokra értékelnek majd.”

A vadonatúj Transit Custom modellt úgy tervezték, hogy mindenféle baleseti helyzetben a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsa a benne ülőknek és a gyalogosoknak. Az autó karosszériájának több mint 40 százaléka nagy és ultranagy szilárdságú acélból készül, s a fejlesztési szakaszban az autót több mint 4500 virtuális és 30 valós töréstesztnek vetették alá. Az autó orr-részének körültekintő tervezésével sikerült elérni, hogy mérséklődjön a gyalogosgázolások súlyossága, emellett ez a legelső Transit, amelyben az első utasokat védő függönylégzsákkal kiegészített, modern visszatartó rendszer óvja a bent ülők testi épségét.

“Kiváló utas- és gyalogosbiztonságával a Ford Transit Custom hihetetlenül magasra tette a mércét.” - fogalmaz Michiel von Ratingen, az Euro NCAP főtitkára. “A haszonjárművek tesztje új fejezetet nyit az Euro NCAP munkájában, és igazán figyelemre méltó eredmény, hogy a vásárlók immár az ekkora járművek közül is választhatnak olyat, ami 5 csillagos biztonságot kínál.”

A Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer a kormánykerék rezgetésével és a kijelzőn megjelenő jelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha a berendezés azt észleli, hogy a jármű kezd kisodródni a forgalmi sávból. Egy baleset után a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC lehetővé teszi, hogy a Transit Customban ülők felvegyék a kapcsolatot a helyi segélyhívó központ operátorával – mindezt a 40 európai régióban használatos 26 nyelven. A berendezés a GPS-ből, a térképről és a mobilhálózattól szerzett információk alapján pontosan meghatározza a baleset helyszínét, és az utasok Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatott mobiltelefonján elindítja a segélyhívást. A technológia már elérhető a vadonatúj B-MAX, az új Fiesta, a C-MAX, a Focus és az új Kuga modellekben.

“Az Euro NCAP Advanced díj a legmagasabb szintű biztonsági innovációk elismerésére szolgál, s a Ford az első autógyártó, amely egy olyan autójára is megkapta ezt a kitüntetést, amit a nehéz haszonjárművek vizsgálati eljárásai alapján teszteltünk.” – avat be Andre Seeck, az Euro NCAP elnöke. “A Transit Custom vásárlói immár olyan biztonsági és vezetősegítő technológiák előnyeit élvezhetik, amelyek korábban csak a személyautókban voltak elérhetők.”

ford-transit-toresteszt


Ford Tourneo Custom
A vadonatúj Tourneo Custom személyszállító ugyancsak ötcsillagos értékelést kapott az Euro NCAP tesztjén, így kiemelkedő biztonságot nyújt a magáncélú felhasználók és a személyszállító vállalkozások utasai számára. A személyautós stílust és kifinomultságot, valamint kiemelkedő funkcionalitást, tartósságot és alacsony fenntartási költségeket kínáló Tourneo Custom nyolc- és kilencüléses változatban, kétféle tengelytávval kapható. Az újszerű kialakítású hátsó ülések könnyen és rendkívül sokféle konfigurációban dönthetők, ezenkívül pedig egyenként vagy teljes egészében is kivehetők az utastérből. A hátul ülők tágas és teljesen kárpitozott kabinban utazhatnak.

A Transit Custom és a Tourneo Custom modellek már elérhetőek a hazai márkakereskedésekben.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER